Regering: sms'en in het buitenland nog steeds te duur

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken vindt de tarieven, die Nederlandse telecombedrijven rekenen voor sms’en in het buitenland, nog steeds aan de hoge kant.

Dat staat in een brief hij maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Sinds de kritiek die telecomtoezichthouder Opta begin deze maand leverde op de tarieven voor sms’en in het buitenland, heeft een aantal bedrijven een deel van de sms-kosten verlaagd. Heemskerk is echter nog niet geheel tevreden. De belangrijkste tekortkoming vindt Heemskerk dat de standaardtarieven niet gewijzigd zijn. “De komende tijd zal op Europees niveau worden bezien of de verlagingen voldoende zijn of dat Europese regulering toch nodig is”, aldus Heemskerk.

Klanten van T-Mobile kunnen sinds kort de optie T-Mobile Grenzeloos bij hun abonnement nemen. De prijs van een sms in de Europese Unie gaat dan van 0,50 euro naar 0,36 euro. Bij KPN kunnen klanten, net als een jaar geleden, diverse vakantiebundels kopen, waarna het tarief 0,25 (voor het jongerenmerk Hi) of 0,33 euro (voor het merk KPN) is. Het standaardtarief voor prepaidklanten bedraagt 0,75 euro. Vodafone brengt de tarieven voor sms’en in het buitenland per 1 juli omlaag van 0,42 euro naar 0,29 euro voor klanten met Vodafone Passport.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters