Remix OS for Mobile verandert jouw smartphone in een pc

Remix OS is al een tijdje beschikbaar voor de pc en tablets. Toch houdt het hier niet op en zal Jide, de maker van het besturingssysteem, komende zomer een stapje verder gaan. Remix OS for Mobile komt er aan.

Remix OS

Remix OS is een besturingssysteem gebaseerd op Android. Het is ontwikkeld door een paar oude medewerkers van Google. Het besturingssysteem kan op een computer worden geïnstalleerd naast Windows, waardoor het een andere aanpak heeft dan bijvoorbeeld BlueStacks. Jide zelf heeft al een paar toestellen uitgebracht die standaard draaien op Remix OS. Dit zijn de Remix Ultratablet en de Remix Mini. Naast dat Jide zelf toestellen maakt, zijn er ook een handjevol tablets die Remix OS ondersteunen naast computers. Zo hebben de Nexus 9 en Nexus 10, maar ook bijvoorbeeld de Pixel C ondersteuning voor dit besturingssysteem.

Remix OS for Mobile

Met steeds meer bedrijven die de computer en de telefoon proberen te koppelen, zoals Microsoft, zal ook Jide dit gaan doen. In de zomer komt er een mobiele versie van Remix OS, die Remix OS for Mobile gaat heten. De eerste telefoons die ermee compatibel zullen zijn, zijn de Google Nexus 5X en Nexus 6P. Niet elke telefoon zal ondersteuning kunnen krijgen voor dit nieuwe mobiele besturingssysteem, aangezien er zogenaamde video-outputondersteuning in moet zitten. Dit wil zeggen dat het toestel in staat moet kunnen zijn om beelden te versturen naar een ander toestel. Als voorproefje op dit project hebben ze een video online gezet.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd zal Remix OS for Mobile in de zomer van2017 beschikbaar worden voor de consument. Het besturingssysteem is geheel gratis en dat zal ook zo blijven. Wil je Remix OS al proberen op jouw computer of tablet, dan kun je op de website van Remix OS terecht.

Bron: Remix OS via Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters