Renesas fabriceert krachtige mobiele chipset

Renesas heeft naar eigen zeggen een chipset ontwikkeld die een geheel nieuwe gebruikerservaring op moet leveren. De SH-Mobile APE4 is gebaseerd op een Cortex A8 met een snelheid van 1GHz.

Renesas logo

De nieuwe mobiele chipset welke Renesas ontwikkeld heeft kent indrukwekkende specificaties en mogelijkheden. De SH-Mobile APE4, zoals het beestje genoemd is, zal draaien op een kloksnelheid van meer dan 1GHz. Deze zogenaamde “application processor engine” is gebaseerd op een snelle Cortex A8-core, welke normaal op een snelheid van rond de 600MHz draaien. Deze chipset geldt op het moment al als high-end en kan onder andere gevonden worden in de Motorola Droid. De door Renesas ontwikkelde chipset biedt een aantal krachtige nieuwe mogelijkheden. Zo kan er bijvoorbeeld 1080P-videomateriaal afgespeeld en opgenomen worden met 30 frames per seconde. Ook is het prima mogelijk 3D-applicaties of -games te draaien door middel van de ingebouwde PowerVR SGX*2 3D. Hiermee zijn de nieuwste generatie van 3D-beelden mogelijk, gebaseerd op OpenGL. Renesas belooft met deze specificaties de krachtigste mobiele chipset ooit in handen te hebben, en zegt vooral geschikt te zijn voor multimediadoeleinden.

Het bedrijf promoot tevens het energieverbruik. Deze zou naar eigen zeggen laag zijn. Tevens is het product geschikt voor de volgende generatie mobiele netwerken, door het ondersteunen van LTE, een 4G-techniek. De SH-Mobile APE4 kan inmiddels in grote batches besteld worden bij Renesas.

Bron: Renesas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters