Waarom Sony smartphones blijft maken

Hoewel Sony succesvol is op verschillende gebieden, lijkt de mobiele afdeling toch niet helemaal van de grond te komen. In principe heeft het bedrijf alles in huis om te concurreren met de groten in de smartphone industrie. De toegepaste strategie lijkt het succes van de Sony Smartphones echter tegen te werken. In een nieuwe publicatie legt Sony president Kazuo Hirai uit waarom het bedrijf smartphones maakt en de reden achter de huidige strategie.

Sony smartphones nauwelijks aangeboden door mobiele aanbieders

Eén van de problemen met de toestellen is het feit dat er niet of nauwellijks contracten zijn met mobiele aanbieders. Het laatste toestel dat werd aangeboden door twee verschillende mobiele in de Verenigde Staten was de Sony Ericsson Xperia Play in 2011. De Sony Xperia Z3v uit 2014 was het laatste toestel dat überhaupt werd aangeboden door een mobiele aanbieder in de VS.

Sony Xperia XZ PremiumElke zes maanden een vlaggenschip werkt verkoop tegen

Ook buiten Amerika worden Sony smartphones niet grandioos verkocht. Hoewel er op zich niks mis is met de toestellen, worden ze toch niet massaal gekocht. Dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat Sony elke zes maanden een nieuw vlaggenschip toestel uitbrengt. De praktijk wijst dat dit voor gebruikers toch te snel is. Aan de ene kant worden te telefoons niet gekocht, omdat zes maanden later al een nieuw model uitkomt. Aan de andere kant voelen klanten, die wel een toestel hebben gekocht, zich bekocht. Na een half jaar is de telefoon namelijk al verouderd. Dit jaar had Sony de kans veel toestellen te verkopen. De  Sony Xperia XZ Premium kreeg op het MWC 2017 de titel “Best New Smartphone”. Maar door het toestel pas vijf maanden later uit te brengen zijn veel mogelijk klanten weer afgehaakt.

Sony heeft niet als doel te concurreren met Samsung en Apple toestellen

Het commentaar van Hirai maakt duidelijk waarom de mobiele verkopen niet problematisch zijn. Volgens Hirai is het doel niet om te rivaliseren met bedrijven zoals Apple en Samsung. De enige reden dat het bedrijf smartphones maakt is om betrokken te blijven in de industrie en relaties te onderhouden met verkooppunten en mobiele aanbieders. Om de tien jaar zou namelijk een verschuiving plaatsvinden in de communicatie methodes. Door het onderhouden van de contacten zou Sony goed voorbereid zijn op de volgende verschuiving.

Virtual reality de volgende stap?

Als de laatste verschuiving plaatsvond met de komst van de smartphone, zou de volgende verschuiving binnenkort moeten plaatsvinden volgens de theorie van Hirai. Virtual reality lijkt een goede kandidaat te zijn voor de volgende communicatie methode. Sony gelooft in ieder geval dat er in de toekomst veel mogelijkheden zullen zijn om VR te exploiteren en lijkt zich op het moment goed voor te bereiden.

Bron: FinancialReview

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Frans van Ruiten -

  Ben in het bezit van de Sony zx premium en de koptelefoon x 1000 bevalt mij enorm goed.
  Hoop geld maar beter dan de duurste Samsung waar de batterij naar plusminus 2jaar naar de knoppen is.
  Koop niet elk jaar een nieuwe tel.,tussen mijn eerste en nu tweede Sony zitten 22 modellen.
  Zit dus ook veel verbetering in de techniek,deze denkt met je mee om batterij op veel manieren te sparen,perfect

 2. Rudolf -

  Een goede opvolger voor mijn Windows Phone. Goede hardware is echt wel belangrijk. Aangezien ik niet echt een Samsung fan ben, is het fijn dat er nog keuze is. Moet ie wel aangeboden worden icm een goede aanbieding… Hoop er maar het beste van.

 3. R.f.r -

  Gelukkig maar dat ze doorgaan.
  De 6maanden cyclus is wel vervelend voor velen inderdaad maar mij interesseert het niet meer. De toestellen zijn mooi en fijn in gebruik. Ook de batterij levensduur is erg goed. Gebruik hem nu bijna een anderhalve jaar en de batterij is nog goed.(ben een zware gebruiker staat ook vaak aan de lader als ik werk)

  Bij de samsung toestellen van mn vader zijn ze meestal binnen een jaar slecht.(s6edge en s7edge)

 4. Eef -

  Goed om te lezen dat ze telefoons blijven maken. Ik vind ze een eigen identiteit hebben,mooi en ook gewoon goed. Al jaren een tevreden gebruiker.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters