Samsung bevestigt: Galaxy Note 7 komt terug

Het is alom bekend dat Samsung vorig jaar nogal wat problemen heeft gehad met de Samsung Galaxy Note 7. Nadat de mankementen bekend werden riep Samsung de toestellen weer terug. Maar na zo’n terugroep actie ontstaat er uiteraard een grote voorraad niet bruikbare toestellen. Samsung Electronics heeft nu drie maatregelen in het leven geroepen, welke het recylen van de Note 7 in duidelijke banen moet leiden. En dat terwijl het milieu zo min mogelijk wordt geschaad.

Bruikbare Samsung Galaxy Note 7 toestellen worden gerenoveerd

Recycle iconDe drie maatregelen zijn als het ware richtlijnen voor het maken van een triage. Ten eerste zal gekeken worden of de toestellen nog gerenoveerd kunnen worden. Daarna kunnen ze verkocht of zelfs verhuurd/geleased worden. UIteraard gebeurd dit ook in overleg met de geldende autoriteiten en met mobiele aanbieders. Het is echter wel de vraag of gebruikers de Note 7 toestellen nog zullen willen gebruiken. Het is niet ondenkbaar dat men zich niet aan de toestellen zal willen branden. Afhankelijk van wat mogelijk is en hoe groot de vraag is, zal bepaald worden wanneer en waar de Note 7 toestellen zullen worden uitgebracht.

Bruikbare onderdelen worden opnieuw gebruikt

Als toestellen niet in aanmerking komen om gerenoveerd te worden, zullen de telefoons gedemonteerd worden om bruikbare onderdelen nog te redden. Hierbij kan gedacht worden aan semiconductors en camera componenten. Het is de bedoeling de onderdelen te gebruiken voor de productie van testmodellen.

Metalen worden uit de restanten onttrokken

Als laatste zullen de restanten van de Note 7 toestellen verder afgebroken worden. Waardevolle metalen zoals koper, nikkel, goud en zilver zullen door milieuvriendelijke bedrijven uit de restanten worden gehaald. Het recyclen op een verantwoorde manier is voor Samsung een hoge prioriteit. Het bedrijf is van plan in de toekomst samen te gaan werken met andere bedrijven om nieuwe en minder schadelijke processen te ontwikkelen.

Bron: Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. kelvin -

    er wordt niet vermeld dat dit is omdat samsung anders een boete van een paar miljard ofzo zou krijgen van de koreaanse mileu dienst (of een andere ik weet t niet meer zeker, anyway er werdt gedreigd met een boete)

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters