Rechter accepteert Whatsapp-bericht als bewijs

Een Groningse rechter ziet een Whatsapp-berichtje als bewijs in een rechtszaak, schrijft Nu.nl. De rechter vindt dat de werknemer die het bericht naar zijn werkgever verstuurde, onterecht is ontslagen en kent hem een schadevergoeding toe.

whatsapp

Het gaat om een arbeidsconflict. De medewerker van het bedrijf Flexjob verliet boos zijn werkplek en riep uit dat het werk niets voor hem was. Waarna zijn werkgever meteen zijn ontslag per brief bevestigde.

Wat Flexjob daarbij buiten beschouwing liet, was dat de medewerker vlak na zijn tumultueuze vertrek een Whatsapp-bericht naar zijn baas had gestuurd met de mededeling dat hij zich ziek meldde. Waaruit blijkt dat hij helemaal geen ontslag wilde nemen.

Flexjob stelt dat bericht nooit te hebben gezien, maar de rechter maakte daar korte metten mee. Die stelde vast dat naast het bericht twee groene vinkjes stonden. En dat betekent dat het bericht is afgeleverd. Dus moet Flexjob de man een schadevergoeding betalen voor zijn onterechte ontslag.

Nu.nl heeft een internetjurist geraadpleegd, die dit een vreemde gang van zaken vindt. Hij stelt dat de twee vinkjes niet onomstotelijk aantonen dat het bericht door Flexjob is ontvangen. Er kan altijd een kink in de kabel zijn gekomen, en Whatsapp garandeert in zijn voorwaarden ook niet dat een bericht met twee vinkjes daadwerkelijk is gearriveerd en gelezen door de ontvanger.

De rechter heeft echter al vonnis gewezen, wat betekent dat de werkgever de medewerker alsnog zijn gemiste salaris en vakantiegeld moet uitbetalen.

Bron: Nu.nl

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters