Holografische smartphone RED Hydrogen One komt pas in augustus

In juli vorig jaar kondigde het camerabedrijf RED aan begin 2018 met een spraakmakende smartphone te komen. Dat zou de Hydrogen One worden met niets minder dan een holografisch scherm. In januari werd de lancering echter verschoven naar de zomer en nu blijkt dat we zelfs tot augustus moeten wachten.

Holografische 4V beelden beter dan standaard 3D

De Hydrogen One zou komen met een 5,7 inch display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Je zou het scherm normaal kunnen gebruiken, maar er zou ook een futuristische 4V-modus zijn, waarbij je zonder 3D bril toch holografische 3D beelden zou kunnen zien. De 4V beelden zouden volgens RED topman Jared Land zelfs nog beter zijn dan wat we tot nu toe van 3D gewend zijn.

RED Hydrogen One

Verbeteringen dubbele camera’s

Uiteraard willen we zo’n toestel zo snel mogelijk in handen krijgen, maar helaas liet RED medeoprichter Jim Jannard weten dat het pas in augustus zover is. Eén van de redenen voor de vertraging zou zijn, dat het bedrijf bezig is met verbeteringen aan de dubbele camera’s aan de voor- en achterkant van het toestel. Hiermee zou je het de smartphone meteen ook 4V content kunnen opnemen.  Een andere reden is dat RED meer tijd wil nemen om samen te werken met mobiele providers aan het gecertificeerd krijgen van het toestel.

Obstakels zijn normaal

Om ongeruste gebruikers, die al een toestel hebben gepreorderd, rustig te houden vertelt Jannard dat ze geen idee hebben wat ze doen en dat sommige obstakels gewoon een natuurlijk deel zijn van het leren werken met de complexiteiten van de mobiele industrie. Hij heeft verder aan dat RED dezelfde soort groeipijnen ervaarde doen ze pas begonnen in de camera industrie. We weten dat ze het in de camerawereld in ieder geval helemaal hebben gemaakt, maar de smartphonewereld is wel weer een heel ander spel.

RED Hydrogen One

Hydrogen One: meer firmware updates dan ooit tevoren

Ze lijken wel van de vertragingen te zijn, want zelfs wanneer het toestel wordt gelanceerd zal het nog niet compleet zijn. Het is namelijk de bedoeling dat de RED smartphone meer firmware en software updates krijgt dan een toestel ooit heeft gehad, omdat het bedrijf nog aan het leren is over smartphones. Als gebruiker groei je dan blijkbaar met ze mee en zou je toestel steeds beter moeten worden.

Via:  The Verge

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters