Google maakt releasedatum Android 7.1 bekend

Google heeft de releasedatum van Android 7.1 Nougat bekendgemaakt. De zoekgigant brengt de update voor zijn nieuwe besturingssysteem begin december uit. De ontwikkelaarsversie verschijnt al in oktober.

Nieuwe functies

Android Nougat logo kleinGoogle heeft verschillende nieuwe functies aan versie 7.1 van zijn operating system toegevoegd. Zo is het vanaf nu mogelijk om in een app-icoontje snelkoppelingen te plaatsen. Daardoor is het mogelijk om de app op te starten waar jij hem wilt, zonder door menu’s te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het direct beginnen van een nieuwe e-mail als je de mail-app opent.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om de app-iconen in Android 7.1 Nougat rond te maken. Dat zou beter bij de ‘look en feel’ van de Pixel-telefoons passen, aldus Google. Ook kan je visuele media invoeren vanuit je toetsenbord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plaatjes of GIF-bestanden.

Google Pixel en Pixel XL

Google toonde Android 7.1 voor het eerst toen het vorige week zijn nieuwe Google Pixel en Pixel XL aankondigde. Deze telefoons draaien vanuit de doos op de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Nu krijgen we voor het eerst details over de update.

Beschikbaarheid Android 7.1 Nougat

De ontwikkelaarsversie verschijnt in oktober. Deze is beschikbaar op de Google Nexus 5X, 6P en de Pixel C-tablet. Begin december moet de definitieve versie klaar zijn. Dan krijgen ook de Nexus 6, 9, Player en ondersteunde Android One-apparaten de update.

Nog lang niet alle telefoons naar Android 7.0

De updates van Google komen vrij rap achter elkaar, want nog lang niet alle telefoons draaien überhaupt op Android 7.0. In dit overzicht lees je meer over welke telefoons waarschijnlijk een update naar de zevende generatie van Googles besturingssysteem krijgen.

Bron: Android Developers Blog via Tweakers

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters