Rechter accepteert Whatsapp-bericht als bewijs

Een Groningse rechter ziet een Whatsapp-berichtje als bewijs in een rechtszaak, schrijft Nu.nl. De rechter vindt dat de werknemer die het bericht naar zijn werkgever verstuurde, onterecht is ontslagen en kent hem een schadevergoeding toe.

whatsapp

Het gaat om een arbeidsconflict. De medewerker van het bedrijf Flexjob verliet boos zijn werkplek en riep uit dat het werk niets voor hem was. Waarna zijn werkgever meteen zijn ontslag per brief bevestigde.

Wat Flexjob daarbij buiten beschouwing liet, was dat de medewerker vlak na zijn tumultueuze vertrek een Whatsapp-bericht naar zijn baas had gestuurd met de mededeling dat hij zich ziek meldde. Waaruit blijkt dat hij helemaal geen ontslag wilde nemen.

Flexjob stelt dat bericht nooit te hebben gezien, maar de rechter maakte daar korte metten mee. Die stelde vast dat naast het bericht twee groene vinkjes stonden. En dat betekent dat het bericht is afgeleverd. Dus moet Flexjob de man een schadevergoeding betalen voor zijn onterechte ontslag.

Nu.nl heeft een internetjurist geraadpleegd, die dit een vreemde gang van zaken vindt. Hij stelt dat de twee vinkjes niet onomstotelijk aantonen dat het bericht door Flexjob is ontvangen. Er kan altijd een kink in de kabel zijn gekomen, en Whatsapp garandeert in zijn voorwaarden ook niet dat een bericht met twee vinkjes daadwerkelijk is gearriveerd en gelezen door de ontvanger.

De rechter heeft echter al vonnis gewezen, wat betekent dat de werkgever de medewerker alsnog zijn gemiste salaris en vakantiegeld moet uitbetalen.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters