Waarom Sony smartphones blijft maken

Hoewel Sony succesvol is op verschillende gebieden, lijkt de mobiele afdeling toch niet helemaal van de grond te komen. In principe heeft het bedrijf alles in huis om te concurreren met de groten in de smartphone industrie. De toegepaste strategie lijkt het succes van de Sony Smartphones echter tegen te werken. In een nieuwe publicatie legt Sony president Kazuo Hirai uit waarom het bedrijf smartphones maakt en de reden achter de huidige strategie.

Sony smartphones nauwelijks aangeboden door mobiele aanbieders

Eén van de problemen met de toestellen is het feit dat er niet of nauwellijks contracten zijn met mobiele aanbieders. Het laatste toestel dat werd aangeboden door twee verschillende mobiele in de Verenigde Staten was de Sony Ericsson Xperia Play in 2011. De Sony Xperia Z3v uit 2014 was het laatste toestel dat überhaupt werd aangeboden door een mobiele aanbieder in de VS.

Sony Xperia XZ PremiumElke zes maanden een vlaggenschip werkt verkoop tegen

Ook buiten Amerika worden Sony smartphones niet grandioos verkocht. Hoewel er op zich niks mis is met de toestellen, worden ze toch niet massaal gekocht. Dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat Sony elke zes maanden een nieuw vlaggenschip toestel uitbrengt. De praktijk wijst dat dit voor gebruikers toch te snel is. Aan de ene kant worden te telefoons niet gekocht, omdat zes maanden later al een nieuw model uitkomt. Aan de andere kant voelen klanten, die wel een toestel hebben gekocht, zich bekocht. Na een half jaar is de telefoon namelijk al verouderd. Dit jaar had Sony de kans veel toestellen te verkopen. De  Sony Xperia XZ Premium kreeg op het MWC 2017 de titel “Best New Smartphone”. Maar door het toestel pas vijf maanden later uit te brengen zijn veel mogelijk klanten weer afgehaakt.

Sony heeft niet als doel te concurreren met Samsung en Apple toestellen

Het commentaar van Hirai maakt duidelijk waarom de mobiele verkopen niet problematisch zijn. Volgens Hirai is het doel niet om te rivaliseren met bedrijven zoals Apple en Samsung. De enige reden dat het bedrijf smartphones maakt is om betrokken te blijven in de industrie en relaties te onderhouden met verkooppunten en mobiele aanbieders. Om de tien jaar zou namelijk een verschuiving plaatsvinden in de communicatie methodes. Door het onderhouden van de contacten zou Sony goed voorbereid zijn op de volgende verschuiving.

Virtual reality de volgende stap?

Als de laatste verschuiving plaatsvond met de komst van de smartphone, zou de volgende verschuiving binnenkort moeten plaatsvinden volgens de theorie van Hirai. Virtual reality lijkt een goede kandidaat te zijn voor de volgende communicatie methode. Sony gelooft in ieder geval dat er in de toekomst veel mogelijkheden zullen zijn om VR te exploiteren en lijkt zich op het moment goed voor te bereiden.

Bron: FinancialReview

 

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters