Acer Liquid Metal

De Acer Liquid Metal wordt door de fabrikant aangeprezen als een high-end Androidtelefoon die er niet alleen bijzonder fraai uitziet, maar ook een bijzondere eigen schil (de Breeze user interface) van de fabrikant rond Android Froyo 2.2 heeft gekregen. Of het toestel van binnen net zo mooi is van buiten, gaan we in deze review bekijken.

Acer Liquid Metal hoofdfoto

 

De Liquid Metal van Acer is het volgende model in de Liquid-lijn van het toestel, die eigenlijk alle dure Android-smartphones van de producent heeft bevat in het verleden. Alleen de Stream, die het afgelopen jaar uitkwam, is daar een uitzondering op. Opvallend is dat Acer met de Liquid Metal niet zozeer technisch een update geeft aan de Liquid E, maar vooral meer op het design is gaan letten bij haar nieuwe telefoon.

De Acer Liquid Metal ziet er zeer stijlvol uit en past met zijn 800 MHz processor in de bovenste regionen van het middensegment van de smartphonemarkt. Het toestel loopt op Android Froyo 2.2 en kan goed meekomen met de concurrentie, die in dit segment vooral bestaat uit de HTC Desire, HTC Desire Z en de Sony Ericsson Xperia X10. Maar het toestel is zowel qua prijs als qua prestaties minder dan de huidige topmodellen met Android, de HTC Desire HD en de Samsung Galaxy S. Die hebben grotere schermen en een snellere processor, en zijn daar ook naar geprijsd.

Specificaties

Algemene gegevens
Merk Acer
Type S120 Liquid Metal
Besturingssysteem Android 2.2
Ontwerp
Afmetingen 115x63x13,5 mm
Gewicht 135 gram
Form-factor Touchscreen candybar
Kleuren Zilver
Scherm
Type TFT
Diagonaal 3,6″
Resolutie WVGA, 480×800 pixels
Touchscreen Ja, capacitief
Energie, Geheugen en netwerk
Geheugenkaart MicroSD
Intern geheugen 512MB
Processor 800MHz Qualcomm Snapdragon MSM7230
Accu 1500mAh
GSM Ja
UMTS Ja
Multimedia
Camera 5MP
Autofocus Ja
Flitser LED
FM Radio Ja, met RDS
Audiouitgang 3,5mm jack
Communicatiepoort MicroUSB
Extra’s
GPS Ja
Wi-Fi b/g/n
Bluetooth Bluetooth 2.1, A2DP
Applicatiewinkel Android Market
Exchange Ja

Unboxing

De telefoon komt in een stijlvolle vierkante zwarte doos, waarin een oplader, usb-kabel en verrassend genoeg ook een stijlvol hoesje zitten. Dat hoesje is niet overbodig, want het toestel kan door zijn vorm iets makkelijker beschadigd raken dan de naaste concurrenten. Zowel de achterkant als de voorkant bollen ietwat op, waardoor het scherm niet verdiept ligt, maar juist ietwat uitsteekt. Wie het toestel altijd in het bijgeleverde hoesje stopt, heeft weinig problemen met krassen en dergelijke.

In de doos treffen we verder een 2gb sd-kaart aan, en een aantal boekjes en de gebruiksaanwijzing.

Design

Het toestel kenmerkt zich door een bijzonder design. Het lijkt een beetje ellipsvormig te zijn, omdat zowel de achterkant als de voorkant ietwat opbollen.

De voorkant is zwart en heeft geen knoppen. Er zitten wel vier touch buttons aan de onderkant, de vier gebruikelijke bedieningselementen voor Android (home, menu, zoeken en terug). De achterkant is metaalkleurig, en bevat behalve de camera, een flitser, een flinke opening voor de luidspreker en een dolby Mobile-logo ook een microfoon die is bestemd om het achtergrondgeluid weg te filteren. Zo kun je in lawaaiige omstandigheden met dit toestel toch ongestoord bellen. Een dergelijke feature vinden we ook op de Google Nexus One.

Het metalen accuklepje op de achterkant van het toestel is tweekleurig. Een deel is wat donkerder. En het deel dat geen onderdeel is van de accuklep, is dat ook. Zo ontstaat een aardig effect, want de achterkant is dus volledig symmetrisch in twee kleuren uitgevoerd.

Zowel de voor- als de achterkant zijn wel ware magneten voor vette vingerafdrukken. De gladde oppervlakken moeten voortdurend worden afgeveegd, en daarbij maakt het niet eens veel uit of je net een vette hap hebt gegeten of niet. Het hoesje heeft echter een zachte binnenkant en als je het toestel daar uit haalt, wordt de telefoon automatisch voor een groot deel schoongeveegd.

Acer Liquid Metal design

 

Acer Liquid Metal design

 

Acer Liquid Metal design

 

Acer Liquid Metal design

 

Acer Liquid Metal design

 

Het toestel is rondom van metaal of metaalkleurig. De knopjes aan de zijkanten, voor het hard/zacht zetten van het volume en de cameraknop zijn dat ook, evenals de aan-uitknop bovenop. Dat het toestel aan de bovenkant toch van plastic is, blijkt pas als er een gemiste oproep is of als een sms of e-mail binnenkomt. Dan gaat er ineens een lichtgevend icoontje onder de bovenkant, erg handig als de telefoon in zijn bijgeleverde hoesje zit en je alleen die bovenkant kunt zien. Zo blijf je op de hoogte van statusmeldingen terwijl het toestel in het hoesje zit. Je hoeft het er niet uit te halen als je wilt weten of die pingel in je broekzak voor een sms, e–mail of een bijna lege accu was bedoeld. Als je de telefoon aan de oplader hangt, licht een batterijlampje op.

Acer Liquid Metal design

 

Acer Liquid Metal design

 

Acer Liquid Metal design

 

Scherm

Het scherm is bijna net zo groot als dat van de HTC Desire, op een inchmillimeter na. Het is 3.6 inch, dat van de Desire 3.7 inch. Het TFT-scherm oogt helder en kan zich zelfs bijna meten met de kwaliteit van de Amoled schermen van de eerste generatie HTC Desire. De gevoeligheid van het scherm is zeer goed. Het reageert op de kleinste bewegingen van de vinger.

Omdat het scherm wat opbolt in het midden, lijkt het een beetje alsof je een vinger over een ruit beweegt die een stuk voor het echte scherm is geplaatst. Dat is echter aan de reactie van het scherm niet te merken; het reageert overal even goed. De opbolling kan zoals eerder gememoreerd wel een probleem geven als je het toestel met de voorkant naar beneden neerlegt. Dan is het plastic kwetsbaar voor krassen. Het bijgeleverde hoesje moet dus wel gebruikt worden.

Toetsen

Screenshot Acer Liquid Metal

Het scherm reageert goed elke aanraking, maar het standaard Android toetsenbord dat op het scherm verschijnt is toch minder makkelijk te bedienen. Hier wreekt zich dat het scherm toch ietwat klein is in de huidige markt, waar de moderne telefoons bijna allemaal vanaf een diagonaallengt van vier inch beginnen. Gelukkig is het toetsenbord in landschapmodus een stuk makkelijker te bedienen en tik je minder vaak verkeerd. Het toetsenbord is voorzien van een uitgebreide autocorrectiemodus die tijd kan besparen, maar af en toe ook een ongewenst woord in de tekst verwerkt.

Het virtuele toetsenbord is oké, maar ook niet meer dan dat. Vergeleken met dat van de iPhone is het bijna net zo groot, maar veel minder accuraat. Dit is overigens een makke die veel Android-telefoons hebben en wellicht door het installeren van Swype (beschikbaar via een download op internet) kan worden verbeterd.

Batterij

De accu van de Acer Liquid Metal is bijzonder snel leeg. De accu is zeker twee uur sneller leeg bij intensief gebruik dan bijvoorbeeld een HTC Desire. Bij intensief gebruik, en dat is toch waar een smartphone voor bedoeld is, haalt de Acer Liquid Metal het einde van de werkdag net niet. Hij moet tussendoor absoluut aan de prik.

Ook kan overwogen worden om uit de Android Market het programma juice defender te halen, die alle stroomvretende applicaties uitschakelt en het toestel slechts om het kwartier verbinding laat maken met het internet om zaken te synchroniseren. Normaal doet het toestel dat elke seconde, wat niet alleen veel stroom maar ook veel data verbruikt.

Accutijd (dagen) ~1,5 ~2
Batterij
Capaciteit 1500mAh
Techniek Lithium Ion
 
1Hele dag online (exchange, mail), 3 uur muziek, 20 foto’s, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 2 uur gebruik applicaties, 30 min. bladeren door menu’s
210 keer per dag online, 1 uur muziek, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 30 min. gebruik applicaties, 15 min. bladeren door menu’s

De Liquid Metal heeft een eigen UI van Acer, Breeze, die simpelweg de Acer UI 4.0 heet. Die is niet altijd even logisch of makkelijk, zoals je in de rest van dit hoofdstuk kan lezen. Verder draait het toestel gewoon op Android Froyo en kun je dus multitasken en dergelijken.

Homescreen

Deze Acer is alleen al speciaal vanwege de bijzondere mogelijkheden die het stand-by scherm biedt. Het gelockte scherm biedt de gebruiker alvast veel mogelijkheden. Er zijn maar liefst vijf homescreens waar je doorheen kan bladeren. Op die homescreens zijn allerlei widgets te installeren, zoals een venster voor tweets, muziek, weer, agenda, een zoekvenster en een locatievenster. Meer widgets zijn makkelijk te installeren. Het is wel storend dat er behalve die widgets niets anders op kan worden gezet. Mappen of programma’s laten zich er niet op zetten. De vijf homescreens bleven daarom bij ons in de tijd dat we het toestel in gebruik hadden, nogal leeg en deden nogal overbodig aan. En als je het toestel unlockt, zijn er geen verschuifbare homescreens meer. En moet je voor een app gaan bladeren. Hierover meer onder ‘menu’.

Dat een toestel dat ‘op slot’ zit op deze manier gebruikt kan worden, is werkelijk een bijzonderheid die we nergens anders tegenkomen. Altijd moet je een toestel eerst unlocken, voor je er wat mee kunt doen. Acer pakt het met zijn user interface voor Android anders aan. Het toestel krijgt zo ook functionaliteit terwijl het op slot zit. Wel brengt de aanklikbaarheid van de widgets op de ‘gelockte’ homescreens het risico dat ze gaan werken zonder dat je dat wilt. De muziek kan bijvoorbeeld gaan spelen, als je er per ongeluk met je vinger op komt. Of het toestel kan je locatie gaan zoeken als je het locatievenster aantikt.

Het toestel heeft voor dit soort gevallen natuurlijk een aan-uitknop, en een hoesje waardoor er niets per ongeluk wordt aangeraakt. Uiteraard valt ook in te stellen dat het toestel na een aantal seconden ongebruikt te zijn, vanzelf uit gaat.

Screenshot Acer Liquid Metal

 

Screenshot Acer Liquid Metal

 

Menu

Op de gelockte homescreens is links onder een bewegend ezelsoor te zien. Trek je dat omhoog, dan kom je in de eigenlijke telefoonfuncties. Een driedelig scherm verschijnt, waarbij de bovenste helft groter is dan de onderste helft en de twee helften worden gescheiden door een statusbalk die op ongeveer een derde van het scherm is te vinden.

Tik je op die statusbalk, dan verschijnen allerlei mededelingen die een toestel voor je heeft: agenda-items, de status van de ingebouwde hot spot, GPS, Bluetooth, WiFi, het netwerk en het percentage vermogen dat de batterij nog biedt. De status mededelingen kunnen naar links en rechts worden gescrolld. Tweets, de instellingen van de klok en het alarm en nog veel meer instellingen kunnen via deze statusbalk worden beheerd.

De bovenste helft van het scherm, wat het grootst is, biedt een overzicht van alle programma’s die het laatst zijn geopend. Daarvoor moet je het scherm, waar standaard de tijd en de datum op staan vermeld, naar links trekken. Dan verschijnt op een coverflow-achtige manier alles wat er de laatste uren open is geweest.

Deze gebruiksgeschiedenis van het toestel kan overigens heel makkelijk worden gewist. Trek je het scherm naar rechts, dan verschijnt iets dergelijks: weer een coverflow, maar nu van foto’s, muziek en filmpjes die op het toestel staan. Alle foto’s die met het toestel zijn gemaakt, kun je op deze wijze bekijken.

Het applicatiemenu bevindt zich aan de onderkant. Daar staan standaard acht programma’s waaronder de gebruikelijke: telefoon, e-mail, agenda en dergelijke. Het menu is met een beweging van je vinger naar boven te trekken. Dan verdeelt het scherm zich weer in twee delen, de acht standaard-programma’s blijven bovenaan staan en er onder verschijnen maximaal 16 programma’s van alle geïnstalleerde applicaties.

Applicaties van de onderste helft kunnen makkelijk worden uitgewisseld met de bovenste helft door ze even vast te houden en naar de goede plek te slepen. Deze opzet zorgde voor dat de acht meest gebruikte programma’s altijd beschikbaar zijn, maar alle andere programma’s kunnen niet op een van de homescreens worden gezet.

Dat is jammer, want de applicaties – zeker als je er heel veel hebt geïnstalleerd – staan niet echt in een logische volgorde. Je kunt ze wel met de vinger verplaatsen, maar als je een stuk of wat homescreens hebt gevuld met applicaties ben je eindeloos aan het bladeren.

Screenshot Acer Liquid Metal

 

Screenshot Acer Liquid Metal

 

Screenshot Acer Liquid Metal

 

Multitasking

Screenshot Acer Liquid Metal

In tegenstelling tot bij sommige concurrenten hebben wij niet de aanvechting gehad om een task killer te installeren om het toestel, als het vastloopt, af en toe tot de orde te roepen. Dat is bij deze Acer niet nodig gebleken.

Het geheugen is ruim genoeg om flink wat applicaties op te kunnen installeren en omdat er Froyo opstaat, kunnen die applicaties ook naar de geheugenkaart worden verplaatst. Multitasking is dan ook geen enkel probleem gebleken op dit toestel; zoals bekend sluit Android vanzelf de applicaties waarvan het besturingsprogramma vindt dat ze niet meer nodig zijn.

Als dat naar jouw zin niet snel genoeg gaat, gebruik je toch een task killer. Die zijn gratis in de Android Market te vinden. Wel een waarschuwing: zet de task killer zelf ook uit na gebruik, anders blijft het programma ongewenst steeds allemaal programma’s afsluiten.

Prestaties

Hoewel de Acer Liquid Metal een bescheiden 800MHz-processor heeft, kan het toch goed meekomen met de taken die er van hem worden gevraagd. De HTC Desire Z heeft ook een achthonderd MHz-processor, en dat toestel wordt ook tot het hogere segment gerekend. Het is toegerust voor zijn taken.

Echt snel is het toestel echter niet. Dat kan ook niet anders met zo’n beperkt vermogen. Het is om die reden dat wij het toestel toch in het midrange segment plaatsen, waar Acer zelf het liever in het high-end segment ziet. Maar met de aanstormende concurrentie in dit segment van telefoons met dualcore-processoren zoals de LG Optimus 2X Speed en de Samsung Galaxy S II is het verschil met de Acer Liquid Metal gewoon te groot.

De Acer Liquid Metal is niet bedoeld als een multimediatelefoon met alles erop en eraan, maar hij kan toch zeker de nodige arbeid verrichten op het gebied van multimedia. In dit hoofdstuk lees je er meer over.

Camera

Screenshot Acer Liquid Metal

De Liqiud Metal heeft een cameraknop, een feature die een beetje begint uit te sterven helaas. Alleen reageert de cameraknop niet altijd zoals wij verwachten. In veel gevallen is het nodig om de camera applicatie toch via de software button in het applicatiemenu te starten, voordat je de knop kunt gebruiken om er een foto mee te maken.

De foto’s zijn van matige kwaliteit. Bewegende beelden zijn niet te kieken, en eigenlijk is de camera alleen geschikt om stillevens mee te fotograferen. Dat doet hij dan ook wel goed. De foto’s zijn goed verzadigd van kleur en kennen weinig ruis. Foto’s die in het donker worden gemaakt met behulp van de flitser, zijn echter een stuk minder van kwaliteit en bevatten veel meer ruis.

De camera is daarnaast op ons testtoestel lelijk vastgelopen. Telkens kwam een foutmelding in beeld, als de cameraknop of de camera-widget op het scherm werd aangeraakt en sloot het programma dat de camera bedient direct weer af. We zijn eens gaan rondneuzen op internet of dit probleem zich bij meer gebruikers en reviewers voordeed, en we hadden vrijwel direct beet. Wie de MicroSD-kaart in het toestel er even uit haalt en weer terugsteekt, heeft een tijdje geen problemen meer. Dit trucje heeft ook bij ons geholpen.

Wat wellicht ook geholpen heeft, is een firmware-update naar Android 2.2.2 die het toestel ineens tijdens onze testperiode ontving. Het is ons niet bekend of deze update het cameraprobleem heeft aangepakt, maar feit is dat we na die update nooit meer problemen hebben gehad met de camera, dus het lijkt erop dat dat wel het geval is geweest.

Dezelfde cameraknop kan ook worden gebruikt voor het maken van videofilms. Die zijn van betere kwaliteit dan de foto’s. De maximale video kwaliteit is 720p (1280x 720), waarbij de telefoon niet de beste 720p-video’s maakt die we gezien hebben maar het toch goed doet. Bij het maken van video-opnamen valt alweer op dat de opgenomen en weergegeven geluidskwaliteit van goede kwaliteit is. Eigenlijk veel beter dan de beeldkwaliteit. Toch vinden we de beeldkwaliteit voor het midrange-segment best acceptabel.

Camerasample Acer Liquid Metal

 

Camerasample Acer Liquid Metal

 

Camerasample Acer Liquid Metal

 

Muziekspeler

Screenshot Acer Liquid Metal

Zoals gezegd zit er op het gelockte homescreen al een widget voor een muziekspeler. Verder vinden we in het toestel de Nemo Player, waarmee niet alleen muziek kan worden afgedraaid, maar ook foto’s en films. Ook zit er een standaard Android muziekspeler op en het programma Spinlets Music, waarmee online muziek kan worden beluisterd.

Voor muziekliefhebbers is dit een bijzonder geschikte telefoon, omdat het toestel is uitgerust met Dolby Mobile. Zowel via de bijgeleverde oortjes als via de luidspreker achterop het toestel komt de muziek goed tot zijn recht.

De bijgeleverde software is echter onvoldoende om deze telefoon het predikaat ‘muziektelefoon’ te kunnen geven. Ook missen voor zo’n predikaat dedicated hardware bedieningsknoppen voor de muziek.

Wat overigens niet wegneemt dat het erg handig is dat op het homescreen al een muziekwidget met coverflow zit. De meeste muziekliefhebbers die af en toe een nummer via hun telefoon beluisteren, zullen daar genoeg aan hebben.

Het toestel heeft de gebruikelijke FM radio die alleen kan worden gebruikt als de oortelefoons erin zitten. Die doen dan dienst als antenne. Het is een bijzonder simpele radio, en meer valt er eigenlijk niet over zeggen. Wie meer uit zijn radio wil halen, kan te rade gaan in de Android Market, waar betere radio-apps zijn te krijgen dan de standaard Android variant die in het toestel zit.

Galerij

Screenshot Acer Liquid Metal

De foto’s en video’s die met het toestel worden gemaakt, zijn op zeer simpele wijze via de bovenkant van het standaard homescreen te bewonderen. Maar ook zit er nog een gewone galerij-applicatie op, die interactief is: de fotobestanden worden automatisch uitgewisseld met bijvoorbeeld Picasa, als je daar een abonnement op hebt.

De galerij brengt de foto’s in een zeer overzichtelijke raster in beeld en het is makkelijk om ze te selecteren en ze dan via een sociaal netwerk als Twitter of Facebook te delen, te verwijderen of te bewerken. Het is mogelijk om op het toestel foto’s bij te snijden, linksom of rechtsom te draaien, of om de GPS-locatie die met de foto is opgenomen in beeld te brengen.

Video speler

Zoals reeds gezegd is op het toestel de Nemo Player alvast voor geïnstalleerd, waarmee films en zelfgemaakte videobeelden kunnen worden bekeken. Het gaat bijzonder goed en de video’s kenmerken zich ook hier weer door een bijzonder goede geluidskwaliteit.

De Acer Liquid Metal is een Android-telefoon en daarmee uitgerust met de Android Market, die je toegang biedt tot duizenden applicaties. Die zullen we in dit hoofdstuk even bespreken, naast de apps die Acer zelf geïnstalleerd heeft op haar smartphone. Ook de telefoonfunctie komt voorbij.

Android Market

Screenshot Acer Liquid Metal

De Android Market is uitgerust met een groot aantal categorieën, een zoekfunctie en een applicatiescherm met daarin informatie over de app, een aantal screenshots, beoordelingen en gerelateerde applicaties. Dat zit allemaal gewoon goed in elkaar en in combinatie met de PC versie kun je helemaal goed uit de voeten. Die is namelijk nog uitgebreider en loopt naadloos over in je telefoon.

De Android Market biedt inmiddels meer dan 130.000 gratis en betaalde applicaties die je op de telefoon kunt installeren. Van serieuze toepassingen tot spelletjes, er is van alles te vinden. De telefoon kan zo helemaal naar wens worden ingericht.

Om je een beetje op weg te helpen mocht je tot aanschaf van de Acer Liquid Metal overgaan, hebben we alvast een lijstje met applicaties die je volgens ons niet mag missen samengesteld.

Applicaties

Op de telefoon is een aantal applicaties geïnstalleerd van Acer. Behalve de normale instellingen-app is er ook nog een app voor de instellingen die Acer kennelijk belangrijk vindt. Het gaat hier om de meest gebruikte instellingen, zoals het aan en uitzetten van WiFi, Bluetooth, GPS, het controleren van de netwerkinstellingen van de telefoon, het aan en uitzetten van de draagbare hotspot en het instellen van de beltoon, helderheid en de time out van het scherm. Wie gebruik maakt van deze Acer-app voor de meest gebruikte instellingen kan aardig wat zoekwerk in de normale instellingen vensters besparen.

Een andere applicatie geeft toegang tot het startdecor. Daarmee kun je niet alleen de achtergrond van de homescreens instellen, maar ook beltonen en meldinggeluiden, en een beperkte keuze van de widgets die op de beginschermen kunnen worden weergegeven.

Er is een synchronisatie-app van Acer voor geïnstalleerd, en nog een ander synchronisatie programma, RoadSync. Voorts staan er de gebruikelijke Android-apps op die elk toestel met dit besturingssysteem heeft: YouTube, Gmail, een zoek venster, Voice search, navigatie en Google Maps.

De Social Jogger verdient een aparte vermelding. Die integreert Twitter- en Facebook-berichten. Met een wiel op het scherm kun je door de berichtenstroom heen scrollen.

Er staat slechts een spelletje op: urFooz. Met dat spel kun je een virtuele dubbelganger maken zoals in Second Life. Wij hebben er ook vanuit de Android Market het razend populaire spel Angry Birds maar eens opgezet, om te kijken hoe deze tamelijk zware game op het toestel presteerde. Daar kunnen we kort over zijn: Angry Birds presteert goed, zelfs als er nog andere applicaties op de achtergrond draaien. Dat doet het toestel ook als er in het spel advertenties in beeld komen, waarbij andere toestellen met het Android besturingssysteem wel eens willen vastlopen.

Screenshot Acer Liquid Metal

 

Screenshot Acer Liquid Metal

 

Screenshot Acer Liquid Metal

 

Screenshot Acer Liquid Metal

 

Telefoon

Screenshot Acer Liquid Metal

Het telefoongeluid van de Acer Liquid Metal klinkt helder, mede dankzij de geluidsabsorberende microfoon aan de achterkant van het toestel. Daardoor wordt achtergrondgeluid min of meer ‘opgelost’ zodat je ook in lawaaiige omstandigheden goed kunt bellen. Dit is een feature die we graag in meer telefoons zien. Het zorgt ervoor dat je zelf beter te verstaan bent. De volumeknop zit onder vingerbereik als je met deze telefoon belt, dus je kunt het geluid van de ‘andere kant’ harder en zachter zetten tijdens het gesprek. Zo kun je het geluid aanpassen aan de stem van degene aan de andere kant van de lijn.

Versturen van een sms gaat met de standaard Android-applicatie hiervoor. Hier is dus verder niets bijzonders over te melden; het is functioneel en niet meer dan dat. Acer heeft niets gedaan om deze functie met zijn Breeze-interface op te peppen tot iets mooiers. Wat ook niet echt hoeft natuurlijk, want de standaardapplicatie werkt goed.

Browser

Screenshot Acer Liquid Metal

De standaard Android-browser werkt zoals van hem verwacht mag worden. Webpagina’s worden goed geladen en flash-achtige animaties worden ondersteund, net als andere bewegende content zoals embedded YouTube-filmpjes. Overigens moet je daarvoor wel apart Adobe Flash 10.1 uit de Android Market downloaden. Supersnel werkt het browsen niet, maar dat kan ook aan onze verbinding hebben gelegen. We hebben wat dat betreft overigens weinig verschil gemerkt tussen een 3G- en een WiFi-verbinding, terwijl die laatste toch veel sneller is en ook tot snellere resultaten van de browser had moeten leiden.

Waar HTC nogal wat moeite heeft gedaan om de browser in zijn telefoons aan te passen, zodat teksten altijd in het kleine venster van het toestel passen, laat de Acer Liquid Metal wat ons betreft hier een steekje vallen. Automatisch op schermgrootte inzoomen van tekst zit hier niet in, als je een tekst met je vingers groter of kleiner maakt. Wel past de tekst zich aan als je op de plus of de min onderaan het scherm drukt, die verschijnen als je het scherm aanraakt. Dan glijdt de tekst die je op dat moment bekijkt, keurig naar schermgrootte. Dat had wel automatisch gemogen van ons.

Mailen met de standaard ingebouwde Gmail app gaat prima, zolang je maar het toetsenbord in landscape modus gebruikt. In portrait modus zitten de letters veel te dicht bij elkaar.

Er zit ook Roadsync in, voor gebruikers die onderweg zakelijk mailverkeer moeten bekijken of afhandelen. En Acer heeft nog een eigen mail-applicatie. Wie met Outlook wil synchroniseren, is het best af met Roadsync. De Acer-mailapplicatie biedt de mogelijkheid om snel toegang tot een bestaande mailaccount op te zetten. De inbox van de Acer-mailapplicatie wordt desgewenst gecombineerd met die van Gmail.

Connectiviteit

Op het toestel vind je de gebruikelijke verbindingen: Bluetooth, WiFi, GPS. Bluetooth werkte goed samen met de auto waarmee we het toestel ‘paarden’, een Citroën C4 Grand Picasso. Het toestel wordt door deze auto altijd vanzelf herkend, terwijl toestellen van andere merken hier nog wel eens een steek laten vallen. WiFi-verbindingen snuift de Acer snel op en de GPS vindt altijd snel een verbinding met de satellieten, zodat je met de ingebouwde Google Navigatie op pad kunt en je de weg kunt laten wijzen.

Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters