Review Samsung Galaxy S noemt toestel 'beste Android-toestel ooit'

GSM Arena heeft haar review van de Samsung Galaxy S, het nieuwe Android-vlaggenschip van Samsung gepubliceerd en noemt het toestel hierin de beste Android-telefoon tot nu toe. Vooral het scherm en de performance vielen erg in de smaak.

Samsung Galaxy S GSM Arena

Zoals wel vaker heeft GSM Arena als een van de eersten, in dit geval na Mobile Review een review van de Samsung Galaxy S gepubliceerd. De review is erg positief over het toestel en volgens de site is de Galaxy S zelfs de beste Android-telefoon tot nu toe. De drie hoofdpunten die het toestel boven de competitie, die bestaat uit onder andere de Nexus One, HTC Desire, Sony Ericsson Xperia X10 en Motorola Milestone, zet zijn het scherm, de interface en de prestaties. De site was erg positief over de implementatie van de TouchWiz-interface en daarnaast zou het toestel lekker snel draaien. Het Super-amoled-scherm zou het beste scherm dat op dit moment op de markt te vinden is zijn en de complete featureset die de i9000 heeft maakt het allemaal af volgens GSM Arena.

Minpunten? Onder andere de slechte luidspreker was een probleem volgens GSM Arena en daarnaast miste de site een flitser bij de camera. Ook de plastic behuizing is een vingerafdrukmagneet volgens de reviewer. Tot slot waren het ontbreken van een gratis navigatie-oplossing en het ontbreken van Flash in de browser kleine tegenvallers als we het team van GSM Arena mogen geloven. Uiteraard zullen ook wij deze telefoon over een aantal weken onder de loep nemen, dus houdt onze Twitter-account, Facebook-account en voorpagina in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rodney -

  De Wave – vaker genoemd op deze pagina – is leuk voor mensen die niet the 'Full Monty" van de Galaxy S willen of hoeven. Is ook ruim een honderdje goedkoper.

 2. koen -

  Hallo, ik moet zeggen dat de galaxy s werkelijk het snelst en het makkelijkst in omgang is. Heb zelf een xperia x10, htc desire en een galaxy s. Ook de mediaspeler is super goed. Als ik moest kiezen tussen de iphone 4, htc desire, x10 is de galaxy s echt een uitblinker.

 3. gast1 -

  wat wordt er bedoelt met gratis navigatie?
  navigatie wordt toch al gratis geleverd door Google, (google maps) zit toch al in android?

 4. Galduron -

  "Tot slot waren het ontbreken van een gratis navigatie-oplossing en het ontbreken van Flash in de browser kleine tegenvallers als we het team van GSM Arena mogen geloven."
  Dit zijn voor mij al hele GROTE tegenvallers.
  Komt ook nog gepaard met slecht geluid en ontbrekende flitser!? Hoezo beste android toestel?!

 5. Dragao Cell -

  Ik zeg nergens dat de CPU de performance bepaald. Ik geef alleen aan dat de CPU van de Hummingbird processor net iets sneller is dan de Snapdragon van Qualcomm.
  Nogmaals het zou ongetwijfeld kunnen dat je een video zag waarbij UI vertraagt en niet soepel werkt maar nogmaals het zijn slechts test toestellen waarbij het juist goed is dat soort dingen voorkomen. Samsung heeft zo te zien alle vertragingen en dergelijk opgelost.

  Ik ga ervan uit dat het gevoelsmatig de Galaxy S momenteel het beste Android toestel volgens GSMArena en dus dat het gebasseerd is op het gevoel. Daarbij heeft GSMArena ook reviews gedaan van Nexus One en de Desire waar men ook over tevreden was. Maar hoe wil je op een ander manier aantonen dat een toestel beter is?
  Reviewers zijn echt tevreden over het toestel dan lijk mij dat er toch een kern van waarheid is zal zitten.
  Men is tevreden over het toestel omdat het gewoon een uitstekende combinatie is van de totaal vernieuwde hardware en goede software. Nexus One en HTC Desire verschillen niet veel van elkaar, de X10 op schermgrootte en techniek ook niet veel. De Galaxy S onderscheidt zich wel op de genoemde vlakken.

 6. Samsung-Firmwares -

  Zijn inderdaad allemaal nog test toestellen.
  Ik heb van deze telefoon pas 5 firmwares.
  Laatste is I9000XXJE7
  Staat voor mei versie 7 sinds 21mei staat hij erop.

  Ik weet niet welke firmware Gsmarena heeft.

 7. Dragao Cell -

  Geen verassing, dit toestel is gewoon top. Samsung heeft in dit toestel net zoals bij de Wave een aantal nieuwe technieken gebruikt zoals bijvoorbeeld: 1GHZ Hummingbird proccesor, Super AMOLED en Atmel Touch Multitouchscreen (Volgens Atmel Touch zou het scherm tot 3x betere touchervaring bieden ten opzichte van de huidige capacatieve touchscreens).

  @justkuu: Het zou ongetwijfeld kunnen dat je een video zag waarbij de interface haperde maar vergeet niet dat het allemaal nog test toestellen zijn. Het toestel wat GSMArena heeft gekregen is hun tweede review toestel en als je de videoclip van hun bekijkt zul je ook zien dat toestel enorm snel is en geen enkele vertraging toont. De Hummingbird processor is op het gebied CPU net iets sneller dan de Snapdragon van Qualcomm en dat zie je ook aan de hand van benchmarks dus op het gebied van snelheid zou het toestel gewoon kunnen winnen een Desire of Nexus One (op 2.1 Eclair). De interface is iets persoonlijks maar de toepassing en functie van de interface is iets waar veel mensen die een review hebben gedaan tevreden over zijn. Het Super AMOLED scherm daarmee is toch de Galaxy S het eerste Android toestel.

  1. Justkuu -

   Het is niet de CPU die de performence bepaald.
   Het is de combinatie van software en hardware.

   En je merkt net als bij bijvoorbeeld de HTC Desire dat het allemaal net iets trager wordt met de Sense UI van HTC.

   En het is gewoon feit dat de eigen interface van samsung dit toestel aanzienlijk langzamer maakt.
   Ik weet wat ik zie en ik zag een hele verkrekte UI van Samsung. Die gewoon verschrikkelijke menu lag veroorzaakt.

   Om te zeggen dat dit toestel veruit de beste is is complete bullshit en gebaseerd op helemaal niets. Daarom dus een een waardeloze review.
   Als er wordt gezegd dat dit toestel beter is dan de N1 of Desire dan mogen ze aankomen met vergelijkingen waar ze niet mee komen. Er wordt dus gewoon wat gezegd, omdat men geil is van dit toestel.

   Dat is JAMMER.

 8. Jan Z -

  Hey Justkuu,

  Een review is altijd in een bepaalde mate subjectief. het blijft altijd een persoonlijke beleving. Naast GSM Arena is de review over dit toestel bijvoorbeeld ook op http://www.gsmpedia.nl/samsung-galaxy-s positief.
  Het gaat er om dat gebruikers daana reageren op zo'n review, want dan krijgt een review alleen maar meerwaarde. Zelf kijk ik heel erg uit naar dit nieuwe toestel van Samsung. Ik heb wat filmpjes bekeken en ze proberen je zeker te verleiden

  Groeten,
  Jan:Y

 9. justkuu -

  Onzin review. Ik heb dat ding zien haperen als een gek in de interface van Samsung. Mooi scherm heeft die wel. Maar hij is niet de enige daarmee. En qua prestaties wint die het niet van de nexus one of htc desire. En dan leg ik dus de nadruk op de lag in de interface. Dat is voor veel mensen waaronder ik al een afknapper. Waardeloze review dus. Te subjectief.

 10. michaelpb -

  In het artikel wordt de telefoon de beste android telefoon genoemd, mede dankzij het scherm. De Wave (hebben!) draait op Bada. Ook een linux variant, maar geen android. Ik neem aan dat het zo bedoeld is.

  1. Dominick -

   In de conclusie staat iets met "the best screen in business". Dat betekend overigens niet dat er niet een ander toestel bestaat dat een evengoed scherm heeft.

   Hoewel ik het scherm niet heb geprobeerd, weet ik wel dat de Wave een prachtig scherm heeft en imo telt formaat ook dus ik zou me wel voor kunnen stellen dat hij echt het beste scherm dat er is heeft en ook de enige daarmee is.

 11. wave -

  hoezo het beste scherm samsung wave heeft ook een super amoled scherm en evenveel pixels maar wel een kleiner scherm waardoor het scherm van wave nog mooier en helderder is.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters