Google maakt releasedatum Android 7.1 bekend

Google heeft de releasedatum van Android 7.1 Nougat bekendgemaakt. De zoekgigant brengt de update voor zijn nieuwe besturingssysteem begin december uit. De ontwikkelaarsversie verschijnt al in oktober.

Nieuwe functies

Android Nougat logo kleinGoogle heeft verschillende nieuwe functies aan versie 7.1 van zijn operating system toegevoegd. Zo is het vanaf nu mogelijk om in een app-icoontje snelkoppelingen te plaatsen. Daardoor is het mogelijk om de app op te starten waar jij hem wilt, zonder door menu’s te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het direct beginnen van een nieuwe e-mail als je de mail-app opent.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om de app-iconen in Android 7.1 Nougat rond te maken. Dat zou beter bij de ‘look en feel’ van de Pixel-telefoons passen, aldus Google. Ook kan je visuele media invoeren vanuit je toetsenbord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plaatjes of GIF-bestanden.

Google Pixel en Pixel XL

Google toonde Android 7.1 voor het eerst toen het vorige week zijn nieuwe Google Pixel en Pixel XL aankondigde. Deze telefoons draaien vanuit de doos op de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Nu krijgen we voor het eerst details over de update.

Beschikbaarheid Android 7.1 Nougat

De ontwikkelaarsversie verschijnt in oktober. Deze is beschikbaar op de Google Nexus 5X, 6P en de Pixel C-tablet. Begin december moet de definitieve versie klaar zijn. Dan krijgen ook de Nexus 6, 9, Player en ondersteunde Android One-apparaten de update.

Nog lang niet alle telefoons naar Android 7.0

De updates van Google komen vrij rap achter elkaar, want nog lang niet alle telefoons draaien überhaupt op Android 7.0. In dit overzicht lees je meer over welke telefoons waarschijnlijk een update naar de zevende generatie van Googles besturingssysteem krijgen.

Bron: Android Developers Blog via Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters