Release iPhone 4S zorgt voor flinke piek in applicatiedownloads

Dat de release van een nieuw toestel zorgt voor extra applicatiedownloads, is logisch. Iedereen die het nieuwe toestel koopt wil graag een aantal applicaties als ondersteuning hebben, en dus wordt er meer dan gemiddeld gedownload. Hoeveel precies rekende Fiksu Indexes uit.

iPhoneclub spreekt op basis van het onderzoek van een groei van 83% in downloads door de komst van de iPhone 4S. Dat gaat om de groei ten opzichte van een jaar eerder, wat gezien de snelheid van de ontwikkelingen op telecomgebied een vertekend beeld geeft. Maar ook ten opzichte van de maand voordat de iPhone 4S in de winkels kwam, is de groei in downloads flink.

De iPhone 4S was vanaf half oktober beschikbaar, en vanaf november echt goed verkrijgbaar over de hele wereld. De impact van die release is duidelijk te zien in de downloadcijfers van de App Store. In september gingen er nog 3,80 miljoen applicaties per dag over de toonbank in de winkel, in oktober groeide dat aantal met zo’n 30% naar 4,91 miljoen. En ook in november hield die groei aan: toen werden er zo’n 15% meer apps gedownload dan in oktober, namelijk 5,65 miljoen per dag. Hoeveel van die extra downloads kwamen doordat mensen die van een oudere iPhone kwamen net een nieuw toestel hadden, en hoeveel doordat er gewoon meer iOS-apparaten in omloop waren, moet blijken als de cijfers voor de komende paar maanden bekend worden.

App store stats Fiksu

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters