‘iPhone 7 krijgt randloos ontwerp met ingebouwde vingerafdruksensor’

Apple overweegt de iPhone 7 een randloos ontwerp te geven waarin de vingerafdruksensor wordt ingebouwd. Dit zou blijken uit een patent dat Apple vorig jaar maart aanvroeg.

Vingerafdruksensor in scherm?

Apple heeft een patent aangevraagd voor drie verschillende technologieën die gebruikt kunnen worden voor vingerafdruksensors. Eén van de technologieën, ultrasonic imaging, zorgt er niet alleen voor dat de sensor ingebed is in het scherm, maar dat hij ook nauwkeuriger is als een capacitieve sensor die nu voor TouchID wordt gebruikt. Ultrasonic imaging is de meest nauwkeurige, maar minst gebruikte manier van vingerafdruksensoren.

In de sensor zitten twee omvormers die op de x- en y-as van een glas plaat worden bevestigd. Als er een vinger op de glasplaat wordt gelegd, worden er ultrasound golven doorgestuurd naar de vinger. De sensor is nauwkeuriger omdat het geen last heeft van viezigheid of water op de sensor, terwijl dat juist iets is  waar capacitieve sensoren falen.

Randloze iPhone 7

Doordat de vingerafdruksensor volgens het patent ingebed zal worden in het scherm, is het mogelijk om een randloosloos ontwerp te creëren. Hier kleven wel een aantal uitdagingen aan die Apple moet overwinnen. De camera en de luidspreker aan de voorkant zijn echte uitdagingen: de enige mogelijkheid is om een kleine rand aan de bovenkant te plaatsen waar de camera, speaker en alle sensoren worden geplaatst. Ook al zou de vingerafdruksensor ingebed worden in het design, is dit nog geen garantie dat er een echte randenloze iPhone 7 zal komen. Veel geruchten stellen ook dat de iPhone 7 maar kleine veranderingen krijgt ten opzichte van de iPhone 6S.

Bron: USPTO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Edddd -

    Het werd tijd, die erg dikke bezels boven en onder maken het ding te groot ten opzichte van het schermformaat. Alleen al die onderrand eraf zou hem aanzienlijk prettiger in gebruik maken. En bovendien fraaier.

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters