Google maakt releasedatum Android 7.1 bekend

Google heeft de releasedatum van Android 7.1 Nougat bekendgemaakt. De zoekgigant brengt de update voor zijn nieuwe besturingssysteem begin december uit. De ontwikkelaarsversie verschijnt al in oktober.

Nieuwe functies

Android Nougat logo kleinGoogle heeft verschillende nieuwe functies aan versie 7.1 van zijn operating system toegevoegd. Zo is het vanaf nu mogelijk om in een app-icoontje snelkoppelingen te plaatsen. Daardoor is het mogelijk om de app op te starten waar jij hem wilt, zonder door menu’s te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het direct beginnen van een nieuwe e-mail als je de mail-app opent.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om de app-iconen in Android 7.1 Nougat rond te maken. Dat zou beter bij de ‘look en feel’ van de Pixel-telefoons passen, aldus Google. Ook kan je visuele media invoeren vanuit je toetsenbord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plaatjes of GIF-bestanden.

Google Pixel en Pixel XL

Google toonde Android 7.1 voor het eerst toen het vorige week zijn nieuwe Google Pixel en Pixel XL aankondigde. Deze telefoons draaien vanuit de doos op de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Nu krijgen we voor het eerst details over de update.

Beschikbaarheid Android 7.1 Nougat

De ontwikkelaarsversie verschijnt in oktober. Deze is beschikbaar op de Google Nexus 5X, 6P en de Pixel C-tablet. Begin december moet de definitieve versie klaar zijn. Dan krijgen ook de Nexus 6, 9, Player en ondersteunde Android One-apparaten de update.

Nog lang niet alle telefoons naar Android 7.0

De updates van Google komen vrij rap achter elkaar, want nog lang niet alle telefoons draaien überhaupt op Android 7.0. In dit overzicht lees je meer over welke telefoons waarschijnlijk een update naar de zevende generatie van Googles besturingssysteem krijgen.

Bron: Android Developers Blog via Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters