Rechter halveert schadeclaim Samsung aan Apple

De Amerikaanse rechter die presideert over de belangrijkste patentrechtszaak tussen Apple en Samsung, heeft een reeds toegekende schadeclaim van 1 miljard euro van Samsung voor Apple met bijna de helft verlaagd.

Samsung Galaxy S vs. Apple iPhone 4

Rechter Lucy Koh bepaalde dat de eerder door haar jury toegekende schadeclaim van een miljard dollar met bijna de helft moet worden verlaagd. Ze haalt 450 miljoen dollar van de claim af, zodat Samsung nu nog ‘maar’ 599 miljoen dollar aan Apple hoeft te betalen.

Voorts gelastte rechter Koh dat een tweede rechtszaak zal starten, waarin moet worden vastgesteld hoeveel schade Apple precies heeft geleden door 14 apparaten van Samsung die op de Amerikaanse markt zijn gebracht.

Tijdens dit nieuwe proces zal ook een compleet nieuwe jury aantreden. Die moet bepalen hoeveel schade Apple precies heeft geleden door de verkoop van de Galaxy S II, de Galaxy Tab, de Nexus 4G en andere telefoon- en tabletmodellen van Samsung die volgens de vorige jury de patenten van Apple hebben geschonden.

Tijdens de nieuwe rechtszaak kunnen de bedragen dus nog flink veranderen, afhankelijk van het oordeel van de jury hoeveel schade Apple precies per verkocht Samsung-toestel heeft geleden.

De bijna 600 miljoen dollar die Samsung nog wel moet betalen, zal waarschijnlijk niet worden uitbetaald zolang het tweede proces nog loopt. Apple zal waarschijnlijk van de gelegenheid gebruikmaken om de gemaakte juridische kosten – die enorm zijn – aan de schadeclaim toe te voegen.

Bron: Techcrunch

tags:
  Samsung

  Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

  Xiaomi

  Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

  smartphones

  FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

  Google gebouw New York

  “Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

  Google logo gezicht

  Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

  Apple

  Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters