Remix OS for Mobile verandert jouw smartphone in een pc

Remix OS is al een tijdje beschikbaar voor de pc en tablets. Toch houdt het hier niet op en zal Jide, de maker van het besturingssysteem, komende zomer een stapje verder gaan. Remix OS for Mobile komt er aan.

Remix OS

Remix OS is een besturingssysteem gebaseerd op Android. Het is ontwikkeld door een paar oude medewerkers van Google. Het besturingssysteem kan op een computer worden geïnstalleerd naast Windows, waardoor het een andere aanpak heeft dan bijvoorbeeld BlueStacks. Jide zelf heeft al een paar toestellen uitgebracht die standaard draaien op Remix OS. Dit zijn de Remix Ultratablet en de Remix Mini. Naast dat Jide zelf toestellen maakt, zijn er ook een handjevol tablets die Remix OS ondersteunen naast computers. Zo hebben de Nexus 9 en Nexus 10, maar ook bijvoorbeeld de Pixel C ondersteuning voor dit besturingssysteem.

Remix OS for Mobile

Met steeds meer bedrijven die de computer en de telefoon proberen te koppelen, zoals Microsoft, zal ook Jide dit gaan doen. In de zomer komt er een mobiele versie van Remix OS, die Remix OS for Mobile gaat heten. De eerste telefoons die ermee compatibel zullen zijn, zijn de Google Nexus 5X en Nexus 6P. Niet elke telefoon zal ondersteuning kunnen krijgen voor dit nieuwe mobiele besturingssysteem, aangezien er zogenaamde video-outputondersteuning in moet zitten. Dit wil zeggen dat het toestel in staat moet kunnen zijn om beelden te versturen naar een ander toestel. Als voorproefje op dit project hebben ze een video online gezet.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd zal Remix OS for Mobile in de zomer van2017 beschikbaar worden voor de consument. Het besturingssysteem is geheel gratis en dat zal ook zo blijven. Wil je Remix OS al proberen op jouw computer of tablet, dan kun je op de website van Remix OS terecht.

Bron: Remix OS via Tweakers

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters