Recordwinst voor Apple in tweede kwartaal

Apple draait beter dan ooit. De fabrikant boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een winst van 10,7 miljard dollar. Nog niet eerder maakte Apple in een tweede kwartaal zoveel winst.

Recordwinst voor Apple in tweede kwartaal Apple

Dit laat het Amerikaanse bedrijf weten bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. De omzet bedroeg 49,6 miljard dollar. De winst van 10,7 miljard dollar ligt 39 procent hoger dan vorig jaar en de omzet steeg met 32,6 procent.

De belangrijkste reden voor dit recordkwartaal is China. Daar stegen de verkopen met 112 procent. Concreet betekent dit dat Apple in China 13,2 miljard dollar verdiende. Ondertussen draait de iPhone-verkoop onverminderd goed. Waar Apple vorig jaar 35,2 miljoen smartphones verkocht, zijn dat er nu 47,5 miljoen. Voor de duidelijk: het gaat hier om één kwartaal.

Helaas laat Apple nog niet weten hoeveel exemplaren van de Apple Watch er inmiddels zijn verkocht. Volgens CEO Tim Cook zijn er echter meer exemplaren van de Watch verkocht in zijn eerste negen weken dan de eerste iPhone en iPad in hun eerste negen weken.

Het eigen vermogen van Apple is ondertussen hoger dan ooit. Voor het eerst heeft Apple meer dan 200 miljard dollar op zijn bankrekening staan. Toch een fijne gedachte, mocht je ooit een missertje begaan. Waarschijnlijk blijft Apple onverminderd veel winst draaien.

Komend kwartaal presenteert de fabrikant als het goed is twee nieuwe smartphones. Het gaat hier om de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, die later dit jaar in Nederland te koop zullen zijn. Deze smartphones lijken qua uiterlijk veel op de gewone iPhone 6-smartphones, maar beschikken over onder andere force touch en een dubbele hoeveelheid werkgeheugen: 2GB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters