Recordboete in China voor chipfabrikant Qualcomm

Chipfabrikant Qualcomm moet in China een boete betalen van ongeveer 860 miljoen euro, vanwege oneerlijke concurrentie. Qualcomm zou Chinese smartphonefabrikanten teveel geld laten betalen voor zijn processors.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Dit meldt Reuters. Het gaat om een recordboete in China. Deze is opgelegd door de National Development and reform Commission van China, dat onderzoek deed naar Qualcomms praktijken in China. De Chinese overheid en het Amerikaanse Qualcomm zouden akkoord zijn gegaan over een schikking. Qualcomm moet dan dus 860 miljoen euro betalen en zijn licentiekosten voor patenten in China verlagen met ongeveer een derde van de prijs.

Qualcomm gaat in een persbericht al in op de schikking. Daarin laat het weten teleurgesteld te zijn met de uitkomst, maar het gaat er wel mee akkoord. Er komen nieuwe voorwaarden voor Chinese fabrikanten die Qualcomms producten willen gebruiken. Chinese smartphonefabrikanten kunnen nu goedkoper chips voor mobiel internet en 3G- en 4G-technologieën van Qualcomm krijgen.

Deze regeling is ook van toepassing op fabrikanten die al een overeenkomst met Qualcomm hebben. “We zijn blij dat het onderzoek tot een einde is gekomen en hebben nu het idee dat onze licenties nu goed gepositioneerd zijn voor de toename in China van 3G- en 4G-technologie”, zegt Derek Aberle, de president van Qualcomm.

Seteve Mollenkopf, de CEO van Qualcomm, voegt toe door te zeggen: “We zijn blij dat met deze regeling een einde komt aan onduidelijkheid over onze zaken in China. Onze volle aandacht gaat nu uit naar het ondersteunen van partners en klanten in China en het aangaan van nieuwe uitdagingen.”

Door de hoge boete moet Qualcomm zijn financiële verwachting voor dit boekjaar bijstellen.

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  iPhone X

  Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

  Oppo, dochterbedrijf van BBK

  BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

  headphone jack

  Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

  OnePlus 3

  OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

  Google Pixel 2

  Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

  Apple opladen

  Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters