Luxe cameramaker RED maakt smartphone met holografisch scherm

Tegenwoordig worden smartphones met dusdanige camera’s uitgerust dat je je soms afvraagt je niet eerder een camera koopt, welke uitgerust is met smartphone features. Luxe camera maker RED lijkt hierop in te haken en heeft aangekondigd volgend jaar zelf ook en smartphone uit te gaan brengen. De Hydrogen One van Red zou één van de meest bijzondere smartphones op de markt worden met een holografisch display.

Hydrogen One display gaat van 2D naar 3D naar holografische content

In het persbericht over de Hydrogen One wordt duidelijk dat het display de meest vernieuwende feature van de telefoon is. Het scherm zou op de één of andere manier nanotechnologie gebruiken om van een 2D naar een 3D scherm te gaan. Maar daarnaast kun je ook nog ervoor kiezen om holografische multi-view content te bekijken, aldus Red. De nantotechnologie zou volgens het persbericht ook ingezet worden voor interactieve spelletjes. Wat we ons daar precies bij moeten voorstellen is raadselachtig.

Hydrogen One met holografisch display

Display gebruikt nieuwe technologie

Het idee van 2D en 3D content doet denken aan de Nintendo 3Ds en 3Ds XL, waarbij je zonder bril spelletjes in 3D kunt spelen. Dit werkt redelijk goed, afgezien van het feit dat je de console niet te veel moet kantelen om een wazig scherm te voorkomen. Red oprichter Jim Jannard laat echter weten dat het display van de Hydrogen One technologie gebruikt die nog nooit eerder is gezien. Het is geen technologie die al eens is opgedoken maar het toch niet heeft overleefd. Jannard moet zich gerealiseerd hebben dat de beschrijving van de smartphone nogal vaag is. Hij geeft aan dat er niet echt een goede manier is om het te beschrijven totdat je het zelf hebt ervaren.

Multidimensionale audio en modulaire elementen

Naast de visuele hoogstandjes zal het toestel ook op audio gebied grandioze prestaties leveren. Een speciaal algoritme zou stereo geluid omzetten in multidimensionale audio. Daarnaast zullen er verschillende modules zijn, welke aan het toestel toegevoegd kunnen worden. Zoals we van een camera maker kunnen verwachten, zullen deze elementen te maken hebben met de camera. Daarnaast zal het toestel zelf ook kunnen samenwerken met de bestaande camera’s van Red.

Holografisch 5.7 inch scherm en headphone jack

Hoewel er nog geen echte specificaties van de Red smartphone beschikbaar zijn weten we dat het display in ieder geval 5.7 inch groot zal zijn. Verder zou er ondersteuning zijn voor USB Type-C en MicroSD om het opslaggeheugen uit te breiden. Headphone jack liefhebbers zullen blij zijn te horen dat de Hydrogen One niet meedoet aan de nieuwe draadloze trend.

Headphone jack

Levering begin 2018, maar niet voor iedereen

De Hydrogen One is al te bestellen op de Red website, maar heeft een behoorlijk pittige prijs. De standaard aluminium versie kan bemachtigd worden voor 1.195 dollar. Daarnaast is er een meer luxe titanium versie voor 1.595 dollar. De bestelde toestellen zullen begin 2018 verscheept worden. Het bedrijf geeft echter aan dat niet alle bestellingen meteen geleverd zullen worden door productie limitaties van het display. Ook staan de prijzen nog niet vast en zullen de modulaire extra’s niet beschikbaar zijn bij de lancering van het toestel.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters