Render van Motorola X-Phone lekt uit, maar echtheid wordt betwijfeld

Nadat eerder vandaag een lijstje specificaties van de Motorola X-Phone naar buiten is gebracht, is het nu de beurt aan een eerste render. De echtheid daarvan wordt echter al snel betwijfeld, en wellicht op goede gronden.

Google X-Phone render

Het is bij nadere bestudering van de foto bijvoorbeeld vreemd dat het klokje op het scherm van de foto een andere tijd aangeeft dan de klok in de statusbalk. Daar zitten twee minuten tussen. Op een Androidtoestel is dat onmogelijk.

Dat zagen de kenners van Android Authority, die lang naar het plaatje hebben zitten kijken om dit soort onevenwichtigheden te ontdekken. Het viel de bloggers ook op dat de speaker op het toestel ontbreekt. Die heb je toch echt nodig om te kunnen bellen met het toestel. Android Authority komt tot de conclusie dat een grappenmaker met Photoshop in de weer is geweest om een nep-plaatje naar buiten te brengen.

Het is trouwens ook nog zeer de vraag of de gelekte hardwarespecificaties in de goede richting zitten. Omdat Google noch dochterbedrijf Motorola hierover iets naar buiten hebben gebracht, blijven we hierover in het duister tasten. De hardwarespecs waren in ieder geval indrukwekkend: er werd gesproken over een Qualcomm Snapdragon 800-pocessor met de kernen geklokt op 2Ghz, plus een 4000 mAh batterij.

Het toestel op het plaatje zou volgens de bron een 4,7-inch scherm krijgen me 1280x768p resolutie. Een microSD-kaartsleuf zul je vergeefs zoeken, en er zou een versie van Android Jelly Bean 4.2 op staan die nauwelijks aangepast zou zijn door Motorola. Wat voor de hand ligt, als dit een Google-toestel moet worden. Het toestel zou ook waterdicht worden en een hard en krasvast Gorilla Glass 3-scherm hebben.

Maar eerder werd bij geruchte vermeld dat het scherm 4,8-inch zou meten, en rubberen hoeken zou krijgen met een carbon fiber achterkant. De geruchten stemmen niet helemaal overeen, maar er kan natuurlijk nog van alles gebeuren nu het toestel nog volop in ontwikkeling is.

De render heeft overigens ook weinig overeenkomsten met de eerder gelekte Motorola-telefoon waarvan ook al werd gezegd dat het de, of ‘een’ X-Phone was. Kortom, na deze geruchtenstroom weten we evenveel als daarvoor.

Bron: Android Authority

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters