Rechter in Apple-Samsungzaak pleit voor 'wereldvrede' tussen de smartphonemakers

Rechter Lucy Koh, die de belangrijkste patentrechtszaak tussen Apple en Samsung behandelt in haar rechtszaal in Californië, heeft verzucht dat ‘wereldvrede’ tussen deze bedrijven beter zou zijn voor consumenten en de smartphone-industrie.

Samsung vs Apple

Een opmerkelijke uitspraak van de rechter wier jury Samsung onlangs tot een schadevergoeding van meer dan een miljard dollar aan Apple veroordeelde.

Koh vindt dat de patentrechtszaken wereldwijd beide bedrijven geen goed doen. ”Ik maak geen grappen. Het (wereldvrede, red.) zou goed zijn voor consumenten en de industrie.”

De advocaat van Samsung reageerde onmiddellijk dat het Koreaanse bedrijf al tijdenlang wil praten met Apple over een regeling, maar de advocaat van Apple zei weinig te kunnen met de verzuchting van de rechter. Het bedrijf voelt zich bestolen van zijn patenten door Samsung en wil nog altijd vele smartphones en tablets, waaronder de Galaxy Note II en de Samsung Galaxy S III, laten verbieden op de Amerikaanse markt. Apple vindt de schadevergoeding die Samsung moet betalen niet meer dan een ‘kleine vingertik’ en vindt dat deze rechtszaak heldere grenzen moeten opleveren voor het ge- en misbruik van patenten. Het Amerikaanse bedrijf is uit op stevige jurisprudentie waar andere rechters hun uitspraken aan kunnen spiegelen.

Samsung beschuldigde Apple opnieuw ervan de markt te willen veroveren via de rechter en niet via de strijd in de winkelschappen. De rechtszaken worden volgens Samsung alleen maar door Apple gebruikt om een lastercampagne te voeren tegen het Koreaanse bedrijf.

Afijn, van ‘wereldvrede’ was deze week in de Californische rechtszaal nog erg weinig te merken.

Bron: Engadget

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bertis501 -

   Apple moet van Samsung een vergoeding krijgen omdat ze zich hebben laten inspireren door de ontwerpen van Apple. Voor Android moeten ze bij Google zijn en die moet ook aan Apple betalen. Daarna moet dat gemekker maar eens afgelopen zijn
   !

  Apple AR bril?

  Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

  iPhone 8

  Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

  Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

  Apple apparaten

  Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

  iMessage

  Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

  Apple Watch 3

  WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters