Reuters krijgt Nokia's App Store bevestigd

Het nieuwsmedium Reuters heeft via bronnen binnen Nokia bevestigd gekregen dat Nokia daadwerkelijk volgende week met een eigen App Store op de proppen zal komen. Hiermee biedt Nokia haar Symbian-gebruikers de mogelijkheid om applicaties via hun toestel aan te schaffen.

Reuters is een gerenommeerd nieuwsmedium dat altijd welingelicht is in verschillende markten. Zo hebben ze dan ook betrouwbare bronnen bij Nokia en vandaag hebben ze bevestigd gekregen dat Nokia volgende week met een eigen App Store zal gaan komen. De twee bronnen weten afzonderlijk van elkaar te bevestigen dat de producent de App Store tijdens het MWC zal gaan lanceren. Nokia biedt via deze nieuwe applicatiewinkel haar gebruikers de mogelijkheid om gelijk applicaties via hun eigen telefoon binnen te halen. Het gerucht gaat dat in eerste instantie alleen Sybmian-telefoons er gebruik van kunnen maken aangezien alleen Symbian-applicaties aangeboden zullen gaan worden. Het zou tijdens de introductie om een beperkt aantal gaan waarbij voor een gedeelte betaald zal moeten worden. Er zullen ook gratis applicaties bij zitten echter is de verwachting dat het hier om een beperkt aantal zal gaan.

Nokia komt met de introductie van haar eigen online applicatie winkel in de voetstappen van Apple die al ruim een jaar een succesvolle applicatiewinkel heeft voor haar iPhone’s. De winkel van Apple heeft inmiddels al meer dan een half miljard aan applicaties zien voorbijkomen waardoor de omzet van het bedrijf exponentieel gegroeid is het afgelopen jaar. Overigens zullen ook andere producenten volgen met een eigen applicatiewinkel. Zo hebben Samsung en Vodafone hun winkels al online en de geruchten gaan dat Microsoft en Palm snel zullen volgen.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters