Google maakt releasedatum Android 7.1 bekend

Google heeft de releasedatum van Android 7.1 Nougat bekendgemaakt. De zoekgigant brengt de update voor zijn nieuwe besturingssysteem begin december uit. De ontwikkelaarsversie verschijnt al in oktober.

Nieuwe functies

Android Nougat logo kleinGoogle heeft verschillende nieuwe functies aan versie 7.1 van zijn operating system toegevoegd. Zo is het vanaf nu mogelijk om in een app-icoontje snelkoppelingen te plaatsen. Daardoor is het mogelijk om de app op te starten waar jij hem wilt, zonder door menu’s te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het direct beginnen van een nieuwe e-mail als je de mail-app opent.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om de app-iconen in Android 7.1 Nougat rond te maken. Dat zou beter bij de ‘look en feel’ van de Pixel-telefoons passen, aldus Google. Ook kan je visuele media invoeren vanuit je toetsenbord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plaatjes of GIF-bestanden.

Google Pixel en Pixel XL

Google toonde Android 7.1 voor het eerst toen het vorige week zijn nieuwe Google Pixel en Pixel XL aankondigde. Deze telefoons draaien vanuit de doos op de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Nu krijgen we voor het eerst details over de update.

Beschikbaarheid Android 7.1 Nougat

De ontwikkelaarsversie verschijnt in oktober. Deze is beschikbaar op de Google Nexus 5X, 6P en de Pixel C-tablet. Begin december moet de definitieve versie klaar zijn. Dan krijgen ook de Nexus 6, 9, Player en ondersteunde Android One-apparaten de update.

Nog lang niet alle telefoons naar Android 7.0

De updates van Google komen vrij rap achter elkaar, want nog lang niet alle telefoons draaien überhaupt op Android 7.0. In dit overzicht lees je meer over welke telefoons waarschijnlijk een update naar de zevende generatie van Googles besturingssysteem krijgen.

Bron: Android Developers Blog via Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de vijf beste high-end smartphones van deze lente lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

‘Moto X 2017 foto’s verschijnen online’ lees verder

Instagram offline support

Instagram nu offline te gebruiken op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters