Rechter Australië verbiedt Samsung Galaxy Tab 10.1, Amerikaanse rechter ook vóór Apple

Rechtbanken in Australië en Amerika hebben geoordeeld dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 patenten van Apple schendt. De verkoop van de op de iPad 2 gelijkende Androidtablet is in Australië verboden. In Amerika gaat de rechter minder ver.

Apple vs SamsungApple heeft de rechtszaken aangespannen; in meer dan twintig landen lopen patentclaims van Apple tegen Samsung. De Australische rechter heeft gevonnist dat de Galaxy Tab 10.1 de patenten van Apple dermate schendt dat de verkoop van de tablet in het land geheel is verboden. Eenzelfde verkoopverbod als in Duitsland is afgekondigd.

In Amerika heeft de rechter eveneens in het voordeel van Apple gevonnist, maar de uitspraak gaat minder ver. De rechter meldt dat ze geen verkoopverbod verbindt aan haar oordeel dat de patenten van Apple door Samsung zijn geschonden. Het verkoopverbod dat Apple eiste, kan niet worden toegekend, want dan zou er volgens de rechter geen enkele tablet meer kunnen worden gemaakt behalve de iPad. Ook de aangevallen interface van Android Honeycomb is onvoldoende voor een verkoopverbod. Wat nu precies het gevolg is van de Amerikaanse uitspraak is nog niet echt helder. Een definitief vonnis moet nog volgen.

De ruggesteun van Google, T-Mobile USA en Verizon in Amerika heeft Samsung dus niet echt vooruit geholpen. De Amerikaanse telco’s schreven brieven aan de rechter waarin ze meldden dat een verkoopverbod van Samsungproducten slecht is voor hun zaken.

Vooralsnog ziet het er naar uit dat Samsung althans in Amerika om de patenten van Apple heen kan werken door iets kleins te wijzigen in ontwerp of software, zoals dat ook na een voor Samsung negatieve uitspraak van de Nederlandse rechter wordt gedaan.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Remco -

    Het moet niet gekker worden…

    Het huidige patentensysteem moet maar eens nodig op de schop.

    Straks mag niemand nog een scherm gebruiken vanwegen het patent 'apparaat met visuele interface' dat ergens uit de archieven wordt gevist.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters