Render Sony Xperia J lekt nog voor het IFA uit

Een render van de Sony Xperia J is op het internet gelekt. De relatief goedkope smartphone zal binnen zeven dagen aangekondigd worden door Sony tijdens de IFA-beurs in Berlijn.

De afbeelding is naar buiten gebracht door het Chinese ePrice. Het toestel is inmiddels al veelvuldig uitgelekt en zo goed als alles is eigenlijk wel al bekend over deze nieuwe telefoon. Zo heeft het toestel specificaties die niet erg indrukwekkend zijn. Het entry-level toestel heeft volgens verschillende bronnen een Snapdragon-chip uit 2010, plus 512 MB Ram en een nogal oninteressant 4-inch LCD-scherm.

Ook kan er geen microSD-kaartje in worden gestoken. Het toestel loopt echter wel op een ‘lichtgewichtversie’ van Android 4.0 Ice Cream Sandwich en daardoor doet het toch niet zo gedateerd aan als de hardware. De accu houdt het redelijk lang vol en de 5-megapixelcamera wordt ook niet slecht beoordeeld.

Sony zou dit toestel naar de markt kunnen brengen in september voor een prijs rond de 150 euro, en dat is eigenlijk het enige verkoopargument voor het toestel. De Xperia J kost daarmee ongeveer hetzelfde als de recent gelanceerde Xperia tipo. Het toestel zal tijdens de IFA-beurs kenbaar worden gemaakt die aanstaande woensdag zal beginnen.

Sony Xperia J

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Spokje -

  het is een leuk toestel voor de onderkant van de markt, en ik denk dat het de meeste van die markt niet uitmaakt dat er een oude CPU inzit. Als het z'n werk maar doet.

  De Xperia U kost trouwens geen 300 euro, maar is voor rond de 205 te krijgen inmiddels, dat is wel een aanzienlijke fout in het artikel. Ik zou zelf voor die 55 euro extra voor de U gaan.. 🙂

  1. Dominick -

   Je hebt helemaal gelijk, fixed! Ben het deels met je eens voor wat betreft de processor. Het is inderdaad misschien niet de grootste zorg van een consument die naar zo'n toestel kijkt, maar het is altijd mooi meegenomen als er een betere chip inzit. En Sony heeft vorig jaar laten zien dat het prima mogelijk is om op een betere chip goedkope toestellen te bouwen. Zeker voor de prijs die een MSM8255 nu nog zou kosten.

 2. Dominick -

  Ziet er best goed uit 🙂 Alleen ik vind het een slechte zaak dat ze weer allerlei toestellen uitbrengen met ruim gedateerde chipsets. Dat deden ze vorig jaar toch echt beter…

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters