Rebellerende investeerders van RIM stellen het bedrijf een ultimatum

Ongeveer 8 procent van de investeerders van RIM wil dat de koers van het aandeel van de producent stevig is aangetrokken voor de eerste helft van 2012 voorbij is. Lukt dat niet, dan willen de investeerders dat het bedrijf wordt verkocht.

De rebellerende investeerders worden aaangevoerd door de Jaguar Group. Deze investeringsmaatschappij ziet graag dat RIM verkocht wordt in zijn geheel of in gedeeltes. Eerder ging deze groep aandeelhouders op jacht naar meer steun voor hun plannen onder de investeerders van RIM. Volgens Reuters is inmiddels 8 procent van de investeerders het eens met de plannen van de Jaguar Group en ze hebben dan ook gezamenlijk de producent een ultimatum gesteld.

De investeerders willen graag zien dat het aandeel tussen de 40 en 60 dollar waard wordt binnen 7 maanden tijd. Momenteel noteert het aandeel van RIM net boven de 17 dollar; er is dus nog aan lange weg te gaan. Volgens de rebellerende investeerders groeit de onrust onder hun mede-investeerders en dient RIM snel orde op zaken te stellen. Mocht dat niet lukken binnen de gestelde termijn, dan zullen volgens de investeerders meer mensen zich aansluiten om zo vervolgens een nieuwe strategie voor de producent af te dwingen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters