Rechter gebiedt Apple en HTC om te gaan praten over patenten

De rechtbank van het Amerikaanse district Delaware heeft Apple en HTC bevolen om op korte termijn met elkaar om de tafel te gaan zitten om over patenten te gaan praten. Momenteel ligt een flinke partij gloednieuwe HTC-smartphones in Amerika achter slot en grendel, omdat de douane vermoedt dat de telefoons een patent van Apple schenden.

HTC One X piano

HTC verloor vorig jaar een rechtszaak van Apple over patenten. HTC zou in zijn apparaten dezelfde manier voor het telefoneren en e-mailen vanuit bestanden of websites hebben gebruikt als Apple. Illegaal gekopieerd, vindt Apple. HTC heeft erop gewezen dat de firmware op zijn ‘Amerikaanse’ telefoons is aangepast om het patent van Apple te omzeilen. De Amerikaanse douane heeft de zaak in onderzoek en houdt vooralsnog de kaken op elkaar.

De rechter van de districtsrechtbank van Delaware wil een eind aan de impasse, die ertoe leidt dat de Amerikaanse telco Sprint zijn vlaggenschip voor 2012 niet kan gaan verkopen: de HTC Evo 4G LTE, die samen met een partij HTC One X-toestellen wordt tegengehouden door de Amerikaanse overheid.

De rechter heeft bepaald dat toplieden van zowel Apple als HTC, die beslissingsbevoegd zijn, op 28 augustus met elkaar om de tafel moeten gaan zitten om over het licenseren van de patenten van Apple aan HTC te gaan praten.

Wat er tot die datum gebeurt met de lading smartphones is onduidelijk.

Bron: Phonescoop

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters