Rechtbank verklaart deal tussen Orange en Apple onwettig

Een rechtbank in Parijs oordeelt dat de deal van de Franse dochter van de telecomoperator Orange en Apple tegen de Franse wetgeving ingaat, op grond van de wet tegen concurrentievervalsing.

Orange had vanaf 2007 het alleenrecht om de iPhone 3G te verkopen in Frankrijk, voor een periode van vijf jaar. Hierdoor was er geen concurrentie mogelijk op de verkoop van deze toestellen. Sinds november 2007 zegt Orange meer dan 600.000 iPhone-toestellen te hebben verkocht in Frankrijk. Een woordvoeder van Orange heeft laten weten deze uitspraak aan te gaan vechten tot in het hoogst mogelijke rechtsorgaan van Frankrijk. De aanklacht was ingediend door onder andere concurrerende telecombedrijven en de Franse consumentenbond, de UFC-Que Choisir.

De Franse telecombedrijven Bouygues Telecom en SFR zijn erg blij met deze uitspraak en hopen zo snel mogelijk verkoopovereenkomsten met Apple te sluiten, zodat de iPhone ook te koop zal zijn in hun winkels. Bronnen in de telecomsector geven aan dat de bedrijven dit in vijf tot zes weken mogelijk willen maken. Sinds de uitspraak van de rechtbank in december was de verkoop van de toestellen met abonnementen van deze bedrijven al wel mogelijk op verschillende websites.

Ook de UFC-Que Choisir is erg blij met de uitspraak, omdat door deze uitspraak de concurrentie zal toenemen en waarschijnlijk de hoge prijs van de iPhone omlaag zal gaan in Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters