Release iPhone 4S zorgt voor flinke piek in applicatiedownloads

Dat de release van een nieuw toestel zorgt voor extra applicatiedownloads, is logisch. Iedereen die het nieuwe toestel koopt wil graag een aantal applicaties als ondersteuning hebben, en dus wordt er meer dan gemiddeld gedownload. Hoeveel precies rekende Fiksu Indexes uit.

iPhoneclub spreekt op basis van het onderzoek van een groei van 83% in downloads door de komst van de iPhone 4S. Dat gaat om de groei ten opzichte van een jaar eerder, wat gezien de snelheid van de ontwikkelingen op telecomgebied een vertekend beeld geeft. Maar ook ten opzichte van de maand voordat de iPhone 4S in de winkels kwam, is de groei in downloads flink.

De iPhone 4S was vanaf half oktober beschikbaar, en vanaf november echt goed verkrijgbaar over de hele wereld. De impact van die release is duidelijk te zien in de downloadcijfers van de App Store. In september gingen er nog 3,80 miljoen applicaties per dag over de toonbank in de winkel, in oktober groeide dat aantal met zo’n 30% naar 4,91 miljoen. En ook in november hield die groei aan: toen werden er zo’n 15% meer apps gedownload dan in oktober, namelijk 5,65 miljoen per dag. Hoeveel van die extra downloads kwamen doordat mensen die van een oudere iPhone kwamen net een nieuw toestel hadden, en hoeveel doordat er gewoon meer iOS-apparaten in omloop waren, moet blijken als de cijfers voor de komende paar maanden bekend worden.

App store stats Fiksu

 

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters