[Redactioneel] Wat te verwachten in 2009 van: HTC

Het nieuwe jaar is weer begonnen en daarom zullen we bij All About Phones elke dag kort vooruitblikken op wat we dit jaar van de verschillende producenten kunnen verwachten. Vandaag: HTC.

2008 is voorbij en we staan weer aan het begin van een heel nieuw jaar. Veel sites blikken terug op 2008, maar eigenlijk is de toekomst natuurlijk veel interessanter dan het verleden in telecomland. Daarom zullen wij dan ook vooruitblikken op 2009, voor zover daar al gegevens over zijn natuurlijk. Tussen 2 en 8 januari zal elke dag een stukje online komen met een vooruitblik voor 2009, elke dag van een ander merk. Vandaag zijn we alweer bij het laatste artikel in deze reeks aanbeland, namelijk die van HTC.

In 2007 begon HTC erg te groeien met haar populaire Touch reeks. Deze reeks begon met de HTC Touch en we hebben tot op heden al maar liefst acht toestellen in deze reeks gezien, waarvan vele een regelrechte hit waren. Het best verkochte toestel uit de reeks is echter wel de HTC Touch Diamond, welke zowel op interface gebied als op design gebied een nieuwe standaard heeft gezet voor de Windows Mobile-smartphones. HTC zal deze lijn in 2009 zeker gaan voortzetten met een aantal interessante, nieuwe toestellen. Een andere trend die we in 2009 steeds meer zullen zien van HTC zijn toestellen die draaien op Google’s Android interface. Volgens de geruchten heeft de producent al twee van deze toestellen in ontwikkeling en er is er al ééntje af. Ook zal HTC met nog betere designs gaan komen in 2009, ze hebben hiervoor zelfs designbureau One & Co overgenomen. Een techniek die we in 2009 ook zeer waarschijnlijk in meer HTC toestellen zullen terugzien is WiMAX. HTC heeft alreeds één toestel met deze technologie laten zien, hoewel die niet in Nederland uitgebracht zal worden. HTC heeft bekendgemaakt voor 2009 negen nieuwe toestellen op de plank te hebben.

HTC heeft twee toestellen die al staan te popelen om in de Nederlandse winkels terecht te komen. Dit zijn de HTC G1, die onder de T-Mobile-vlag gevoerd gaat worden. Dit toestel is vooral bijzonder omdat het ’s werelds eerste Android-telefoon is. Het toestel zal waarschijnlijk rond het begin van februari in Nederland aanlanden, maar All About Phones zal zeer waarschijnlijk al voor die tijd een uitgebreide review van dit toestel publiceren. Het tweede toestel dat HTC zeker voor ons in petto heeft voor 2009, is een nieuwe uitbreiding op de Touch lijn van het merk. Het gaat hier om de HTC Touch Viva, die één deze weken in de winkels zal belanden. Het toestel is een budget toestel, die erg lijkt op de originele HTC Touch, maar dan in een nieuw jasje.

HTC weet haar nieuwe toestellen altijd erg stil te houden en dat is ze ook nu weer goed gelukt. Echter weten wij van twee HTC toestellen dat zij er aan zitten te komen. De eerste is de HTC Iolite. Deze HTC zal net als de Touch Viva een toestel worden voor de onderkant van de smartphone-markt, met onder andere een 3.2 megapixel camera, Windows Mobile 6.1 Professional en een 2.8-inch-touchscreen. Het toestel zal naar verwachting de opvolger worden van de HTC Pharos. De tweede is de HTC Pioneer en wij zijn de eerste in de wereld die weten van het bestaan van dit toestel. De specificaties zijn ons nog niet bekend echter weten we wel dat het een high-end toestel zal gaan worden en qua cijfers even veel moet gaan verkopen voor HTC als de Touch Diamond dat deed. Dit toestel zal pas over enkele maanden aangekondigd worden echter kunnen we nog niet zeggen wanneer precies.

Dat was ongeveer alles wat er over 2009 te vertellen valt als het om HTC gaat en hiermee komt dan ook een einde aan dit artikel. Zodra er nieuwe gegevens over HTC-toestellen bekend worden, lees je het natuurlijk meteen op All About Phones. Dit was het laatste artiekel in deze reeks en we hopen dat iedereen de artiekelen met plezier gelezen heeft. Volgend jaar lees je wat we in 2010 allemaal kunnen verwachten van de bekende GSM-merken.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters