Rechter gebiedt Apple en HTC om te gaan praten over patenten

De rechtbank van het Amerikaanse district Delaware heeft Apple en HTC bevolen om op korte termijn met elkaar om de tafel te gaan zitten om over patenten te gaan praten. Momenteel ligt een flinke partij gloednieuwe HTC-smartphones in Amerika achter slot en grendel, omdat de douane vermoedt dat de telefoons een patent van Apple schenden.

HTC One X piano

HTC verloor vorig jaar een rechtszaak van Apple over patenten. HTC zou in zijn apparaten dezelfde manier voor het telefoneren en e-mailen vanuit bestanden of websites hebben gebruikt als Apple. Illegaal gekopieerd, vindt Apple. HTC heeft erop gewezen dat de firmware op zijn ‘Amerikaanse’ telefoons is aangepast om het patent van Apple te omzeilen. De Amerikaanse douane heeft de zaak in onderzoek en houdt vooralsnog de kaken op elkaar.

De rechter van de districtsrechtbank van Delaware wil een eind aan de impasse, die ertoe leidt dat de Amerikaanse telco Sprint zijn vlaggenschip voor 2012 niet kan gaan verkopen: de HTC Evo 4G LTE, die samen met een partij HTC One X-toestellen wordt tegengehouden door de Amerikaanse overheid.

De rechter heeft bepaald dat toplieden van zowel Apple als HTC, die beslissingsbevoegd zijn, op 28 augustus met elkaar om de tafel moeten gaan zitten om over het licenseren van de patenten van Apple aan HTC te gaan praten.

Wat er tot die datum gebeurt met de lading smartphones is onduidelijk.

Bron: Phonescoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. djbosanac -

    Ze moeten dit niet in USA doen 🙂 want je weet dat het dan altijd Apple vaak is die het wint.
    Wil je het eerlijker doen, minder kans o dat je voor 1 partij bent, kies een ander land(staat) noem maar op. Ik heb gemerkt alle apple zaken omtrent het patent wat hun denken te hebben is altijd in usa gehouden, en bij de meeste heeft apple gewonnen door dommige dingen waar de rechters niets van afwisten, en zo dus de zaken wonnen 🙂

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters