Acer CloudMobile

Acer’s CloudMobile is voor de komende tijd het vlaggenschip van Acer. Het toestel komt uit boven de Liquid-range, maar is met een prijs van €300 nog steeds erg goed geprijsd. En toch heeft het toestel flinke specificaties. In deze review kijken we of hij die mooie specs waar kan maken.

Acer CloudMobile hoofdfoto 

Acer is al tijden op de smartphonemarkt actief, zonder heel veel succes. En toch had het bedrijf op papier een aantal best leuke toestellen. De neoTouch bijvoorbeeld, een van de eerste smartphones met een Snapdragon-processor. Of de Liquid, die er al snel bij was in Androidland. En wie herinnert zich nog de Iconia Smart, een telefoon met een 4,9″ 21:9 scherm uit de tijd dat 4,3″-schermen nog heel groot waren voor telefoons. En ook de Liquid mt was een leuk toestel. Alleen het is nooit zo van de grond gekomen. Of dat nu wel gaat gebeuren is natuurlijk maar de vraag, maar Acer is er in ieder geval actiever mee bezig. Er is dit najaar een hele range toestellen op de markt gezet, Acer lijkt het nodige aan marketing te zijn gaan doen voor zijn telefoons en de toestellen zijn niet oninteressant. De meest interessante telefoon uit de Acer-lineup is hoogstwaarschijnlijk de CloudMobile.

“De meest interessante telefoon uit de Acer-lineup is hoogstwaarschijnlijk de CloudMobile”

De CloudMobile had een erg aparte introductie begin dit jaar. Het apparaat won al een design-award voordat hij überhaupt aangekondigd was. Die aankondiging zou later volgen op het Mobile World Congress, maar het duurde nog tot de IFA voordat we de telefoon daadwerkelijk konden vasthouden. Toen al beviel de telefoon ons goed, en nu is de tijd gekomen om er uitgebreider mee te spelen.

De naamgeving van de CloudMobile roept wat vraagtekens op. Waar alle andere Androidtelefoons van Acer onder de Liquid-lijn vallen, heeft dit toestel een eigen naam gekregen. De naam verwijst naar de dienst Acer Cloud. Enigszins onterecht wat ons betreft, want hoewel die dienst op het toestel aanwezig is, is het er niet echt een wezenlijk onderdeel van. Ook de positionering als vlaggenschip wordt uit de naamgeving niet bepaald duidelijk. Want deze CloudMobile is voorlopig wel het vlaggenschip van Acer.

Acer CloudMobile hands-on 
Acer CloudMobile hands-on 
Acer CloudMobile hands-on 
Acer CloudMobile hands-on 
Acer CloudMobile hands-on 
Acer CloudMobile hands-on 

Specificaties

Acer CloudMobile

Algemeen

Telefoon vergelijken?Uitgebracht op October 2012 Draait op Android 4.0 Ice Cream SandwichBehuizing van Plastic

Processor

Qualcomm MSM8260Adualcore-processor op 1,5GHz

Geheugen

1GB Intern geheugen (RAM)16GB Opslag geheugenGeheugen uitbreidbaar via microSD HC

Afmetingen

Gewicht: 125 gramLengte: 127mmBreedte: 66mmDikte: 9,9mm

Scherm/invoer

4,3″ IPS LCD schermTouchscreen met multitouchScherm is krasbestendig720×1280 schermresolutie

Camera

8MP camera met autofocusLED-flitser1080p (Full HD) video opnames1MP camera voorkant

Netwerk

SIM slot: Micro-SIMGSM netwerkbanden: 850, 900, 1800, 1900EDGE en GPRSHSDPA en UMTS

Sensors

A-GPSG-SensorNabijheidssensorDigitaal kompas

Connectiviteit

Wi-Fi®: IEEE 802.11 b/g/nInternet delen via WiFi HotSpotBluetooth 2.1 EDR met A2DPNFC3,5mm ingang voor geluid

Batterij

Batterijcapaciteit van 1460mAhSpreektijd van 9 uurStandby-tijd van 400 uur

De Acer CloudMobile komt in een erg grote doos met een beperkte inhoud. Alle standaard dingen zijn met het toestel meegeleverd, maar daar houdt het meteen op. Het design van het toestel spreekt ons erg aan en de dimensies en bouw van de telefoon zijn ook prima. Alleen de batterij die Acer in de CloudMobile gestopt heeft is te beperkt.

Unboxing

Design

De CloudMobile heeft al voordat hij aangekondigd was een designaward gewonnen, en dat is niet voor niets. Het toestel ziet er heel mooi uit en geeft echt het gevoel dat je iets bijzonders in handen hebt. De voorkant is, afgezien van een zilveren balkje boven en onder, helemaal van glas gemaakt en ziet er heel strak uit. De achterkant is van soft-touch-plastic met een patroontje erin gemaakt en voelt heel lekker aan. En ook de aan de onder- en bovenkant gekromde vorm van de CloudMobile ziet er heel mooi uit. Vanuit designoogpunt zeker een geslaagd toestel dus.

De bouw van het toestel is ook prima. Hij is dan wel van plastic, hij voelt solide en ook premium aan. En het formaat is prima. De telefoon is precies nog goed met één hand te bedienen en de dikte is prima binnen de perken gehouden.

Acer CloudMobile design 
Acer CloudMobile design 
Acer CloudMobile design 
Acer CloudMobile design 
Acer CloudMobile design 
Acer CloudMobile design 

De CloudMobile werkt met microsimkaartjes, die je onder de batterijklep kwijt kunt. En ook de MicroSD gaat onder de batterijklep. Aan de achterkant vinden we de camera, speaker en led-flitser en aan de voorkant zit een secundaire camera en een tweetal sensoren. Knopjes ontbreken op de voorkant en verschijnen op het scherm. De MicroUSB-poort zit aan de linkerkant en de volumetoets rechts, de oortelefooningang zit bovenop het toestel. Hezelfde geldt voor de powerknop. De bel-speaker zit mooi in de zilveren rand om het scherm verwerkt.

Acer CloudMobile design 
Acer CloudMobile design 
Acer CloudMobile design 
Acer CloudMobile design 

Batterij

De batterij van de CloudMobile laat te wensen over. Het gaat om een 1460mAh-batterij, wat voor een toestel met een dergelijke processor en HD-scherm echt te weinig is. Hij houdt het op een lading ongeveer tien uur uit met intensief gebruik, en dat is niet bepaald veel. Het zal dan ook meer dan eens gebeuren dat je ’s avonds met een lege batterij komt te zitten als je het toestel ’s nachts oplaad.

Intensief gebruik Normaal gebruik Beperkt gebruik
Accutijd (dagen) ~1 ~2
Batterij BAT-610
Capaciteit 1460mAh
Techniek Lithium Ion

Het scherm van de CloudMobile is in één woord prachtig. En ook het toetsenbord zijn we erg over te spreken.

Scherm

De CloudMobile heeft een 4,3″ IPS-paneel met 720p-resolutie. Dat zorgt voor erg mooie beelden, die allereerst haarscherp zijn. Dat heeft ermee te maken dat alle 900.000 pixels op een relatief klein oppervlak zitten, wat zorgt voor een pixeldichtheid van net geen 350ppi. De kleuren zijn mooi warm en de contrasten zijn redelijk; het blijft een TFT-scherm. De helderheid is niet overweldigend, maar toch zeker wel goed en de inkijkhoek is ook meer dan prima. Al met al een redelijk indrukwekkend scherm dus.

Toetsen

Acer CloudMobile screenshot

De CloudMobile heeft van Acer een prettig toetsenbordje meegekregen met Swype-ondersteuning erop. Het toetsenbord is uitgerust met de officiële Swype-versie die erg prettig werkt, beter dan de versie die we van veel andere fabrikanten kennen. En ook leuk is dat je namen van al je Facebook-, Twitter- en Gmailcontacten in je woordenboek kunt importeren en woordenboekupdates kunt downloaden als die er zijn.

En ook zonder Swype typt het toetsenbord niet verkeerd. De spellingscontrole is goed, en als er toch iets misgaat kun je een woord aantikken om hem achteraf nog te veranderen. Net als in Android Jelly Bean, zit er een soort tekstvoorspeller in het toetsenbord, die in de balk boven het toetsenbord alvast een aantal suggesties geeft voor het volgende woord zodra je klaar bent met het typen van een woord.

De knopjes op het toestel zelf, zijnde de powerknop en de volumetoets, werken goed. Ze steken beiden een beetje uit waardoor ze makkelijk te bedienen zijn. De navigatieknoppen zitten op het scherm.

De CloudMobile werkt met de standaard Androidinterface met een aantal aanpassingen. Dat is een prima interface om mee te werken en hij loopt ook goed op de CloudMobile. De Snapdragon S4-processor van het toestel werkt niet zo snel als in sommige andere telefoons, maar doet het prima.

Homescreen

De standaard homescreens van de CloudMobile zijn nagenoeg hetzelfde als de zogenaamde vanilla Android-interface. Acer heeft een aantal eigen widgets toegevoegd en er zijn wat instellingen bijgekomen, maar that’s it. Het homescreen bestaat uit vijf schermen die je vol kunt proppen met widgets en snelkoppelingen. Die widgets zijn in sommige gevallen aanpasbaar qua formaat en zijn standaard vrij compleet. Mappen maken is heel simpel mogelijk door twee icoontjes op elkaar te slepen.

Wat Acer toegevoegd heeft is de mogelijkheid om het aantal startschermen te veranderen. Naast vijf, kun je via een programma genaamd ‘Mijn stijl’ ook voor drie of zeven schermen kiezen.

Acer CloudMobile screenshot 
Acer CloudMobile screenshot 
Acer CloudMobile screenshot 

Menu

Acer CloudMobile screenshot

Het menu van de CloudMobile is het standaard Androidmenu. Het bestaat uit een raster met twintig icoontjes per pagina en een ongelimiteerd aantal pagina’s. Door een app ingedrukt te houden kun je hem op het startscherm plaatsen, maar helaas is het niet mogelijk om het menu naar eigen behoefte in te delen. Dat gaat gewoon alfabetisch. Wel handig is de permanente snelkoppeling naar de PlayStore bovenin het menu.

Multitasking

“Maar in het notificatiecentrum kun je ook instellingen doen, muziek bedienen en wekkers zetten.”

Multitasken gaat op de bekende Androidmanier. Door op de speciale multitask-knop te drukken krijg je een lijst met een miniatuur te zien van de applicatie die op de achtergrond draait. Je kunt hier vervolgens doorheen scrollen als er nog veel apps open staan en er uiteraard op klikken om een app in te gaan. Je kunt ook een applicatie uit de lijst weg vegen, maar dan sluit de app niet zelf af.

Acer heeft in het notificatiecentrum het een en ander aangepast. Door de statusbalk, waar alle notificaties met een icoontje vertegenwoordigd zijn, uit te trekken krijg je een menu met vier tabbladen onder ogen. Daar kun je bovenal de actieve notificaties in zien. Maar via die tabbladen kun je ook instellingen doen, muziek bedienen en wekkers zetten. Een handige toevoeging.

Acer CloudMobile screenshot 
Acer CloudMobile screenshot 

Prestaties

“Wel is de CloudMobile niet erg stabiel.”

Acer CloudMobile screenshot

De Acer CloudMobile is de goedkoopste Androidtelefoon die uitgerust is met een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor op het moment. Die processor kennen we onder andere van de Sony Xperia T en de HTC One S, waar hij indrukwekkende prestaties neerzette. In deze CloudMobile voelt alles net wat trager aan dan bij die toestellen, maar nog steeds is het toestel heel snel. En gezien de prijs die €100 lager ligt is dat geen probleem. Over het algemeen zijn de prestaties goed, wat ook gereflecteerd wordt door de score van 5400 punten in Quadrant.

Wel is de CloudMobile, net als de Liquid Gallant overigens, niet erg stabiel. Dat lijkt een probleem te zijn van Acer en is erg jammer. Het is zeker niet zo erg als bij de Gallant, maar het gebeurt toch te vaak dat de telefoon sterk vertraagt. Echte vastlopers waarvoor het toestel opnieuw opgestart moet worden hebben we niet meegemaakt gelukkig.

De entertainmentmogelijkheden van de CloudMobile worden vooral vooruit geholpen door het prachtige scherm. Dat is prettig voor bijvoorbeeld het kijken van video’s. De muziekspeler doet het ook goed en is aangevuld met Dolby Mobile equalizers. De camera is redelijk goed.

Foto

“We zijn niet ontevreden over de camera, maar je hoeft de CloudMobile om zijn foto’s niet te kopen.”

Acer CloudMobile screenshot

Acer heeft in de camerainterface een aantal dingen veranderd en het resultaat is best handig. Er zijn snelkoppelingen links, die zo nodig een balkje kunnen uitklappen met meer opties erin. Verder is er een instellingenscherm dat de rest van de instellingen herbergt. Er zijn redelijk wat opties, zoals Instagram-achtige filtertjes en een HDR-modus. Die laatste werkt best goed, maar niet zo goed als bij bijvoorbeeld de vlaggenschepen van Samsung, Apple of HTC.

De foto’s die uit de Acer CloudMobile komen zijn niet heel scherp en detailrijk, maar wel acceptabel. De kleuren zijn mooi, hoewel ze een beetje oververzadigd zijn. Een minpunt is dat de foto’s redelijk wat gekleurde ruis hebben, zeker als het wat donkerder wordt. Al met al zijn we niet ontevreden over de camera, maar moeten we wel opmerken dat je deze CloudMobile om zijn foto’s niet hoeft te kopen.

Acer CloudMobile test foto 
Acer CloudMobile test foto 
Acer CloudMobile test foto 
Acer CloudMobile test foto 
Acer CloudMobile screenshot

Acer heeft, in tegenstelling tot veel andere fabrikanten, wel een eigen galerij-app toegevoegd. Het voordeel van die app is dat er support voor Acer Cloud is toegevoegd, het nadeel is dat alle andere services eruit gesloopt zijn. Flickr, Facebook, Picasa, je kunt ze allemaal niet benaderen via deze galerij. Wel kun je foto’s direct met al je geïnstalleerde social media applicaties delen. Overigens staat de bekende Androidgalerij ook op dit toestel en die heeft die integratie wel.

Video

Net als voor foto’s, is er ook een apart programma voor video’s op de CloudMobile. Dat speelt video’s af in veel formaten. Het toestel ondersteunt alle reguliere videoformaten tot een resolutie van 1080p HD. DivX, Xvid, mkv, wmv, mp4, het is allemaal geen probleem. Alleen duren hoge resolutie video’s soms wat lang om te laden.

“DivX, Xvid, mkv, wmv, mp4, het is allemaal geen probleem.”

De YouTube-app is de bekende van Google, die mooi binnen de Android 4 interface past en alle functies die je wilt hebben heeft. Een prima applicatie om onderweg even een video te pakken dus. Als toevoeging daarop heeft Acer het programma HD Channel toegevoegd. Dat is een soort uitgeklede versie van YouTube, waar je alleen door HD-filmpjes kan bladeren. Daarin kun je wel een categorie selecteren, maar veel meer functies zitten er niet in en je kunt met een video ook niet meer dan hem bekijken. Reageren, een kanaal opzoeken, afspeellijsten openen, het kan allemaal niet. Dat maakt de app erg beperkt, maar wel handig om even door wat filmpjes te bladeren.

Filmpjes die de CloudMobile opneemt zien er mooi uit. De maximale resolutie van het toestel is 1080p, waar je hem wel even zelf op moet instellen. De video’s hebben goede kleuren, zijn scherp en het toestel focust snel en kan onderwerpen tijdens het filmen redelijk dichtbij halen. Een geslaagde filmfunctie dus.

Acer CloudMobile screenshot 
Acer CloudMobile screenshot 
Acer CloudMobile screenshot 

Muziek

Acer CloudMobile screenshot

Ook de muziekspeler is aangepast in de CloudMobile, en dat is een redelijk standaard no-nonsense programma. Je kunt je muziek op verschillende manieren sorteren, maar verder valt er weinig spannends te doen of in te stellen. Wel doet de muziekspeler prima zijn werk en daar gaat het natuurlijk om.

Achterop de CloudMobile prijkt een groot Dolby Mobile-logo, wat verwijst naar de ingebouwde equalizer. Die verschijnt altijd als je muziek afspeelt in de notificatiebalk en vanuit daar kun je de equalizer aan- of uitzetten. Er zijn legio instelmogelijkheden, zowel voor video als voor audio. En het klinkt, afhankelijk van je voorkeur op muziekgebied, inderdaad beter dan zonder de equalizer aan. De algehele muziekkwaliteit van de CloudMobile is daardoor ook best goed, hij is met en goed paar oortjes prima als dagelijkse muziekspeler te gebruiken. De speaker van het toestel is wel aardig schel.

Verder zit er nog een FM-radio op het toestel, die uitgerust is met alle standaard mogelijkheden. Je kunt kanalen opslaan, een lijst van beschikbare kanalen opvragen, de speaker activeren en er is een visualisatie aanwezig. Wel moet je hoe dan ook een headset in het toestel hebben zitten om radio te luisteren.

Acer CloudMobile screenshot 
Acer CloudMobile screenshot 

Games

Er staan geen games voorgeïnstalleerd op de CloudMobile, maar dankzij de prima specificaties kan het toestel de meste games uit de Play Store wel aan. Er zijn wat zware games waar het toestel soms blijft haperen. Hij kan dan ook niet helemaal meekomen met de duurste Androidtelefoons, maar is voor het gemiddelde mobiele gamegebruik prima geschikt.

De onderscheiding op het gebied van productiviteit komt vooral van Acer Cloud bij deze CloudMobile. Die dienst synchroniseert je foto’s met je PC, wat prima werkt. Wel is het nogal een dataverbruiker. Verder heeft Acer een aantal apps toegevoegd en kun je terecht in de Play Store. De belkwaliteteit van de CloudMobile valt een beetje tegen, maar er is mee te leven.

Standaard applicaties

“Acer Cloud heeft dus zeker potentie, maar of het al goed werkt zijn we nog niet zo zeker van.”

Acer CloudMobile screenshot

De belangrijkste voorgeïnstalleerde applicatie op de CloudMobile is Acer Cloud. Het toestel heeft er per slot van rekening zijn naam aan te danken. Acer Cloud is in principe een handig stukje software. Je kunt één Cloud PC aanwijzen en van die computer zullen alle documenten en afbeeldingen in principe gescand worden en in de cloud terecht komen. En ook foto’s van je telefoon komen via de cloud op je PC terecht. Vooral die documentenfunctie klinkt erg handig, ook al werkt die maar voor 30 dagen nadat een document veranderd is. Zo heb je altijd een backup van je document en kun je hem ook standaard op je telefoon openen. Alleen op onze HP PC kreeg de software het niet voor elkaar om de bestanden te indexeren. Wellicht ligt het eraan dat het geen Acer is, maar het is in ieder geval geen goed teken.

Een ander punt is de telefoon-software. Behalve instellen of die ook via de 3G-verbinding mag werken en je bestanden bekijken kun je er niet heel veel mee. De mogelijkheid om ook door je bestanden te bladeren en ze te beheren, zoals Dropbox dat ook heeft, was wel prettig geweest. De software heeft dus potentie, maar of het al goed werkt zijn we nog niet zo zeker van.

Acer CloudMobile screenshot 
Acer CloudMobile screenshot 

Verder staan natuurlijk ook alle standaardapplicaties op de telefoon. Zo kun je je agenda bijhouden, wekkers zetten en dingen uitrekenen. Acer heeft ook een applicatie geïnstalleerd waarmee je draadloze printers kunt toevoegen en eentje voor beamers. En ook de toevoeging van een volledige office-app in de vorm van Polaris Office is prima.

Acer CloudMobile screenshot 
Acer CloudMobile screenshot 
Acer CloudMobile screenshot 

Extra applicaties

Acer CloudMobile screenshot

In de Google Play Store kun je extra applicaties downloaden of kopen. De Play Store is naast de App Store van Apple de beste applicatiewinkel die de telecomindustrie te bieden heeft. De lay-out van de app is redelijk overzichtelijk en vooral gericht op het ontdekken van nieuwe applicaties. Op een applicatiepagina kun je genoeg informatie vinden om je over de app te informeren, vaak zelfs inclusief video. Het aanbod is daarnaast erg goed, met vooral een heel groot assortiment aan goede gratis applicaties. Handig is ook dat je vanuit je browser de applicaties op al je Androidapparaten kunt managen. Dus nieuwe apps zoeken en installeren kan ook op je PC en apps verwijderen op afstand is tevens mogelijk. Het enige nadeel van de Play Store is dat je alleen met een creditcard kunt betalen. Mocht je die overigens binnenkort krijgen, of even geen geld hebben, dan kun je sinds kort ook een verlanglijstje maken in de Play Store.

Telefoon

“Helaas zijn we tot de conclusie gekomen dat de belkwaliteit niet heel goed is.”

De CloudMobile heeft een telefoonapplicatie die probleemloos werkt. Acer heeft smart dialing geïmplementeerd en verder redelijk vastgehouden aan de standaard. De contactenapplicatie biedt geen integratie met sociale netwerken, maar werkt wel zonder problemen en biedt de mogelijkheid om alle benodigde informatie op te slaan. En dat is toch waar het uiteindelijk om gaat.

Er zijn wat berichten geweest over slechte belkwaliteit van de CloudMobile. Daar hebben we dus even extra goed naar gekeken, en helaas zijn we tot de conclusie gekomen dat die inderdaad niet heel goed is. De persoon aan de andere kant van de lijn klinkt wat schel, dat is niet het grootste probleem. Wel een probleem is dat we meerdere malen te horen hebben gekregen niet te verstaan te zijn. Meestal was dit niet het geval, maar soms dus wel. En dat is wel iets om rekening mee te houden.

De berichtenapp in de CloudMobile is prima. Berichten worden als chat weergegeven en dat werkt allemaal handig. Overigens is dat hetzelfde als bij alle andere smartphones.

Acer CloudMobile screenshot 
Acer CloudMobile screenshot 
Acer CloudMobile screenshot 

Email

Gmail is geregeld door Google zoals op elke Androidtelefoon en werkt dan ook prima. Als je de telefoon aanzet word je gevraagd een Google-account in te voeren en dan zal je Gmail automatisch ingesteld worden. De bijbehorende applicatie doet het ook prima en biedt de meest functies die je ook in de browserversie van Gmail kunt vinden. En natuurlijk kun je er ook voor zorgen dat je een notificatie krijgt zodra er een nieuwe mail binnenkomt.

De ‘gewone’ mailapplicatie, waar je je Exchange- en imap-mail in kwijt kunt, is niet helemaal afgesteld op de maildienst die erbij hoort. Dat betekent dat de app niet altijd alle mogelijkheden die je mailserver biedt ook biedt en dat alles net wat minder handig werkt. Maar dat neemt niet weg dat het nog steeds een handige applicatie is.

Browser

Acer CloudMobile screenshot

Naast de standaard Androidbrowser levert Acer ook Google Chrome mee op het toestel. Die browser is een stuk uitgebreider en prettig in gebruik. Blijkbaar was het niet mogelijk om de standaardbrowser te verwijderen uit Android, maar die is gelukkig makkelijk te negeren. Chrome biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van desktopsynchronisatie, mits je op je desktop ook Chrome gebruikt. Verder is het browsen met tabbladen erg makkelijk in Chrome, daar is een speciale knop voor. En als je vanaf de zijkant van je scherm over de pagina veegt kom je in het volgende of vorige tabblad terecht. Als je een nieuw tabblad opent dan kom je bij je bladwijzers, vaak gebruikte pagina’s of geopende tabbladen op je PC. Dat werkt best handig.

Browsen gaat over het algemeen erg snel. Pagina’s worden vrij snel geladen en navigeren over de pagina gaat zonder haperingen. Maar vooral de interface van Chrome is gewoon heel goed.

De CloudMobile is telefoon met heel veel potentie, waar Acer helaas niet het maximum uit heeft weten te halen. Het scherm en de processor zijn erg goed voor zijn segment, maar de telefoon is niet erg stabiel, heeft een matige accu en een matige gesprekskwaliteit.

“De CloudMobile lijkt een erg goede deal, maar weet dat helaas niet helemaal waar te maken.”

De CloudMobile lijkt op het eerste gezicht de perfecte deal voor zijn prijs. Het toestel kost zo’n €300 en biedt daarvoor een snelle S4 Pro-processor en tevens een erg mooi 720p-scherm. En ook het design liegt er niet om. Helaas kan het toestel dat allemaal niet helemaal waarmaken. De bouw is prima en het scherm is ook erg mooi. Maar de processor werkt niet zo volt als in andere toestellen en daarbij komt dat het toestel vaak sterk vertraagt. Ook de accu van 1460mAh is eigenlijk wat te weinig, waardoor het toestel vaak de dag niet doorkomt. En dan is er nog de belkwaliteit. Die is te doen, maar soms heeft de tegenpartij moeite je te verstaan.

De CloudMobile is kortom niet zonder zijn fouten. Ben je geen al te intensieve gebruiker en kun je het wel hebben om soms ‘wat zeg je?’ aan te horen, dan is het toestel een prima deal. Echter heeft het toestel even een goede software-update nodig waarna de grootste problemen wel verholpen zullen zijn. Desondanks behoudt het toestel wel zijn goede prijs/kwaliteit verhouding maar schort het nog wel op een paar belangrijke punten.

Acer CloudMobile zwart 
Acer CloudMobile zwart 
Acer CloudMobile zwart 

Concurrentie

Puur gebaseerd op specificaties is de meest voor de hand liggende concurrent van de CloudMobile de HTC One S. Echter is die wel zo’n €100 duurder en blijkt het nog net een stapje te hoog gegrepen te zijn voor de CloudMobile. De meest directe concurrentie kom dus uit het prijssegment van de CloudMobile zelf. Al die toestellen zijn wat minder krachtig, maar winnen het op andere punten weer van de CloudMobile.

De Galaxy Nexus, bijvoorbeeld. Die kost twee tientjes meer, maar biedt een nog wat beter scherm en vooral veel meer stabiliteit. En ook voelt hij dankzij Android 4.1 snappier aan, ondanks zijn tragere processor. Dat geldt overigens niet voor de andere concurrenten van de CloudMobile. Maar die hebben weer iets anders, zoals de betere camera van de Galaxy S II, of het grotere scherm van de LG Optimus L9.

En dan zijn er nog toestellen die iets goedkoper zijn en een wat beter uitgebalanceerd pakket bieden. De HTC Desire X, Samsung Galaxy S Advance en Sony Xperia P bijvoorbeeld. Maar die zijn wel een stuk minder krachtig dan de CloudMobile en verliezen het tevens ruimschoots met hun schermen.

Een laatste interessante concurrent is de HTC 8S. Dat toestel kost net zo veel en heeft dezelfde processor als de CloudMobile. Alleen met zijn scherm loopt hij achter. En hij draait op Windows Phone 8 in plaats van Android. Tevens heeft de Acer de tijd in zijn voordeel: de 8S is nog niet verkrijgbaar.

Galaxy Nexus hoofdfoto 
Samsung Galaxy S II hoofdfoto 
HTC Desire X hoofdfoto 
HTC 8S hands-on 

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Onze review score
Pluspunten
  • Mooi design
  • Prima scherm
  • Standaard Androidinterface verbetert met subtiele toevoegingen
  • Krachtige processor
Minpunten
  • Accu is te beperkt
  • Niet stabiel
  • Belkwaliteit is niet optimaal

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters