Regering Israël verbiedt simlock

De Israelische regering wil telco’s in het land verbieden om telefoons te verkopen met een simlock erop. Dat staat de vrijheid van consumenten in de weg, aldus het Economisch Comité dat hiertoe een aanbeveling aan de regering heeft gedaan.

unlocked-iphone-france

Het Economisch Comité is een onderdeel van de Knesset, het Israelische parlement. Het verbod op simlocks op telefoons moet het klanten makkelijker maken om te switchen tussen de telco’s. Het ministerie van communicatie vindt evenals het Economisch Comité dat het verbod op simlocks de concurrentie tussen de mobiele netwerken en MVNO’s aanwakkert, en dat is goed voor de klanten. Het zou ook nieuwe telco’s en MVNO’s een kans geven op de markt, als klanten met hun eigen telefoon kunnen overstappen.

Momenteel voorzien de telco’s in Israël de telefoons die ze aan hun klanten verkopen allemaal van een simlock. Je mag hem wel laten unlocken, maar dat kost veel geld.

Het Economisch Comité heeft ook goedkeuring gehecht aan netwerkneutraliteit voor mobiel internet, inclusief prijzen en technologie. Het besluit verbiedt mobiele providers om het gebruik van bepaalde internetapplicaties of protocollen te beperken.

De minister van communicatie, Moshe Kahlon, zei: ,,Vanaf nu kunnen klanten met een apparaat dat ze bij het ene netwerk hebben gekocht, ook bellen als ze naar een ander netwerk gaan, zonder dat het vorige telefoonbedrijf toestemming moet geven om dat toestel bij het nieuwe bedrijf te gebruiken. Financieel betekent dit een verdere reductie van de barrière om over te stappen en het scheelt flink wat geld.”

Bron: cellular news

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters