Race wie de eerste Windows 8-tablet uitbrengt

Nokia is ermee bezig, Michael Dell is erop gebrand, Samsung mocht het eerste testexemplaar uitbrengen, maar Lenovo heeft tot dusver de meest agressieve plannen om de allereerste te zijn die een Windows 8-tablet uitbrengt.

Nokia Windows 8 tablet

Lenovo zou volgens The Verge intern plannen hebben ontwikkeld om de allereerste te zijn die met een Windows 8-tablet op de markt komt. Het bedrijf denkt dat het nieuwe, voor tablets geoptimaliseerde besturingssysteem van Microsoft in oktober op de markt komt en wil er dan klaar voor zijn met een tablet.

Over de toekomstige Lenovo-tablet is nog weinig bekend; de bron van The Verge meldde slechts dat het apparaat een Intelchip krijgt (dus geen op ARM gebaseerde chip) en wellicht wordt het een nogal groot ding, want Lenovo heeft al eens een Windows 7-tablet met een schermdiameter van 13,3 inch groot uitgebracht.

Michael Dell, baas van het gelijknamige bedrijf, zit echter ook niet stil; hij heeft al een keer gezegd dat Dell een zakelijke tablet uitbrengt ‘op dezelfde dag’ dat Microsoft Windows 8 beschikbaar wordt gesteld. En Nokia heeft inmiddels ook erkend met een Windows 8-tablet bezig te zijn; gezien de warme banden met Microsoft op mobiel gebied heeft het Finse bedrijf wellicht een streepje voor. Ook Asus en HP zullen niet willen achterblijven.

Overigens kan elke huidige Windows 7-tablet makkelijk een update naar Windows 8 krijgen, dus al die haast om nieuwe tablets uit te brengen is niet eens echt nodig. Zolang de tablets maar voldoen aan bepaalde hardware-eisen van Microsoft mogen de oudere Windowstablets zelfs als Windows 8-apparaten worden verkocht.

Bron: The Verge

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters