Reparatie scherm van je iPhone wordt sneller en makkelijker

Binnenkort gaat het makkelijker worden om je iPhone te laten repareren, wanneer je scherm ernstig beschadigd is. Deze reparatie kan namelijk alleen maar door Apple’s speciale Horizon machine worden gedaan. Tot nu toe stonden deze machines echter alleen in winkels en reparatiecentra van Apple zelf. Het bedrijf heeft nu toch besloten de machines ook voor geautoriseerde Apple reparateurs beschikbaar te stellen.

Reparatie scherm en plaatsing nieuwe vingerafdrukscanner

Een scherm vervangen kan door iedere reparateur gedaan worden. De Horizon machine is nodig om ernstige beschadigingen te kunnen repareren. Wanneer het aankomt op de vingerafdrukscanner geldt echter een ander verhaal.

Om veiligheidsredenen wordt de vingerafdrukscanner van de iPhone in de fabriek gekoppeld. Wanneer hij kapot gaat kan een reparateur de scanner niet zomaar vervangen. Doet hij dat wel, dan gaat de iPhone onvermijdelijk op slot.

De enige manier voor een reparateur om een vingerafdrukscanner te kunnen plaatsen is met een Horizon machine. Het feit dat de machine binnenkort bij de normale reparateurs ook beschikbaar zal zijn zorgt ervoor dat je dus makkelijk ergens kan vinden om je scherm of scanner te laten repareren of vervangen. Eventueel zou het er misschien ook voor kunnen zorgen dat reparaties minder duur worden.

Horizon machine nodig voor reparatie ernstig beschadigd iPhone scherm

400 geautoriseerde Apple reparateurs krijgen Horizon machine

Wereldwijd zijn er ongeveer 4800 geautoriseerde Apple reparateurs. Apple is van plan voor het einde van het jaar 400 daarvan in 25 landen van een Horizon machine te voorzien. De komende paar maanden wordt begonnen met de levering van de machine aan de eerste 200 reparateurs. Later zullen de andere 200 uitverkozen locaties ook de Horizon machine ontvangen.

Of toch zelf je scherm repareren?

Wanneer je iPhone scherm kapot is kun je dus naar de Apple Store gaan of naar een reparateur. De Horizon machine is behoorlijk hardcore en voor kleine beschadigingen zou je ook zelf met je scherm aan de slag kunnen gaan. Je moet dan wel erg zeker van je zaak zijn, want als je zelf gaat priegelen kan je het toestel beschadigen. Als je echter een vaste hand hebt en je erg technisch voelt is dit hoe je zelf je iPhone scherm repareert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Lauren de Bruijn -

    Een zeer nuttige stap in de Apple’s ontwikkeling! Ik heb een iPhone 6s en een scherm lijkt een zwakst deel ervan te zijn. Maar nu als zo’n service een beetje beperkt met het oog op deze speciale Horizon machine zou ik moeten een goede service vinden als er iets met mijn smartphone gebeurt. Ik vind het ook heel belangrijk dat je telefoon snel wordt gerepareerd omdat dat een onontbeerlijk deel van mijn leven is! https://www.irepairnow.nl/

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters