Render van Nokia Lumia 805 gelekt

Via Baidu, een Chinese zoekmachine, is een plaatje online gekomen met een nog onbekende Nokia-telefoon. Het zou gaan om de Nokia Lumia 805.

render Lumia 805

Nokia heeft vermoedelijk nogal wat telefoons te presenteren op het Mobile World Congress in Barcelona, dat eind volgende week losbarst. Dat er van tevoren plaatjes van telefoons lekken is dus niet zo bijzonder. Of het plaatje echt is, wordt echter her en der stevig betwijfeld.

De kast van het toestel lijkt namelijk als twee druppels water op de Nokia X7, die op Symbian loopt. Op de render is op het scherm echter een Windows Phone-interface te zien. Sommigen vermoeden dan ook dat het gaat om nep.

Anderen wijzen er weer op dat de Nokia N9, een MeeGo-toestel, dezelfde behuizing heeft als de later gepresenteerde Nokia Lumia 800. Dus het is niet ongebruikelijk dat Nokia zijn behuizingen recyclet voor andere toestellen. Eerder al lekte een render van een andere Lumia, de 610, die sprekend op de Nokia C7 lijkt.

Het valt op dit moment niet te zeggen of bijgaande plaatjes echt die an de toekomstige Nokia 805 zijn. All About Phones gaat naar het Mobile World Congress en zal daar het aanbod persoonlijk inspecteren.

De 805 lijkt een 3,9 inch WVGA scherm te krijgen en een 1450 Li-ion batterij. Op de achterkant zou een 12-megapixelcamera zitten met twee LED-flitsers en de mogelijkheid om video op te nemen. Er zou 16GB intern geheugen in zitten.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Michael -

  Dit toestel bestaat al.
  Dit plaatje ook.
  Zoek maar eens op Nokia X7 bij Google afbeeldingen.
  Exact dezelfde foto, maar dan met een Symbian schermpje..
  Ik hoop wel dat Nokia snel stopt met het maken van die dikke bakstenen en er eens wat kwalitatieve apps voor WP7 uitkomen. Ik ben al klaar met mijn Lumia 800.

  1. Dominick -

   "
   De kast van het toestel lijkt namelijk als twee druppels water op de Nokia X7, die op Symbian loopt. Op de render is op het scherm echter een Windows Phone-interface te zien. Sommigen vermoeden dan ook dat het gaat om nep. "

   Geruchten dat er een Windows Phone versie van de X7 komt zijn er al sinds afgelopen zomer, dus het zou zomaar kunnen dat dit klopt 😉

   1. Michael -

    Wat ik bedoelde is dat dit plaatje exact hetzelfde is als een van de persplaatjes van de X7. Het Lumia karakter zit er niet in. Ik ben zo benieuwd of Nokia er in slaagt het vernieuwende door te zetten. Aan de softwarekant is de achterstand inmiddels al zo groot… Ik denk dat het grote succces straks pas komt na het lanceren van Apollo.

   2. Dominick -

    Dat is waar ja. Maar dat neemt niet weg dat het toestel wel echt kan zijn 😉

    Ik vind Windows Phone een erg mooi systeem, en ik denk dat het voor iedereen die zich niet zo in telefoons verdiept (heeft) wel prima is. Makkelijk, snel en toch redelijk uitgebreid. Maar er is zeker een achterstand ja. Waar ik een beetje bang voor ben is dat ze het te dicht bij Windows laten komen en dan weer hetzelfde probleem krijgen als de oudere versies van Windows Mobile: een os dat eigenlijk op de PC thuis hoort naar een telefoon brengen. Dat werkt gewoon niet.

   3. bartvuijk -

    Volgens mij doen ze met Windows 8 het omgekeerde. Het telefoon-OS naar de desktop brengen. Toch?

   4. Michael -

    Ik denk wel dat de ontwikkeling van de afgelopen jaren wel meer gericht is op apps dan op hele programma's en meer webbased. De achterstand merk ik vooral in het oppikken van het platform door bijvoorbeeld TomTom, Facebook (app is gemaakt door Microsoft), Nederlandse banken, etc. Ik vind het een heerlijk fantastisch systeem. Je hebt niet al die onoverzichtelijke iconen (waarvan je de meeste niet eens gebrukt en gewoon door je strot geduwd worden) die je niet kunt verwijderen. Even off topic, wat vinden jullie van het steeds groter worden van de toestellen? Ik zou het echt tof vinden als Nokia bijvoorbeeld een mini windowstelefoon zou uitbrengen!

   5. Dominick -

    @bart Ik denk dat dat net zo fout gaat. Je moet het gewoon niet willen combineren, denk ik…

    @Michael. Ik ben er niet echt een fan van. Ik vind 4.3" wel echt de max, groter is wat mij betreft gewoon onhandig en nergens voor nodig. Maar vroeger lag die grens voor mij op 3,5", dus wie weet hoe dat over een jaar of twee zit 😉

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters