Rechter die Apple veroordeelde, werkt nu voor Samsung

Een van de drie Britse rechters die Apple onlangs veroordeelde om schriftelijke excuses aan Samsung te maken, werkt nu zelf voor Samsung.

rechter samsung

Foss Patents meldt dit. Sir Robin Jacob oordeelde enkele maanden geleden dat Apple publiekelijk zijn excuses moest aanbieden aan Samsung, voor de aantijging van Apple dat de Samsungproducten teveel op die van Apple lijken. Daar was volgens de rechters niets van waar en daarom moest Apple in advertenties in Engelse dagbladen en op de Apple-website excuses publiceren.

Dat heeft Apple knarsentandend gedaan. Waarbij Apple er wel behendig op wijst dat rechters in andere landen juist in het voordeel van Apple hebben geoordeeld.

Dat een rechter slechts enkele maanden na zijn afzwaaien ineens optreedt als betaalde adviseur voor Samsung, doet her en der de wenkbrauwen flink omhoog schieten. Officieel lijkt er weinig mis mee te zijn, maar de suggestie dat de rechter al tijdens de rechtszaak tussen Apple en Samsung een lucratief baantje bij Samsung was beloofd, ligt er wel dik op. Er zitten nog geen vier maanden tussen zijn vonnis en zijn aantreden als betaalde adviseur van Samsung.

iMore trekt een interessante vergelijking. Stel dat de Amerikaanse rechter die Samsung veroordeelde tot betaling van een miljard dollar schadevergoeding aan Apple, luttele maanden later door Apple zou zijn ingehuurd, dan was Amerika te klein geweest voor dit schandaal. Naar de opmerkelijke overstap van de Britse rechter naar Samsung kraait vooralsnog geen haan.

Overigens is Samsung niet de enige die dubieus bezig is met rechters. Google, dat in Amerika door handelswaakhond FTC wordt onderzocht, heeft de voorzitter van de onderzoekscommissie een bedrag van 25.000 dollar laten bezorgen voor liefdadige doeleinden waar de voorzitter in zijn vrije tijd voor werkt.

Update op 1/3/2013 om 10:35 uur:

Samsung laat in een reactie weten dat de bovenstaande berichtgeving niet klopt. Volgens het bedrijf werkt de oud rechter niet direct voor Samsung, maar voor een advocaten firma die Samsung heeft ingehuurd. De oud rechter zou een expert zijn in patent kwesties en werkt nu samen met Samsung aan de voorbereiding van de rechtszaak jegens Ericsson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters