Registratienetwerk T-Mobile bezwijkt onder iPhone-druk

Enkele minuten na de landelijke introductie van de iPhone in Nederland blijkt het registratienetwerk van T-Mobile onbereikbaar.

Vannacht gingen de eerste iPhones in Nederland in Rotterdam over de toonbank, maar de reguliere verkoop begon vanmorgen vroeg om half tien. Vrijwel direct na de openstelling van de landelijke registratie voor iPhones, bleek het systeem van T-Mobile niet bestand tegen de overweldigende interesse voor de nieuwe versie van Apple’s telefoon in Nederland.

Het netwerk waarmee dealers de nieuwe telefoons aanmelden blijkt volgens diverse meldingen onbereikbaar, waardoor de registratie van de nieuwe telefoons in combinatie met contractsverleningen én nieuwe contracten niet mogelijk bleek. De storing leidde tot een stormloop op de T-Mobile helpdesk. Volgens een medewerker van de consumentenhelpdesk stonden er om 10:05 uur bij ‘dealersupport’ zo’n 250 winkeliers in de wacht.

Een andere medewerker bevestigt dat het registratienetwerk onbereikbaar is. Binnen T-Mobile wordt nu spoedoverleg wordt gevoerd om het probleem op te lossen omdat: ‘dit natuurlijk niet kan op zo’n belangrijke dag’.Als tijdelijke maatregel noteert T-Mobile op dit moment de gegevens van klanten, zodat zij later kunnen worden teruggebeld.

Volgens een woordvoerder van T-Mobile is het systeem alleen trager dan gebruikelijk, maar kunnen nieuwe telefoons gewoon geactiveerd worden. De woordvoerder adviseert klanten om bij activeringsproblemen in de winkel te blijven wachten en het later nogmaals te proberen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters