Ramptoerisme New York nu met selfies

De selfierage nam afgelopen week in New York ongewenste vormen aan, toen omstanders, politiemensen en journalisten foto’s van zichzelf bleken te maken met de ramp met een brandend en instortend gebouw op de achtergrond. Critici roeren zich inmiddels: het moet echt afgelopen zijn met dit soort selfie-praktijken.

Met een big smile op de foto temidden van al je vrienden. Dat deed een vrouw midden op straat in Manhattan, terwijl op de achtergrond een gebouw in brand staat waarbij 22 mensen gewond zijn geraakt en twee mensen nog steeds zoek. Er wordt gevreesd voor hun leven.

De reacties op deze selfie, die op twitter en instagram werd gepubliceerd, waren niet mals. ‘”Ga naar huis, domoor”, was nog de vriendelijkste. Maar deze dame was lang de enige niet. Selfies van cameraploegen die zelf ook wel eens in beeld wilden, selfies van politieagenten met de brand als achtergrond, het nam op een gegeven moment zulke grote vormen aan dat de bewoners van de buurt borden op straat zijn gaan neerzetten. “Ramptoeristen, blijf op de stoep en kijk vanaf daar”, was een van die boodschappen aan de talrijke selfie-ramptoeristen. “Dit is een tragedie, geen toeristische attractie. Show some respect.

Ramptoerisme New York nu met selfies selfiestick1 
Ramptoerisme New York nu met selfies article selfie 03 0330 

Bron: Mashable

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters