[Redactioneel] Wat te verwachten in 2009 van: Motorola

Het nieuwe jaar is weer begonnen en daarom zullen we bij All About Phones elke dag kort vooruitblikken op wat we dit jaar van de verschillende producenten kunnen verwachten. Vandaag: Motorola

2008 is voorbij en we staan weer aan het begin van een heel nieuw jaar. Veel sites blikken terug op 2008, maar eigenlijk is de toekomst natuurlijk veel interessanter dan het verleden in telecomland. Daarom zullen wij dan ook vooruitblikken op 2009, voor zover daar al gegevens over zijn natuurlijk. Tussen 2 en 8 januari zal elke dag een stukje online komen met een vooruitblik voor 2009, elke dag van een ander merk. Vandaag is het de beurt aan Motorola.

Nadat het succes van de Motorola RAZR in 2006 wel een beetje tot een einde kwam, is Motorola langzaam ten onder gegaan. Het merk verloor steeds meer marktaandeel en begon financiële verliezen te lijden. Het aantal toestellen dat het merk uitbracht ging ook hard achteruit de afgelopen jaren en begint nu weer een klein beetje op gang te komen. Deze stijgende lijn zal Motorola in 2009 vast moeten blijven houden, zo niet dan zou het dit jaar weleens gedaan kunnen zijn met het Amerikaanse gsm-merk. Motorola zou het in 2009 helemaal anders willen aanpakken volgens verschillende bronnen, met een hele nieuwe lijn toestellen. Verder zal Motorola in 2009 zijn eerste Android-toestel laten zien en misschien wel samen met Kodak de markt van 8-megapixeltelefoons betreden. Het zou echter ook kunnen dat het merk deze stap overslaat en meteen aan de 12-megapixeltelefoon gaat. Verder zou de RAZR-lijn voorgoed verdwijnen,we zien dus in 2009 geen RAZR-toestel meer. Al met al is 2009 dus een spannend jaar voor Motorola. Het merk zal dit jaar alles op alles moeten zetten om niet op zijn ondergang af te koersen maar een wederopstanding te bereiken.

Motorola heeft al een aantal interessante toestellen aangekondigd voor 2009, waaronder de Motorola Aura. Dit high-end fashiontoestel is Motorola’s eerste stap op de fashionmarkt. Hiermee probeert Motorola te concurreren met de Nokia 8800-serie en de Samsung Ego. Ook staat de Motorola Q11 te trappelen om gereleased te worden. Dit toestel is een echte businesstelefoon, met onder andere een qwerty-toetsenbord. Verder is er nog de Motorola VE66, de tweede Motorola-telefoon met 5-megapixelcamera die rond week 5 in de winkels moet verschijnen. Voor een complete lijst met alle Motorola-toestellen die binnenkort gereleased gaan worden, kun je terecht bij de meest recente toestelverwachtingen.

Om te laten zien dat het merk wel degelijk nog leeft, heeft Motorola er de laatste tijd ook flink wat op los gelekt. Ten eerste hebben we al een tijdje geleden de Motorola Atilla en Alexander in het geruchtencircuit voorbij zien komen. De Atilla is gisteren aangekondigd onder de naam Motorola A3100 Surf, op Alexander moeten we nog even wachten. Bijzonder aan de Alexander is dat dit toestel het eerste Motorola-toestel met 8-megapixelcamera zou moeten worden. Verder is al uitgelekt dat Motorola dit jaar met een Android-toestel gaat komen. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Tot slot lekte er onlangs nog een roadmap van Motorola uit voor het jaar 2009. De toestellen in deze roadmap lijken bijna te mooi om waar te zijn en we twijfelen dan ook of deze roadmap wel echt is. Er is echter niets anders mogelijk dan gewoon afwachten en dat zullen we dan ook maar doen. Als deze roadmap echt is, verwachten we op het Mobile World Congress in februari wel wat meer van deze toestellen te zien.

Dat was ongeveer alles wat er over 2009 te vertellen valt als het om Motorola gaat en hiermee komt dan ook een einde aan dit artikel. Zodra er nieuwe gegevens over Motorola-toestellen bekend worden, lees je het natuurlijk meteen op All About Phones. Vergeet ook niet om morgen even de site te checken, dan komt ons laatste artikel in deze lijn online, namelijk “Wat te verwachten in 2009 van: HTC”. Stay tuned!

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters