[Redactioneel] Wat te verwachten in 2009 van: Sony Ericsson

Het nieuwe jaar is weer begonnen en daarom zullen we bij All About Phones elke dag kort vooruitblikken op wat we dit jaar van de verschillende producenten kunnen verwachten. Vandaag: Sony Ericsson.

2008 is voorbij en we staan weer aan het begin van een heel nieuw jaar. Veel sites blikken terug op 2008, maar eigenlijk is de toekomst natuurlijk veel interessanter dan het verleden in telecomland. Daarom zullen wij dan ook vooruitblikken op 2009, voor zover daar al gegevens over zijn natuurlijk. Tussen 2 en 8 januari zal elke dag een stukje online komen met een vooruitblik voor 2009, elke dag van een ander merk. Vandaag is het de beurt aan Sony Ericsson.

Sony Ericsson zit flink in de financiële problemen en moet in 2009 proberen haar verliezen weer in winst om te zetten. Om dit te doen heeft het merk een drastische strategieverandering op het oog waar we in 2009 zeker meer van zullen horen. De producent is van plan minder telefoons uit te brengen maar meer kwaliteit in deze telefoons te stoppen. Of deze nieuwe strategie het merk ook echt uit de verliezen zal halen, merken we natuurlijk vanzelf. Sony Ericsson zal zich wat meer op het high-end segment gaan richten dan in 2008. 2009 zou weleens het jaar kunnen zijn waarin Sony Ericsson met Android-, Symbian Foundation- en Symbian S60-telefoons gaat komen en ook Windows Mobile zal Sony Ericsson verder in haar portfolio laten doordringen. Met UIQ is het gedaan in 2009, maar zoals hiervoor te lezen zullen er genoeg alternatieven in Sony Ericsson’s portfolio verschijnen dit jaar. Verder zal Sony Ericsson in 2009 zowel haar Walkmanspeler als haar interface voor java-telefoons updaten en we zullen waarschijnlijk een Cyber-shot-telefoon met touchscreen zien. Ook zal de flip-form-factor net als in 2008 terugkeren en Sony Ericsson blijft lekker doortimmeren aan haar slider assortiment. Misschien zullen we dit jaar al 12-megapixelcamera’s in Sony Ericsson-telefoons zien en ook optische zoom behoort tot de mogelijkheden.

Het enige al aangekondigde toestel dat de maker voor 2009 in de planning heeft staan is de Sony Ericsson W705, die op zijn release in februari zit te wachten. Dit toestel is een Walkmanversie van de Sony Ericsson G705, die reeds in de winkels te vinden is. Het toestel moet WiFi-ondersteuning naar de mid-range Walkman range brengen en zal een zacht prijskaartje bieden.

Omdat Sony Ericsson slechts één al aangekondigd toestel in haar line-up van 2009 heeft, zal de producent naar verwachting al erg snel met een aankondiging van nieuwe toestellen komen. Het zou goed kunnen dat dat binnenkort op de Consumer Electronics Show gaat gebeuren, wat ook in 2008 het geval was. Verder zal Sony Ericsson op de vooravond van het Mobile World Congress weer een hele reeks toestellen aankondigen en misschien verrast het merk ons ook op CeBIT met nieuwe telefoons. Het aantal uitgelekte toestellen voor 2009 van de producent is dan ook niet gering. We hebben al informatie gezien over een Sony Ericsson W305, een Walkmanversie van de Sony Ericsson F305. Ook zal er een Snapshotversie van dit toestel komen en een opvolger is ook niet meer ver weg. Er lekte onlangs ook al informatie uit over een opvolger van de Sony Ericsson W350i. Een opvolger van de Sony Ericsson W380i zullen we binnenkort zien en ook de Sony Ericsson Z555i zal binnenkort een vervolg krijgen. Verder zullen we nog een opvolger van de Sony Ericsson S302 zien en is een Walkmanversie van de Sony Ericsson C905 geen verre toekomstmuziek meer. Alsof dit nog niet genoeg is, zullen we naar alle waarschijnlijkheid ergens begin dit jaar nog een telefoon met groot OLED-touchscreen van Sony Ericsson voor onze kiezen krijgen, zijn er twee mid-range Cyber-shot-modellen uitgelekt, genaamd Kate en Filippa. Ook de langverwachte Hikaru moet in 2009 uitkomen in de vorm van een Walkman slider. Als klap op de vuurpijl lekte onlangs Kokura uit. Dit eerste 12-megapixeltoestel van Sony Ericsson zou weleens in 2009 het daglicht kunnen zien.

Dat was ongeveer alles wat er over 2009 te vertellen valt als het om Sony Ericsson gaat en hiermee komt dan ook een einde aan dit artikel. Zodra er nieuwe gegevens over Sony Ericsson toestellen bekend worden, lees je het natuurlijk meteen op All About Phones. Vergeet ook niet om morgen even de site te checken, dan zullen we het jaar 2009 voor Apple in een vogelvlucht behandelen. Stay tuned!

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters