Rechtbank verklaart deal tussen Orange en Apple onwettig

Een rechtbank in Parijs oordeelt dat de deal van de Franse dochter van de telecomoperator Orange en Apple tegen de Franse wetgeving ingaat, op grond van de wet tegen concurrentievervalsing.

Orange had vanaf 2007 het alleenrecht om de iPhone 3G te verkopen in Frankrijk, voor een periode van vijf jaar. Hierdoor was er geen concurrentie mogelijk op de verkoop van deze toestellen. Sinds november 2007 zegt Orange meer dan 600.000 iPhone-toestellen te hebben verkocht in Frankrijk. Een woordvoeder van Orange heeft laten weten deze uitspraak aan te gaan vechten tot in het hoogst mogelijke rechtsorgaan van Frankrijk. De aanklacht was ingediend door onder andere concurrerende telecombedrijven en de Franse consumentenbond, de UFC-Que Choisir.

De Franse telecombedrijven Bouygues Telecom en SFR zijn erg blij met deze uitspraak en hopen zo snel mogelijk verkoopovereenkomsten met Apple te sluiten, zodat de iPhone ook te koop zal zijn in hun winkels. Bronnen in de telecomsector geven aan dat de bedrijven dit in vijf tot zes weken mogelijk willen maken. Sinds de uitspraak van de rechtbank in december was de verkoop van de toestellen met abonnementen van deze bedrijven al wel mogelijk op verschillende websites.

Ook de UFC-Que Choisir is erg blij met de uitspraak, omdat door deze uitspraak de concurrentie zal toenemen en waarschijnlijk de hoge prijs van de iPhone omlaag zal gaan in Frankrijk.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters