‘Randloze Xiaomi Mi Note 2 komt 25 oktober’

Recentelijk heeft Xiaomi een nieuw vlaggenschip op de markt uitgebracht. Dit is de Xiaomi Mi5s. Dit toestel krijgt veel aandacht door de media om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Nu gaan er geruchten dat het bedrijf met een randloos scherm voor de Xiaomi Mi Note 2 komt.

Xiaomi Mi Note-serie

Het Chinese bedrijf Xiaomi heeft al eerder een telefoon uitgegeven die onder de naam Mi Note bekendstaat. Dit toestel is begin 2015 uitgekomen en het is mogelijk om deze telefoon te importeren naar Nederland. De Mi Note heeft een scherm van 5,7 inch met een full HD-resolutie en beschikt over een Snapdragon 801-processor met 3GB aan werkgeheugen. Deze processor is nu niet meer te vinden in high-endtelefoons, maar begin 2015 was dit een hele interessante processor.

Mi Note 2

Het Chinese bedrijf gaat op 25 oktober de opvolger van de Mi Note aankondigen: de Xiaomi Mi Note 2. Dit toestel is al eerder verschenen, toen er nog een foto uitlekte van een achterkant met twee camera’s. Hoe deze camera’s te werk gaan, is nog onduidelijk. Naar verluidt gaat het toestel gebruik maken van de Clear Sight-technologie van processormaker Qualcomm.

uitnodiging xiaomi mi note 2 25 oktober
Officiële uitnodiging van Xiaomi

Verder hebben we al een aantal geruchten gezien wat betreft specificaties van het toestel. Zo zal het toestel eveneens een 5,7-inchscherm met deze keer een quad HD-resolutie. Dit zou een verbetering zijn ten opzichte van de originele Mi Note van Xiaomi. de processor die we mogelijk zullen zien is de nieuwe Snapdragon 821 met  4 of 6 GB aan werkgeheugen. Hierbij heb je dus de mogelijkheid te kiezen tussen twee varianten, waarbij degene met minder RAM het moet doen met 64GB aan opslaggeheugen.

De variant met 6 GB aan werkgeheugen krijgt 128 of 256 GB aan opslaggeheugen. Er wordt verwacht dat het toestel geen ondersteuning krijgt voor een micro SD-kaart. Ook zal het toestel wellicht een accu hebben met een capaciteit van 4.000 mAh, dit allemaal in een dikte van 6,5 mm.

Randloos

Volgens gelekte foto’s krijgt het toestel als belangrijke toevoeging in het ontwerp een scherm met bijna geen zichtbare randen. Wel is het nog vaag waar de voorcamera komt. Voor nu lijkt het er niet op dat dit het definitieve design is. Wat opvalt is dat het toestel verdacht veel lijkt op een telefoon van Sharp, de Sharp Aquos 2. Dit toestel staat ook bekend om zijn scherm zonder randen en heeft de camera aan de onderkant van het toestel zitten. Deze telefoon is tot nu toe alleen nog maar in Japan uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bart -

    Deze zou ik graag eens proberen maar is het nog altijd zo’n miserie met invoerrechten en dergelijke want ik heb ooit eens een Xiaomi op het internet gekocht en bovenop de dollarprijs moest ik nog eens betalen, ik weet niet meer hoeveel omdat ik veel toestellen test en het allemaal niet bijhoud zie je.
    Een los toestel in België in een winkel, zal dat lukken?

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters