Rechter halveert schadeclaim Samsung aan Apple

De Amerikaanse rechter die presideert over de belangrijkste patentrechtszaak tussen Apple en Samsung, heeft een reeds toegekende schadeclaim van 1 miljard euro van Samsung voor Apple met bijna de helft verlaagd.

Samsung Galaxy S vs. Apple iPhone 4

Rechter Lucy Koh bepaalde dat de eerder door haar jury toegekende schadeclaim van een miljard dollar met bijna de helft moet worden verlaagd. Ze haalt 450 miljoen dollar van de claim af, zodat Samsung nu nog ‘maar’ 599 miljoen dollar aan Apple hoeft te betalen.

Voorts gelastte rechter Koh dat een tweede rechtszaak zal starten, waarin moet worden vastgesteld hoeveel schade Apple precies heeft geleden door 14 apparaten van Samsung die op de Amerikaanse markt zijn gebracht.

Tijdens dit nieuwe proces zal ook een compleet nieuwe jury aantreden. Die moet bepalen hoeveel schade Apple precies heeft geleden door de verkoop van de Galaxy S II, de Galaxy Tab, de Nexus 4G en andere telefoon- en tabletmodellen van Samsung die volgens de vorige jury de patenten van Apple hebben geschonden.

Tijdens de nieuwe rechtszaak kunnen de bedragen dus nog flink veranderen, afhankelijk van het oordeel van de jury hoeveel schade Apple precies per verkocht Samsung-toestel heeft geleden.

De bijna 600 miljoen dollar die Samsung nog wel moet betalen, zal waarschijnlijk niet worden uitbetaald zolang het tweede proces nog loopt. Apple zal waarschijnlijk van de gelegenheid gebruikmaken om de gemaakte juridische kosten – die enorm zijn – aan de schadeclaim toe te voegen.

Bron: Techcrunch

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  iPhone X

  Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

  Oppo, dochterbedrijf van BBK

  BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

  headphone jack

  Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

  OnePlus 3

  OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

  Google Pixel 2

  Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

  Apple opladen

  Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters