Race om heerschappij in smartphonemarkt spannend in de VS

De race om de heerschappij in de smartphonemarkt in Amerika is momenteel superspannend, want Android, iOS van Apple en Blackberry van RIM zitten elkaar allemaal op de hielen.

Android Blackberry iPhone voice search

Marktonderzoeker The Nielsen Company heeft de marktaandelen van de diverse besturingssystemen in Amerika over het afgelopen half jaar geanalyseerd. Ook zijn de smartphoneverkopen van die periode daarbij betrokken. De conclusie: Android stijgt rap, en zit inmiddels op vrijwel gelijke hoogte met RIM en Apple.

Als je kijkt naar de grafiek die The Nielsen Company maakte over de marktaandelen van de drie grote mobiele besturingssystemen, is te zien dat ze aan het eind van 2010 allemaal net iets minder dan dertig procent hebben. De verschillen zijn te klein om daar iets uit te kunnen concluderen.

Waar je echter wel wat uit kunt concluderen, zijn de lijnen die de mobiele OS’sen volgen vanaf juni vorig jaar. Android stond toen nog op 15 procent, en eind 2010 op dik 25. Iphone schommelt stabiel rond de 27 procent, en RIM levert in, van 34 naar 26 procent.

Nog steeds kan hieruit niet geconcludeerd worden dat Android straks marktleider zal worden in Amerika, maar als je de tweede grafiek erbij haalt, waar de smartphoneverkopen in worden getoond, wordt ineens veel meer duidelijk. De verkoop van Android-telefoons (op de totale smartphonemarkt in Amerika) steeg van 27 naar 40 procent. RIM levert hier flink in, en daalt van 35 naar 19 procent in de gunst van de consument. En de iPhone stond in juni nog voor 20 procent van de totale smartphoneverkoop, maar direct nadat de iPhone 4 in juli beschikbaar kwam, steeg het aandeel van de smartphone van Apple weer naar 27 procent, om daar het hele jaar te blijven.

Analisten verwachten dat 2011 het jaar van Android zal worden. Het zal een kwestie van tijd zijn voor het ook iOS voorbij streeft en definitief de koppositie pakt, denken ze.

Nielsen smartphone race eind 2010

 

Nielsen smartphone race eind 2010

 

Bron: android police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters