[Redactioneel] Wat te verwachten in 2009 van: LG

Het nieuwe jaar is weer begonnen en daarom zullen we bij All About Phones elke dag kort vooruitblikken op wat we dit jaar van de verschillende producenten kunnen verwachten. Vandaag: LG

2008 is voorbij en we staan weer aan het begin van een heel nieuw jaar. Veel sites blikken terug op 2008, maar eigenlijk is de toekomst natuurlijk veel interessanter dan het verleden in telecomland. Daarom zullen wij dan ook vooruitblikken op 2009, voor zover daar al gegevens over zijn natuurlijk. Tussen 2 en 8 januari zal elke dag een stukje online komen met een vooruitblik voor 2009, elke dag van een ander merk. Vandaag is het de beurt aan LG.

LG is in 2007 en 2008 hard doorgegroeid tot één van de grootste toestelproducenten ter wereld. In 2009 zal LG hard moeten vechten om deze positie vast te houden, zeker nu met de wereldwijde economische crisis. Om hiervoor te zorgen heeft het merk alvast aangekondigd wereldwijd 125 toestellen uit te brengen. Hiervan zullen er ongeveer 30 voor de Nederlandse markt bestemd zijn en daaronder zitten zeker een aantal interessante toestellen. Op cameragebied zal LG hoogstwaarschijnlijk Samsung volgen en met optische zoom komen, misschien wel vergezeld van 12 megapixels. Verder verwachten we van LG een duidelijkere segmentatie, wat zou betekenen dat LG zich niet meer alleen op design en camera zal gaan richten. De eerste echte muziektelefoon van het merk is al gelekt en een Android-toestel is zeker niet ondenkbaar. Tot slot zullen we in 2009 waarschijnlijk meer dual-sim toestellen van LG gaan zien.

Met het laten zien van dual-sim toestellen is LG al begonnen, nog net op het randje van 2008. Als begin lanceerde LG net voor de jaarwisseling de LG KS660, haar eerste dual-sim toestel. Dit zal één van de eerste LG toestellen zijn die in 2009 zullen uitkomen. Verder heeft LG ook nog de GD910 op het programma staan voor begin 2009. Dit toestel is een zogenaamde horlogetelefoon met onder andere een touchscreen en een vga-camera. Verder zou het de eerste horlogetelefoon moeten zijn met ondersteuning voor een HSDPA-verbinding van 7,1mbps. Voor een compleet overzicht van alle LG toestellen die al wel aangekondigd zijn, maar nog niet in de winkels terecht zijn gekomen, kun je terecht bij de meest recente toestelverwachtingen. Hier staan tevens indicaties van de datum waarop een toestel in de winkels zal verschijnen.

Naast alle toestellen die al officieel zijn, heeft LG natuurlijk nog veel meer toestellen voor 2009 in de planning staan. Hoewel we pas erg weinig informatie hebben over deze toestellen, kunnen we toch alvast een tipje van de sluier oplichten. Ten eerste is er de LG KC560, die alom uitgelekt is. Dit zou de eerste échte muziektelefoon van de Koreaanse maker moeten zijn, met onder andere speciale muzieklichtjes. Twee toestellen die nog niet eerder bekend waren, zijn de LG Opera en de LG Crux. Deze twee codenamen zijn naar voren gekomen in een Vodafone-roadmap die wij een tijd geleden ontvingen maar die nog niet online is geplaatst. Helaas weten wij niet meer over de twee toestellen dan alleen maar de codenamen. Wel is ons bekend dat de toestellen binnenkort op de markt zullen verschijnen, omdat ze eigenlijk voor Q4 van 2008 in de planning stonden, maar toen klaarblijkelijk niet verschenen zijn. Wellicht dat we deze toestellen alreeds onder hun echte naam kennen, maar we verwachten dat het om twee nog onbekende LG toestellen gaat. Qua aankondigingen weten we ook niet zoveel over LG, hoewel het Mobile World Congress natuurlijk dé plaats is waar alle makers hun nieuwe toestellen laten zien. We verwachten dan ook zeker een aantal toestellen van LG hier te zien. Wellicht dat hier ook de nieuwe telg uit de Black Label Series, oftewel de opvolger van de LG Secret tussen zal zitten.

Dat was ongeveer alles wat er over 2009 te vertellen valt als het om LG gaat en hiermee komt dan ook een einde aan dit artikel. Zodra er nieuwe gegevens over LG toestellen bekend worden, lees je het natuurlijk meteen op All About Phones. Vergeet ook niet om morgen even de site te checken, dan zullen we het jaar 2009 voor Motorola in een vogelvlucht behandelen. Stay tuned!

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters