Rechtszaak om gebrekkig bereik iPhone 3G

De druk op Apple om de problemen met het nieuwe model van de iPhone snel op te lossen, neemt toe. Een vrouw in de Amerikaanse staat Alabama heeft inmiddels een rechtszaak tegen het bedrijf aangespannen.

Volgens Jessica Alena Smith is de telefoon ondermaats: met name de mobiele breedbandinternetverbinding was aanzienlijk trager en instabieler dan de reclamecampagnes van Apple haar hadden doen geloven, zo meldt Ars Technica. De nieuwe iPhone kwam in juli op de markt als opvolger van een eerder toestel dat niet beschikte over een zo’n snelle internetverbinding. Sindsdien klagen gebruikers steen en been over het vermeende gebrekkige bereik van de nieuwe iPhone, met name op het snelle 3G-netwerk. Ook op plaatsen waar goede dekking is, zou het signaal regelmatig wegvallen.

De aanwijzingen stapelen zich op dat de problemen worden niet veroorzaakt door gebrekkige netwerken, maar door het toestel zelf. Ook de Nederlandse iPhone-aanbieder T-Mobile sprak op zijn weblog dat vermoeden uit. De problemen doen zich wereldwijd voor, en andere toestellen zouden op dezelfde plekken wel goed bereik hebben. Hoofdverdachte is volgens velen een chip van het bedrijf Infineon, die verantwoordelijk is voor de 3G-ontvangst.

De vrouw hoopt van de zaak een zogenoemde ‘class-action suit’ te maken, een collectief proces dat namens alle potentiële gedupeerden wordt aangespannen. Apple zou dan door de rechter gedwongen kunnen worden om alle Amerikaanse iPhone-klanten schadeloos te stellen. Met zo’n rechtszaak zou de druk op Apple om de klachten op te lossen flink toenemen. Het traditioneel bijzonder zwijgzame bedrijf heeft het probleem officieel zelfs nog niet erkend, al zou het volgens verschillende media werken aan een software-update die soelaas moet bieden.

iphone_pirate_2 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters