Rechter Australië verbiedt Samsung Galaxy Tab 10.1, Amerikaanse rechter ook vóór Apple

Rechtbanken in Australië en Amerika hebben geoordeeld dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 patenten van Apple schendt. De verkoop van de op de iPad 2 gelijkende Androidtablet is in Australië verboden. In Amerika gaat de rechter minder ver.

Apple vs SamsungApple heeft de rechtszaken aangespannen; in meer dan twintig landen lopen patentclaims van Apple tegen Samsung. De Australische rechter heeft gevonnist dat de Galaxy Tab 10.1 de patenten van Apple dermate schendt dat de verkoop van de tablet in het land geheel is verboden. Eenzelfde verkoopverbod als in Duitsland is afgekondigd.

In Amerika heeft de rechter eveneens in het voordeel van Apple gevonnist, maar de uitspraak gaat minder ver. De rechter meldt dat ze geen verkoopverbod verbindt aan haar oordeel dat de patenten van Apple door Samsung zijn geschonden. Het verkoopverbod dat Apple eiste, kan niet worden toegekend, want dan zou er volgens de rechter geen enkele tablet meer kunnen worden gemaakt behalve de iPad. Ook de aangevallen interface van Android Honeycomb is onvoldoende voor een verkoopverbod. Wat nu precies het gevolg is van de Amerikaanse uitspraak is nog niet echt helder. Een definitief vonnis moet nog volgen.

De ruggesteun van Google, T-Mobile USA en Verizon in Amerika heeft Samsung dus niet echt vooruit geholpen. De Amerikaanse telco’s schreven brieven aan de rechter waarin ze meldden dat een verkoopverbod van Samsungproducten slecht is voor hun zaken.

Vooralsnog ziet het er naar uit dat Samsung althans in Amerika om de patenten van Apple heen kan werken door iets kleins te wijzigen in ontwerp of software, zoals dat ook na een voor Samsung negatieve uitspraak van de Nederlandse rechter wordt gedaan.

Bron: Android Community

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters