Ray-Ban gaat Google Glass-monturen ontwerpen

Niet alleen het originele Google-ontwerp van de Google Glass komt op de markt. De zoekmachinegigant slaat de handen ineen met Luxottica, een grote brillenboer met onder andere Ray-Ban in zijn portefeuille.

Ray-Ban gaat Google Glass-monturen ontwerpen googleglass
Ray-Ban Google Glass

Volgens Google is Glass een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de bril, die in de dertiende eeuw voor het eerst gebruik werd. Het wil daarbij graag de hulp gebruiken van Luxottica. Het oog wil immers ook wat.

“Luxottica weet hoe het fantastische producten moet maken, verspreiden en verkopen. Hun klanten houden van die producten. Dat vinden wij voor Glass ook heel belangrijk”, valt er te lezen op de Google+-pagina van Google Glass. “Zij hebben expertise op het gebied van het ontwerpen en fabriceren. Samen zorgen we ervoor dat er nog meer verschillende stijlen van Glass komen.”

“Dat zal niet vandaag of morgen zijn”, waarschuwt Google echter. Met Luxottica heeft het echter wel een grote partner in de brillenbranche binnengehaald. Het bedrijf heeft ruim 5000 winkels in de Verenigde Staten. Het portfolio van het bedrijf bestaat naast Ray-Ban uit Oakley, Vogue-Eyewear, Persol, Oliver Peoples, Alain Mikli en Arnette.

De reden om met Luxottica in zee te gaan is duidelijk. Google wilt een breed scala aan monturen aanbieden die Google Glass hebben. “Eerder dit jaar presenteerden we onze Titanium Collection, dat werd ontwerpen door ons team bij Glass. Er zijn nu veertig verschillende brillen, maar dat is niet genoeg.”

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters