[Redactioneel] Wat te verwachten in 2009 van: Samsung

Het nieuwe jaar is weer begonnen en daarom zullen we bij All About Phones elke dag kort vooruitblikken op wat we dit jaar van de verschillende producenten kunnen verwachten. Vandaag: Samsung

2008 is voorbij en we staan weer aan het begin van een heel nieuw jaar. Veel sites blikken terug op 2008, maar eigenlijk is de toekomst natuurlijk veel interessanter dan het verleden in telecomland. Daarom zullen wij dan ook vooruitblikken op 2009, voor zover daar al gegevens over zijn natuurlijk. Tussen 2 en 8 januari zal elke dag een stukje online komen met een vooruitblik voor 2009, elke dag van een ander merk. Vandaag is het de beurt aan Samsung.

Ondanks de kredietcrisis heeft Samsung het afgelopen jaar goede zaken gedaan en is het merk hard bezig om Nokia van zijn nummer één-plek af te stoten. Hoewel dit natuurlijk niet makkelijk zal gaan moet het met een beetje geluk en wilskracht wel mogelijk zijn voor Samsung, maar waarschijnlijk nog niet direct in 2009. Wat Samsung dan wel te bieden zal hebben in 2009, is natuurlijk de vraag. Allereerst zal Samsung in 2009 gewoon doorgaan met waar ze mee bezig zijn: veel telefoons uitbrengen voor alle marktsegmenten en hiermee voor elk wat wils in het portfolio hebben. Als grote innovatie zal Samsung in 2009 waarschijnlijk een telefoon uitbrengen met 8-megapixelcamera én optische zoom. Verder zullen we in 2009 de eerste Samsung-telefoon met Android als besturingssysteem zien en komt er misschien wel een Symbian Foundation-telefoon van het merk naar boven. Samsung is ook hard bezig met het ontwikkelen van een telefoon met buigzaam scherm, hoewel ook dat waarschijnlijk pas na 2009 naar boven zal komen.

Samsung heeft op het moment, voor Samsung-begrippen, niet echt veel aangekondigde telefoons in de wachtrij staan en het zou ons dan ook niets verbazen als het merk al heel snel met een aantal aankondigingen komt. Toch staan er twee Samsung toestellen op hun release te wachten die zeker het vermelden waard zijn. De eerste is de Samsung i7110, een compacte smartphone die alles in zich heeft om het op te nemen tegen de Nokia N79 en in de eerste weken van 2009 in de winkels zal verschijnen. Als tweede is er de Samsung S9402 Ego, waarmee Samsung de markt voor high-end designtoestellen betreedt. Dit toestel dat het moet gaan opnemen tegen de Motorola Aura en verschillende Vertu-toestellen, kan ook elk moment in de winkels verschijnen. Voor een volledige lijst van alle toestellen die Samsung uit zal brengen en wanneer dit zal gebeuren, kun je terecht bij de recentste toestelverwachtingen.

Naast de toestellen die al aangekondigd zijn, heeft Samsung natuurlijk ook nog een groot aantal toestellen die nog niet aangekondigd zijn voor 2009 op het programma staan. Naar verwachting zullen we in januari al enkele van deze toestellen zien en over sommige toestellen zijn nu zelfs al gegevens bekend. Zo weten we dat Samsung binnenkort een opvolger van de Samsung U900 Soul zal lanceren, in de vorm van de Samsung S8300. Deze slider zal een touchscreen, 8-megapixelcamera en nog veel meer bieden met een dikte van iets meer dan een centimeter. Daarnaast zijn er gegevens bekend over een Android-telefoon van Samsung die half 2009 het levenslicht zal zien. Deze met touchscreen uitgeruste smartphone zal gebaseerd zijn op de Samsung i900 Omnia. Verder heeft Samsung de informatie over haar nieuwe toestellen aardig stil weten te houden, waardoor wij op dit moment niet veel méér weten. Wel is bekend dat Samsung waarschijnlijk al over een kleine week op de Consumer Electronics Show een aantal producten zal laten zien en op het Mobile World Congress in februari groots zal uitpakken met een aantal indrukwekkende nieuwe toestellen.

Dat was ongeveer alles wat er over 2009 te vertellen valt als het om Samsung gaat en hiermee komt dan ook een einde aan dit artikel. Zodra er nieuwe gegevens over Samsung toestellen bekend worden, lees je het natuurlijk meteen op All About Phones. Vergeet ook niet om morgen even de site te checken, dan zullen we het jaar 2009 voor Sony Ericsson in een vogelvlucht behandelen. Stay tuned!

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters