Alcatel One Touch 800 Chrome

Het lijkt de laatste tijd een trend te zijn geworden: mobieltjes met een qwerty toetsenbord voor een lage prijs en niet al te veel functies. Nu wil Alcatel ook meeliften op dat succes met haar Alcatel One Touch 800 Chrome. Wij kijken of dit ook zo’n succes is.

Alcatel One Touch Chrome hoofdfoto

 

Er zijn de laatste jaren al veel qwerty-candybars langsgekomen, maar geen van deze telefoons was zo populair als de smartphones van Research In Motion, de BlackBerry’s. Deze mobieltjes zjn vooral voor zakelijke klanten bedoeld en zijn ook niet echt goedkoop te noemen. De laatste tijd is die tendens met qwerty-candybars deels gebroken door een aantal fabrikanten zoals Samsung met de Corby TXT, Noka met de C3 en E5 en LG met de GW300. Deze mobieltjes zijn juist gericht op de jonge klanten en zijn ook niet zo’n zware last voor de portemonnee. Ze hebben meestal een minder grote featureset omdat de jongeren waarop ze gericht zijn niet heel veel meer nodig hebben dan goede sms en telefoonfuncties en enkele sociale netwerkfunctionaliteiten.

Ook Alcatel is nu dus met een goedkope qwerty-candybar gekomen: de Alcatel One Touch 800 Chrome. Deze telefoon is gericht op een grote groep jongeren die veel sms’t en daarvoor een qwerty toetsenbord nodig heeft. Daarnaast heeft de telefoon een simpele camera om leuke momenten met anderen te delen. Net zoals de bovengenoemde telefoons beschikt de Alcatel One Touch 800 Chrome over een EDGE en GPRS verbinding. Daarmee zou je makkelijk sociale netwerken kunnen bereiken, kunnen chatten en over het internet kunnen surfen.

Alcatel One Touch Chrome tobo

 

Algemene gegevens
Merk Alcatel
Type One Touch 800 Chrome
Besturingssysteem Alcatel’s eigen software
Ontwerp
Afmetingen 111×58,2×13,9 millimeter
Gewicht 102 gram
Form-factor Qwerty-candybar
Kleuren Roze, Blauw, Zilver
Scherm
Diagonaal 2,2″
Type TFT
Resolutie 320×240 pixels
Aantal kleuren 262.144
Geheugen
Geheugenkaart MicroSD
Intern geheugen 20MB
Energie
Gesprekstijd 540 minuten
Standby-tijd 450 uur
Accu Li-Ion 850mAh
Verbindingen
GSM Ja
GPRS Ja
UMTS Nee
HSDPA Nee
LTE Nee
Bluetooth Bluetooth 2.1, A2DP
Wi-Fi Nee
DLNA Nee
Communicatiepoort MicroUSB
Multimedia
Camera 2MP
Flitser Nee
Radio FM-radio
Audio Aac, mp3
Video mp4
Audiouitgang MicroUSB
Extra’s
Accelerometer Ja

We kregen de telefoon binnen in de verkoop verpakking van T-Mobile. De doos is bedrukt met zwarte strepen en laat de telefoon zien door een stukje plastic. Nadat je de kartonnen hoes eraf schuift kan je het doosje openen waarna je de telefoon eruit kunt halen. Onder de telefoon zit nog een doosje waarin de handleiding, de oplader, een USB snoer, een CD met software voor op de computer, oordopjes en de batterij zitten.

Alcatel One Touch Chrome unboxing

 

Op het eerste gezicht ziet de Alcatel One Touch 800 Chrome er goed uit. Doordat het toestel aan de voorkant verchroomd is heeft zelfs een quasi luxe uitstraling. De achterkant is bedekt met matglans witte lak die erg doet denken aan een parel. De bouwkwaliteit is redelijk. De behuizing van de telefoon is helemaal van plastic, maar is wel stevig. Het voelt als een goed geheel aan. Zoals bij plastic meestal het geval is kraakt het apparaat als je er druk op uitoefend en voelt het wel erg licht aan. Het formaat is fijn. Hij is qua breedte en hoogte perfect voor een broekzak en ligt, wat betreft de vorm, goed in de hand.

De voorkant wordt gesierd door een spiegelend oppervlak, dat wordt onderbroken door het toetsenbord dat van dezelfde hetzelfde plastic is als de achterkant. Rond het toestel loopt een chromen rand waarin de speaker en de microfoon voor het bellen is verwerkt. Het scherm is een 2,2 inch scherm en zit normaal gepositioneerd. Daaronder zijn acht knoppen te vinden. Twee voor opnemen en ophangen, twee functieknoppen voor links en rechts, twee knoppen voor berichten en het fototoestel en een selectieknop met daaromheen een cirkel om de elementen op het scherm te selecteren. Onder die knoppen is het qwerty-toetsenbord te vinden die gelijk is aan de meeste andere mobiele qwerty toetsenborden.

Alcatel One Touch Chrome voorkant

 

Alcatel One Touch Chrome voorkant detail

 

Alcatel One Touch Chrome voorkant detail

 

De hele achterkant wordt ingenomen door het batterijklepje, dat trouwens moeilijk te verwijderen is. Deze is helemaal matglans wit gelakt. In de linkerbovenhoek zit de 2.0-megapixelcamera met een opstaand randje. Daarnaast zit er nog een opening voor de speakers in het batterijklepje. De achterkant is dus vrij leeg en vooral saai te noemen.

Alcatel One Touch Chrome achterkant

 

Ook de zijkanten zijn vrijwel leeg. Aan de rechterkant vindt men een scrollknop en de MiniUSB ingang en aan de linkerkant de ingang voor een MicroSD kaartje. De MiniUSB ingang is niet erg handig. Er zit namelijk een kapje op die, wanneer je hem van de ingang af haalt, nog steeds in de weg zit als je er een kabel in wilt steken. De scrollknop, een knop om langs lijsten te scrollen en een speciaal menu op te roepen, is slecht afgewerkt. Hij is zwart en past niet in de rest van de witte zijkant. Ook scrollt hij niet heel erg lekker. De onderkant en de bovenkant van de telefoon zijn leeg. Een 3,5 mm jack mist. Om geluid via een koptelefoon te luisteren gebruikt Alcatel de MiniUSB ingang.

Alcatel One Touch Chrome rechterkant

 

Alcatel One Touch Chrome linkerkant

 

Alcatel One Touch Chrome bovenkant

 

Alcatel One Touch Chrome onderkant

 

Het scherm op de Alcatel One Touch 800 Chrome ziet er goed uit. Het is misschien niet het grootste scherm dat je op een mobieltje met een qwerty toetstenbord kunt vinden en ook niet de hoogste resolutie, maar daarvoor is dit apparaat ook niet bedoelt. Teksten zijn goed te lezen en het scherm is helder genoeg om nog net goed in de zon te kunnen zien. Ook kleuren zien er mooi uit mits je het scherm buiten de zon houd.

Over het toetsenbord kunnen wij echter niet zo positief zijn. Het heeft namelijk veel gewenning nodig aangezien de knopjes nogal klein zijn. Daardoor kan je niet makkelijk met je vingers de knoppen indrukken en moet je typen met je nagels. Daarbij komt dat er geen autocorrect in de software zit. De toetsen stevig, maar geven daardoor net iets te veel weerstand. Daarnaast heeft het toetsenbord een beetje een rare indeling. De shift knop werkt namelijk niet zoals een normale shift knop werkt, om hoofdletters te maken, maar kan je eigenlijk zien als de fn toets op een laptop. Caps Lock werkt dan weer wel om hoofdletters in te voeren. Boven het qwerty toetsenbord zitten, zoals eerder al genoemd, 8 toetsen. De twee knoppen voor opnemen en ophangen voelen in tegenstelling tot het qwerty toetsenbord niet stevig aan. Ze zitten een beetje los en klikken niet heel lekker. De rest van de toetsen boven het qwerty toetsenbord klikken wel goed.

Alcatel One Touch Chrome toetsenbord

 

De interface van de Alcatel One Touch 800 Chrome is erg duidelijk. Het is grafisch niet overdonderend, maar dat is voor dit mobieltje ook niet nodig. De software kan je het best vergelijken met die op normale low-end mobieltjes en je moet er dus niet al te veel van verwachten qua mogelijkheden. Zo is het beginscherm best leeg gehouden met een klok, een rss-reader en de knoppen voor het hoofdmenu en het telefoonboek. Als je vanaf het beginscherm gelijk andere applicaties wilt openen moet je daarvoor sneltoetsen instellen die je niet terugvindt op het scherm. Daarnaast kan je ook vanuit het beginscherm bepaalde apps openen door op de scrollknop aan de zijkant van de telefoon te drukken. Hiermee wordt een balkje aan de rechterkant van het scherm geopend waar je langs kunt scrollen. Dan wordt er naast die balk een soort voorvertoning van dat programma getoond. Als je op det icoontje klikt open je het programma en kan je daarin verder gaan.

Het menu-scherm is gevuld met icoontjes van apps en mappen. De lijst lijkt gerangschikt te zijn op hoe vaak de applicaties gebruikt gaan worden. Zo staat de applicatie berichten als eerste en instellingen als laatste in de lijst. Je kan snel door de lijst scrollen met de scrollknop aan de zijkant of net wat langzamer met de selectietoetsen. De apps starten snel op en je kan ze ook weer snel afsluiten. Naast de van te voren ingestelde ranschikking kan je ook zelf je menu indelen. Dit doe je door op de linkerknop naast de selectieknop te klikken. Dan opent een popup die vraagt of je het programma/de map die bij het icoontje hoort wilt openen, of je het icoontje wilt verplaatsen of dat je hem weg wilt halen uit de lijst. De submenu’s zijn normale lijsten met weinig graphische extra’s: ze zijn helemaal zwart met witte letters.

Het mobieltje start snel op en sluit ook snel af. Je kan snel door de menu’s heen gaan en applicaties starten ook snel op. Meestal klik je op een icoontje en dan opent het programma meteen. Ook spelletjes, vrijwel altijd beperkt tot 2D, werken goed. Over het algemeen presteert de Alcatel One Touch 800 dus erg goed.

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Muziek

Muziek kan af worden gespeeld in een simpele muziekspeler. Je kan daarin nummers sorteren in een favorietenlijst, mappen, albums, artiesten en genres. Zoeken is niet mogelijk. Als je een nummer hebt geselecteerd moet je terug naar het vorige menu om ervoor te zorgen dat het nummer herhaald wordt en dat de nummers geshuffled worden. Daarnaast kan je een equalizer instellen. Daarvoor heb je een paar voorinstellingen voor bepaalde genres die je kan selecteren. Verder kan je muziek afspelen via bluetooth en kan je aanpassen wat er op het scherm verschijnt terwijl je muziek beluistert.

De audio heeft een aardig goede kwaliteit, maar bovenal een erg hoog volume. De bas is goed te horen en het geluid lijkt net van een bron buiten het mobieltje te komen.

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Video

Video wordt net zoals bij de audio weergegeven met een simpele videospeler. Naast de play/stop knop zijn er volumeknoppen en doorspoelknoppen in de interface. Je kan ook het formaat van de video wijzigen van fullscreen naar een gedeelte van het scherm. Je kan vanuit het videomenu verschillende acties uitvoeren met videobestanden zoals de naam wijzigen, een video verzenden en een video instellen bij een contactpersoon.

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Camera

De camera maakt met zijn 2MP natuurlijk geen superfoto’s. Het is ook geen camera om foto’s te maken van momenten die je graag wilt herinneren, maar eerder om snel iemand een foto’tje te sturen. Je kan bij het maken van foto’s de helderheid, het contrast, de afbeeldingsgrootte, een zelfontspanner, de beeldfrequentie, de kleur, en een frame instellen. De camera reageert langzaam en neemt ook niet snel een foto op. Foto’s zien er op het scherm van het mobieltje goed uit, maar op een computer bekeken is het erg korrelig. Video’s zijn van een veel mindere kwaliteit. Ze zijn heel erg korrelig en de camera heeft veel lag. In een foto of een video die in een donkere ruimte is gemaakt is er niks meer te onderscheiden.

Camerasample Alcatel One Touch 800

 

Camerasample Alcatel One Touch 800

 

Gallerij

De gallerij kan je openen vanuit het hoofdmenu waarna je naar ‘mijn bestanden’ gaat. Daar kan je verder naar je afbeeldingen, waar je al de afbeeldingen kan vinden die al op je telefoon staan, je video’s, dat zijn de gemaakte video’s en video’s die al op de telefoon staan en creaties, waar je foto’s kan vinden die op het mobieltje zijn gemaakt. De gallerij van afbeeldingen is heel anders dan alle andere lijsten. Het is een soort carrousel van al je foto’s. Je kan foto’s ook weergeven als een lijst en als miniaturen. Bij de videogallerij kan je de video’s alleen in een lijst zien.

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Op de Alcatel One Touch Chrome kan je geen winkel voor programma’s vinden. Je kan wel java apps installeren. Aangezien er daar oneindig veel van zijn, gaan we hier alleen de applicaties en games bespreken die van te voren op de telefoon zijn geïnstalleerd. Naast een aantal standaard programma’s zoals een wekker, een rekenmachine en een omrekenaar, heb je ook een agenda, een radio, een nieuwsreader en een aantal games.

Applicaties

De agenda is erg simpel. Je ziet bij het openen van de applicatie een kalender waarop afspraken worden aangegeven met een rode omlijning. Als je op een dag klikt, zie je de afspraken van die dag. Je kan snel naar een datum gaan door via het snelmenu een datum in te voeren.

Voordat je radio kan luisteren moet je eerst de meegeleverde headset op de telefoon aansluiten. In de applicatie kan je een specifieke frequentie invoeren, maar je kan ook alle frequenties af gaan. Je kan een radiostation opslaan waardoor je er sneller naar toe kan gaan via een menu’tje waar al je opgeslagen frequenties staan. Daarnaast is er de mogelijkheid om radio op te nemen. Deze opnames komen in de map audio te staan met de frequentie en de tijd in de naam verwerkt. De kwaliteit van de opnames is niet echt denderend, maar het is een leuke toevoeging.

De nieuwsreader is eigenlijk een veredelde rss-reader. Er worden bij het openen van de applicatie een aantal bronnen opgesomd. Als je op één van die bronnen klikt, worden alle nieuwsberichten van die bron getoond die het mobieltje heeft opgehaald. Deze kan je openen door erop te klikken. Je kan simpel een extra nieuwsbron toevoegen door in het snelmenu op ‘kanaal maken’ te klikken waar je een titel en de url van de rss feed moet invoeren.

In het hoofdmenu staat ook een sociale netwerk applicatie. Deze moet de belofte van Alcatel waarmaken dat je makkelijk sociale netwerken kan bereiken. Deze applicatie is echter niet zo handig. Je komt namelijk in een lijst met verschillende sociale netwerken (geen hyves) waarna als je erop klikt de browser wordt geopend met de mobiele site van bijvoorbeeld Facebook. Dit laadt niet zo snel aangezien er geen snelle internetverbinding is en het loopt natuurlijk nooit zo goed als een native applicatie.

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Games

Bij de telefoon worden twee games geleverd. Allebei maken ze gebruik van de accelerometer die in de telefoon is gebouwd. De ene is een motorboot spelletje waar je de mobiel als een soort stuur moet gebruiken en de tweede een labyrint waarin je een balletje in een bepaald gat moet laten rollen. Allebei zijn ze in 2d en ze zijn grafisch niet echt overdonderend. Als dat je te weinig is, kan je er ook java games op zetten.

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

De Alcatel One Touch Chrome is volgens ons vooral bedoeld voor sms berichten. Volgens Alcatel zelf is de mobiel ook erg gericht op sociale netwerken en snel het nieuws bekijken. Daarvoor is natuurlijk een goede internetverbinding vereist. In dit hoofdstuk kijken of de telefoon ook echt toereikend is voor al deze functionaliteiten.

Bellen

De telefoonfunctionaliteit is nogal beperkt. Om een iemand te bellen moet je het hele nummer intoetsen of naar de persoon in het telefoonboek gaan. De telefoon mist hierbij een functie om gelijk nummers te herkennen of namen in te voeren vanaf het hoofdscherm. Je kan ook niet zoeken in je telefoonboek. Je kan daarentegen wel je contacten synchroniseren met een exchange server.

De geluidskwaliteit is ook niet echt om over naar huis te schrijven. Het klinkt erg blikkerig aan beide kanten van de lijn. We hadden geen last van dropped calls, maar daar hoeft ook geen reden voor te bestaan aangezien het mobieltje alleen op het gsm-netwerk loopt, dus ook geen overschakelingsproblemen kan krijgen.

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Berichten

De berichten functionaliteit is op sommige vlakken erg beperkt, maar op andere vlakken biedt het dan weer handige functionaliteiten. Een voorbeeld van de handige functionaliteiten is bijvoorbeeld de mogelijkheid om vanuit het berichten menu meteen een audio-opname te maken en op te sturen. Dit kan je ook met video en foto’s doen. Wat dan weer mist is de mogelijkheid om in plaats van gelijk een foto te maken een al eerder gemaakte foto te selecteren vanuit het berichten menu. Dit kan dan wel weer vanuit de audio-/video-/fotogallerij. Het sub-menu emails biedt weinig meer dan simpele tekstberichten en heeft ook geen speciale weergave voor de berichten. Het enige handige is dat je gratis berichten kan versturen vanaf je mailaccount.

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Screenshot Alcatel One Touch Chrome

 

Browser

Om de belofte over sociale netwerken aan je vingertoppen waar je maken heeft een mobiel in deze tijd eigenlijk 3G nodig. Daar beschikt de Alcatel One Touch 800 niet over. Hij moet het doen met GPRS en EDGE, terwijl de laatste in Nederland niet eens meer actief is. Het internet is dus niet heel snel. Alcatel heeft een eigen browser en de Opera Mini browser meegeleverd. De eigen is ingesteld als standaard voor links etc., maar de tweede is duidelijk handiger. Zoals eerder gezegd wordt met sociale netwerkfunctionaliteit bedoeld dat er links in het menu zitten naar de mobiele versies van sociale netwerken. Deze openen ook in de eigen browser van Alcatel.

Screenshot Alcatel One Touch Chrome 

De Alcatel One Touch 800 Chrome houdt het aardig lang vol op één batterijlading. Hij blijft ongeveer 5 dagen aan staan voordat hij weer aan de netstroom moet. Dit is natuurlijk wel te verwachten aangezien de telefoon niet beschikt over een 3G verbinding of GPS die vaak veel stroom nodig hebben. Daarnaast vergt het systeem niet heel veel rekenkracht waardoor er nog meer batterijtijd wordt uitgespaard.

Onze review score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. merle -

  sjonge jonge, al die vragen over gratis internet!! dat kan natuurlijk nooit! Of je betaald via je abonnement, óf je schakelt wifi in! Dan lijkt het alsof je gratis internet hebt, maar iemand heeft natuurlijk wel voor wifi betaald! (thuis zijn dat uiteraard je ouders). Maar de NS en de Mac bijv biedeen ook wifi aan en ja dan kun je zonder kosten op internet. Let wel op dat je wifi weer uitschakelt, want hij blijft zoeken naar een verbinding en dat kost je batterijen. Niets is gratis!

 2. Izzy -

  hey, ik heb de Alcatel One Touch 800
  maar ik wil er graag internet op,maar ik weet niet hoe dat moet. Ik heb van Telfort. Kan er ook gratis interet op iets met wifi ofso :S

 3. gerry -

  beste mensen ik heb vandaag de ot-808 glam gekregen ik krijg de wekker niet gezet als ik 8,30 wil instellen komt het getal maar tot 24 en kan ik het gene wat ik wil niet doen
  wie weet hoe je de wekker zet met de goede tijd

 4. kaaaat -

  het is al vaak gevraagd, maar er is blijkbaar nog niet op geantwoord, dus: wat moet ik doen als ik m'n oortjes kwijt ben ? ik heb niet deze alcatel, maar zo die vierkante openklapbare. stom dat je hier niet eender welke oortjes op kan steken 🙁 help me alsjeblieft !

 5. gast -

  hallo allemaal al sinds december heb ik deze mobiel en ben er sinds een maand 1 of 2 achter gekomen dat ik via opera mini gratis internet heb althans dat denk ik.. ik heb geen beltegoed en kan gewoon dus nog op internet.. als ik in de tram zit heeft hij verbinding als ik in de auto zit heeft hij verbinding overal zo,n beetje. hebben hier mensen ervaring er mee? en als ik nu nieuw beltegoed haal gaat het dan niet van mijn beltegoed af? had opera mini niet aangegeven dat als ik geen beltegoed heb dat ik er niet op kan??

 6. Richard -

  Even een andere vraag over internetten op de Alcatel 880. Mijn dochter heeft een prepaid en binnen 2 dagen zijn we 25 euro kwijt aan dataverkeer zonder dat we bewust iets doen.
  Hoe is het mogelijk om het internet geheel uit te zetten? Het moet iets met dataverkeer zijn maar krijg het niet helemaal uit geloof ik…

  Wie kan me helpen?

 7. loes -

  Mijn Opera Mini doet het niet,
  ik heb al de internetinstellingen proberen te wijzigen en ik heb JA gesmst naar de nummer 1300 en als het goed is is alles al geconfigureerd maar hij doet het nog steeds niet, kan iemand helpen?? :S

 8. Haha -

  Ik heb een probleem, ik heb de alcatel OT505, ik kan wel op internet enzo maar als ik bijvoorbeeld bij hyves me wil inloggen kan ik niks intoetsen? ik zie ook geen ''muis'' ofzo. kan iemand me helpen??????

 9. joris K -

  ik heb een vraagje over mn gsm, ik heb hem al super lang maar telkens gaan mn oortjes kapot en ik heb geen idee waar ik nieuwe kan kopen, of iemand die ze verkoopt.
  als je weet waar je nieuwe kan kopen of iemand die ze verkoopt>> kartnerj@hotmail.com

  grt

 10. andios -

  ALS JE GEBELD WORD KAN JE HET GELUID LUIDER ZETTEN WANT IS NIE ECHT LUID HE ! EN KAN JE OOK HET COVER VERVANGEN ??? HEB NU EEN RODE MAAR NAAR EEN ANDER KLEUR???

 11. madina -

  uuhm ja ik heb ook zo een mobiel al bijna een jaar en het ding verast me steeds… maar wat ik niet snapt ik dat ik een code ofso iets nodig heb wil ik mijn berichten een code geve zegmaar als ik een w8woord maak als je bij mij berichtten moet komen? en dat is raar:S:S:S:S

 12. ramona -

  Ik heb een alcatel OT-800, ik probeer vodafone internet erop te krijgen maar krijg elke keer de melding GPRS niet bereikt.
  Ja sms-en helpt niet want dan krijg ik de melding "dit toestel wordt niet ondersteund".
  Iemand een oplossing?

 13. Help -

  hey
  weet iemand of de telefoon beschikt over een smsteller en gespreksteller, zodat je kan bij houden hoeveel je gebelt en ge smst hebt?

 14. Margriet -

  Ik kan sinds kort niet meer bellen en sms-en. Telefoon gaat niet over en ik krijg steeds de melding "gesprek beeindigd". Als ik in het tel.boek kijk bij contactpersonen zie in boven in de display een telefoonhoorntje met een slot erbij. Ik denk dat dit er iets mee te maken heeft. Weet iemand hoe ik deze instelling eruit kan krijgen?
  Alvast bedank.:)

 15. jacootje -

  Hallo aan jullie allen;)

  Mijn zoon vind het een geweldig toestel maar zijn oortjes zijn kapot. De vraag staat hier boven ook al een paar keer vermeld, maar zijn er echt geen andere oortjes te koop voor dit toestel:S
  Hij zal met het antwoordt erg blij zijn met wat te doen.:Y

 16. Lisa -

  Ik kom niet echt vet met al deze 'reviews' dus ik vraag het maar even.
  Ik wil denk ik deze mobiel gaan kopen, alleen iedereen zeurt over internet. Ik heb nu Blyk. kan ik dan ook gewoon gratis internetten op die mobiel? + is internet serieus erg sloom?

 17. Kayyleex3 -

  Hallo,

  ik ga zondag een 2dehandse halen.
  Maar nou is mijn vraag ik krijg er geen handleiding bij.
  kunnen jullie mij wat dingen zeggen hoe die werkt en zo.
  Alvast bedankt

  Mvg Gulikers

 18. Jesse -

  Heb ook gekeken voor nieuwe oordopjes, ben bij de saturn geweest en hun vertelde dat dit geen gewone mini usb aansluiting is:S dus ben nog geen stap verder gekomen??? kan iemand aub vertellen wat het wel voor aansluiting is en waar je deze oordopjes kunt krijgen?

  Groetjes Jesse

 19. Tessa -

  Hé!
  Ik heb mijn sim van mijn oude mobiel erin gestopt, maar als ik nu mijn afbeeldingen bijv. wil bekijken moet ik naar bestandsbeheer, geheugenkaart, images, my photos..
  Als ik op één afbeelding staan kan ik op: Kopiëer afbeelding naar toestel klikken, zodat ik gewoon naar bestandsbeheer kan gaan, afbeeldingen en hem zo gewoon kan vinden.
  Mijn vraag is of je meerdere afbeeldingen tegelijk naar je toestel kan kopieëren? Want er staan iets van 100 afbeeldingen op… Op mijn sim dus!;)

 20. Timm -

  eey ik heb deze alcatel ot800 al een tijdje en kon altijd de webcam doen alleen me pc is gecrasht en ineens doet deze cam het niet meer of naja krijg hem niet ge installeerd, wat moet ik doen? Mis ik die driver zo ja heeft iemand goeie link?

  Met vriendelijke groet Tim

 21. mirjaaammm -

  hallo, ik heb ook de ot-800 er zit alleen een fout in, althans dat denk ik, eerst had ik het probleem zown 1x per week, maar nu elke dag/avond :

  als ik mijn wekker bijv op 8:35 voor de volgende morgen zet, gaat hij even later al af, soms midden in de nacht, niet de goede tijd dus. best scary want als ik op stop druk is de wekker van 8:35 weg en moet ik die opnieuw aanzetten.

  iemand met dezelfde problemen, of een oplossing?
  ik hoor het graag.:S

 22. juul -

  voor iedereen die internetr problemen heeft:
  kijk op je site van de provider bij mij tele2.nl en vraag dan je internet instellingen op. ik moet alleen zeggen dat het internet echt sloom is maar ik hoop dat iedereen veel plzr heeft aan dit fantastiche toestel!:)

 23. krizz -

  Misschien kan iemand mij helpen: ik vind dat tijdens het bellen het geluid best zacht is, kan de ander soms bijna niet verstaan, bv als ik in de tram sta. Heeft iemand anders dat ook, en weet iemand hoe je het geluid harder kan zetten, behalve met dat draaiwieltje aan de zijkant?

  Tnx!

 24. shirsher -

  hoiiiii lois

  ze hadden deze nog bij de mediamarkt in rotterdam.Ik ben er bij verschillende geweest… en bij de ene hadden ze hem gelocked en bij de andere ge-unlocked.

  Dat is alles wat ik je erover kan vertellen dan heb jij vast antwoord.. nou ik nog lolllll

  groetjes

 25. inge -

  Hallo allemaal,
  ik heb niet de alcatel ot800 maar de ot802, maar ik geloof dat dit niet zo veel uit maakt.

  Ik heb dus een vraagje, ik zou gratis internet krijgen van Simpel, mijn provider. Deze is namelijk overgestapt op t-mobile en daarom krijg je 500MB gratis internet per maand.
  Mijn probleem is alleen dat ik niet op internet kan, telkens staat er host niet gevonden of GPRS niet bereikt. Ik heb alle mogelijke instellingen al geprobeerd maar niets helpt.
  Wie kan mij helpen???
  ik heb Simpel zelf ook al gebeld, daar krijg ik zo'n antwoordapparaat en de internet site geeft weinig info.

 26. shirsher -

  ik heb eerst gezocht of mijn antwoorden hier al tussenstaan, maar ik kon het echt niet vinden.Als ik het dubbel vraag, dan sorry;)

  1 mijn koptelefoontje is stuk, die van de motorola past erin, maar die doet het niet, dan zeggen ze in de winkel dat het komt omdat er dan binnen in die stekker iets anders zit.
  Weet iemand waar ik een nieuw koptelefoontje kan halen?

  2 Ik kan mijn mail niet versturen vanaf deze telefoon, maar wel ontvangen, weet iemand hoe dat kan ?Ik heb al een gmail account aangemaakt omdat bij mijn moeder op haar iphone ze wel daar mee kan versturen, maar niet met hotmail.Maar bij mij werkt dat dus niet.

  3 en waarom kan ik met bluetooth wel dingen ontvangen, maar niet verzenden?

  Ik hoop dat ik een antwoord krijg op 1 van mijn vragen, of alledrie, dat zou helemaal mooi wezen 😛

 27. Rosalinda -

  ik heb ook een alcaltel ot 800, alleen werkt mijn internet niet telkens als ik op internet wil krijg ik in beeld te staan host niet gevonden iemand enig idee hoe dit kan ?

 28. Piet -

  Hallo,
  Heb sinds 2 dagen een vairy text II. Kan gewoon internetten maar als ik een filmpje van youtube wil bekijkn krijg ik een melding
  Verbindg mislukt.
  Kan iemad mij aub helpen.

 29. raytje -

  ja daar heb je gelijk in,, maar ja als zei normaal had gedaan had ik nooit gaan schelden, maar over de zwarte heb je gelijk in ja,, maar eigelijk moet ik zelf weten voor welke ik moet gaan;):Y

 30. raytje -

  de vraag is ook welke jullie mooier vinden,, is dat zo debiele vraag???????:S:S:S:S nee he,, pff ben je saggie ofzo. zo moet je is op straat praten dan krijg je gelijk een klap boven op je bek;)

  1. Dominick -

   Nee, dat is geen rare vraag (het mag overigens van jullie beiden wel wat beschaafder 😉 ). Maar omdat smaak verschilt vraag ik me wel af of jij er heel veel aan hebt om te weten welke wij mooier vinden. Ik zou voor de zwarte gaan omdat ie minder snel vies wordt.

   1. Floor -

    ik heb net opera mini maar ik kom niet meer op opera sinds een dag krijgt die nergens verbinding kan iemand mij helpen?

 31. raytje -

  hallo ik ga waarschijnlijk morgen de alcatel ot 800 halen maar ik weet nie welke ik moet kiezen:S de witte of de zwarte, ik vind ze allerbij zo mooi,,,welke vinden jullie mooier?

 32. barbara -

  Hallo,
  ik heb de Alcatel One Touch Chrome en telkens
  als ik op internet wil doet hij het gewoon niet!
  over al word aangegeven: host niet gevonden terwijl ik wel BTG er op heb staan en mijn telefoon is simlock vrij. Ook doet Opera en palringo het niet. Toen heb ik "ja"gesmst naar 1300 en kreeg ik vervolgens het bericht: Uw toestel word niet ondersteund. U kunt geen gebruik maken van deze dienst. Kijk op vodafone.nl voor meer informatie:( weet iemand of ik ergens in de telefoon wat moet veranderen?? want internet is natuurlijk wel een must have

  1. INTERNETFREAK -

   HALLOOOOO Iedereen !!

   Belangrijk vraagje: ik heb deze telefoon ook maar
   KAN JE MET DE VAIRY TEXT CHROME GRATIS INTERNETTEN? EN DAN HOE? VIA OPERA MINI OF PRALINGO!!! EN VOOR HOE LANG? GA HET NIET VAN JE BELTEGOED AF OFZO??

   MOET HET WETEN! MOET HET WETEN!!!!
   please someone???

   xx

 33. Julia -

  ik heb deze telefoon ook, en ik was even aan het kijken en jullie hebben het over pingen bij palringo. hoe werkt dat? ik snap dat het niet naar blackberry's kan e.d. maar alleen naar mensen die ook palringo hebben. handig dus als mijn vriendinnen het ook krijgen. heb je voor palringo internet nodig? of alleen voor het installeren? en als ik gewoon via vodafone internet neem, werkt dan hyves wel? want ik lees dat dat bij sommige mensen niet het geval is. en dat is bij mij natuurlijk wel een must haha.

 34. geen internet op gsm -

  :Sik heb een tijd lang een toestel van alcatel ot 800 tmobile alleen ik kan niet op internet komen toestel geeft aan host niet gevonden geen verbinding, wie weet hoe ik dit kan veranderen zodat ik op t internet kan? tnks!

 35. emma -

  is die paliringo om te pingen of wat is dat precies??.. kun je ook pingen met mensen die blackbery telefoon hebben ? en opera doet het bij mij niet hoe krijg ik dat aan de praat dan is dat speciaal voor internet ??…als ik via web ga is internet hartstikke duur iemand andwoorde op me vraagjes?? thnxx;)

  1. Dominick -

   Nee, eigenlijk is Ping niet meer dan een domme naam die gebruikt wordt door een aantal messaging-netwerken, waaronder palringo. die is niet compatible met BlackBerry Messaging (het Ping van de BlackBerry)

 36. emmatje106 -

  heei,
  weet iemand hoe de webcam werkt op de alcatel one touch chrome??
  hij is de heletijd aan het laden..?!:S
  & hoe ik fot's naar mijn mobiel kan krijgen
  moet je dan z'n geheugen kaartje en hoe moetdat dan enzoo??

  1. Ahmed -

   Nou kijk als je nou een geheugenkaart hebt doe je al je liedjes en fotos daar op en dan stop je die geheugenkaart in de ding waar hij in moet 😛 en dan kijk je de bestanden van je geheugen kaart en dan opties en dan staat er iets met kopier naar toestel en als je daar op klikt ben je klaar geloof ik :$
   Als je niet weet waar je je fotos hebt gezet zoek dan in
   Menu -> Bestandbeheer -> Mijn Afbeeldingen ,, dan vind je je fotos wel
   en voor je muziek
   Menu -> bestandbeheer -> Mijn Audio -> Muziek ,, dan vind je je muziek daar 😀

   Groetjes

 37. anoniem -

  hoi ik heb al een tijdje de alcaltel ot 800
  maar telkens als ik op internet wil staat er host niet gevonden. kan iemand my zeggen hoe ik op internet kom?? nIIII

  1. Ethanol -

   Die van mij gingen ook niet al te lang mee. Bij mijn oude Alcatel was de USB-poort binnen een halfjaar stuk.

   Maar weet iemand waar je de oordoppen kan kopen?

 38. anoniempje -

  hoe kan je je toetselcode vinden ?
  ik wil beveiling inschakelen maar weet niet hoe het werkt :S:S hij vraagt steeds naar toetselcode
  groetjes.

 39. Yasemin -

  Hee , k heb mn lieve alcatel 800 vairy text nu al een paar maandjes , alleen k wou op twitter , en toen ging heel twitter raar doen en hyves eigenlijk ook :s iemand tips ? X

 40. Ahmed -

  Hallo mensen ik heb dit delefoon al een tijdje 1ste dag kon ik op opera maar nu ineens niet meer en ik kan niet op palringo egt raar:s wie weet een oplossing ? :S:S

 41. Saartje -

  ik wil graag deze telefoon kopen! Maar ik wil hem alleen als ie simlock vrij is, is deze dat? Op een site had ik gelezen dat ook als je hem bij t-mobile koopt, dat ie dan ook gewoon simlock vrij, maar dit is denk ik niet zo. Ik hoop het wel, want wil hem heel graag
  kan iemand mij vertellen of deze simlock vrij is?

 42. marol -

  Hallo mensen, ik heb deze telefoon nu een week
  ik heb myn eigen vodafone simkaart erin zitten
  omdat ik dat voordeliger vind, maar nu heb
  ik het probleem dat internet het niet doet.
  opera mini doet het niet, en ook als ik via
  de gewone browser erop wil zegt ie; host niet
  gevonden. kan iemand my hiermee helpen? of ligt
  het er gewoon aan dat ik iets anders moet
  instellen aangezien er geen t-mobile simkaart
  in zit?
  alvast bedankt!;)

  1. louanne -

   Ja dat heb ik ook al
   ik heb het van ben
   maar hij doet het niet
   bij mij komt ook host niet gevonden
   heb hem bij de kijkshop gekocht
   en heb nu internet abbo bij ben gedaan vanaf vandaag
   ik heb al super veel geprobeert
   zouden ze het bij de kijkshop weten?

 43. hallo -

  beste allen,

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen….. ik heb namelijk 2 vragen.
  1. hoe kan ik de toon van de wekker veranderen?
  2. mijn afsprakenlijst van de agenda zit na 25 afspraken al vol terwijl ik nog veel vrij geheugen heb op mijn telefoon, hoe komt dit?

  Ik hoor het graag!

  gr:)

  1. momo -

   Voor wat punt 1 betreft :
   Ga naar :
   – Menu
   – Profielen enter (ronde knop)
   – Selecteer Normaal , enter en kies: bewerken
   Ga nu met enter knop naar tabje 'alarmltoon' en zet deze op de muziek die je wil. Voor eigen muziek kies : geheugenkaart en zoek je favoriet op.
   Voor punt 2 : volgens mij kun je maar max 25 afspraken in je agenda plannen en heeft het niets met je beschikbare geheugen te maken.

 44. moni -

  haloow ik heb al een paar weken mn alcatel OT800. zit er nu ook op. met dat palringo ding. ik kan alleen facebook en palringo zelf(ken verder geen mensen met een alcatel). maar ik kan geen msn eraan toevoegen ( die service) help? ik probeerde telkend hulp te vragen bij die robotding van palringo maar ik begrijp dat niet.

 45. Rein -

  MUZIEK OPZETTEN-
  Dan moet je een micro SD kaart kopen, die kan je aan de zijkant in je mobiel doen, en via de computer kan je muziek op MICRO sd kaart opzetten.

  Weet iemand waar je een pinout kan kopen zodat je geen alcatel oortjes hoeft ge gebruiken maar je eigen oortjes!?
  Ik kan het nergens vinden, en wil me eigen oortjes gebruiken

  1. momo -

   Hey Willem.
   Ga naar :
   – Menu
   – Profielen enter (ronde knop)
   – Normaal , enter en kies: bewerken
   Ga nu met enter knop naar tabje 'inschakeltoon' en zet deze op : stilte
   Ga nog een tabje verder naar tabje 'uitschakeltoon' en zet deze ook op 'stilte'
   Sla op en klaar is Willem !

  1. Maria -

   Door een sd kaart te kopen en die in je telefoon te stoppen. Aan de zijkant zit een opening waar die in moet. Vervolgens stop je de USB kabel in de telefoon en de andere uiteinde in de computer. Dan verschijnt er een pop up of je bestanden wilt openen. Klik ja. Bij Audio kun je je muziek slepen vanuit je muziek bestand op je pc. Als je klaar bent ga je naar het headphone icoontje en klik je onderaan op bijwerken liedjes en je muziek staat erin.
   Ook kun je op deze manier foto's erop zetten, ebooks enz.
   Succes

 46. eszzzzz -

  Ik kon eerst heel goed op intenert met alcatel ot-800.
  maar al een weekje doet hij het niet meer staat telken verbinding mislukt enzo.
  bij vrienden en vriendinnen werk hyu nog wel gewoon en hun hebben de telefoon langer als mij ?

  iemand een tip of goede uitleg MVG

 47. Elmo -

  Huh? :S Bij mij is dat niet het geval. Als ik de toetsenblokkering eraf haal kan ik scrollen door de dingen die aangegeven staan in mijn hoofdscherm (niet het menu!). Dus ook gelijk door naar de berichten en gemiste oproepen (en ook mijn agenda).

  Ik heb nog een vraagje: kan iemand me uitleggen hoe ik e-books op de mobiel krijg en of dat bevalt? Ik heb via een mini SD kaartje geprobeerd een boek er op te krijgen maar hij blijft aangeven dat de boekenplank leeg is…

 48. Momo -

  Hoi ! Ben sinds 2 dagen in het bezit van de OT 800 en heb nu al 2 vraagen.
  1e= Op het display zou je een afspraakherinnering moeten kunnen zien (vanuit agenda) Maar deze zie ik niet terwijl ik die in het menu op`aan` heb staan.
  2e= Weet iemand de juiste gmail instellingen ?

  Het zou fijn zijn als iemand de antwoorden weet zodat de OT helemaal goed werkend gaat worden. Het is een heerlijk compact en compleet toestel.

  Alvast bedankt voor jullie meedenken !!

 49. Pricilla Natasjea -

  Kan iemand mij helpen met opera mini??
  als ik dat start komt er steeds dat er een probleem
  is..?
  Hyves doet het bij mij ook niet?
  heel raar.. iemand tips of een goede uitleg?

 50. Jasmin -

  Ik heb ook een alcatel ot-800, maar toen ik er een keertje mee wilde internetten, was ik alleen al twintig cent kwijt voor het opstarten van het programma. Voor de mensen die denken dat het gratis is: dat is dus niet (altijd) zo!

 51. Zsofi -

  Ik heb de mobiel nu al een tijdje en heb sinds gisteren internet erop. Facebook doet het prima, bij twitter zie ik alle info wel, maar krijg ik een raar beeld met letters, niet de officiele site.
  En hyves.. tsja, daar kom ik niet eens.
  Heeft iemand tips over hyves??

  1. Marloes -

   Via opera mini kun je de Hyves pagina openen en kun je alles goed en overzichtelijk zien. 🙂
   Opera mini kun je starten en vervolgens installeren. Deze applicatie is gratis.

 52. LEES DIT AUB EN HELP -

  Kan iemand mij helpen, Ik heb een alcatel Ot-800 with, Mijn broertje heeft aan de knoppen gezeten van verbindings grps voor opera mini. dus kan ik nu niet ineternetten jammer, Kan iemand mij helpen

 53. Sofie -

  Bij mij doen alle sites het behalve hyves.. Maar ik ga via de gewone webbrowser. Als ik Opera mini probeer op te starten, krijg ik opeens een melding dat ik geen verbinding met internet heb.. Hoe krijg ik Opera aan het werk???

 54. Danielle van GEnd -

  Hallo allemaal,

  ik wil deze telefoon ook kopen, en dan simlockvrij.
  Weet iemand waar ik deze telefoon kan kopen, want ik zie hem nergens op de site staan van telefoonwinkels.

  Alvast bedankt .x

 55. Barb -

  Volgens mij kun je inderdaad gratis internetten via Opera mini!
  Wat gaaf! Of is dit slechts tijdelijk (paar dagen of zo) of gaat dit van het volgende beltegoed dat je koopt af of zo (als je geen beltegoed erop hebt staan. Net als ik nu en kan toch internetten!)
  :Y

 56. joyce -

  hallo

  mooi telefoontje alleen ik zou er graag internet op willen zit bij vodafone ma hun verkopen dit toestel niet weet iemand de instellinge voor internet

 57. nicky -

  ik heb de alcatel ot 800 gisteravond geupgrade drna was het succesvol gedaan er ston start de tel opnieuw op dat hb ik gedaan ik dus w8e drna laadde het tot 100% mr er gebeurde nix meer kn iemand mij helpen?

 58. annie -

  ik ben geintreseerd in de gsm maar weet niet hoeveel hij kost kan iemand mij a.u.b vertellen hoeveel hij kost

  alvast bedankt
  annie

 59. tttt -

  Je kan je alarm veranderen bij profielen. Je moet dan je gewenste profiel (voor de meeste normaal) bewerken en dan kan je scrollen. Je komt vanzelf wel bij alarmtoon terecht.

  Weet iemand waar ik een mini-usb headset voor deze telefoon kan vinden? Die van mij is er mee ophehouden en vrijwel niks werkt.

 60. henk -

  hoi allemaal,
  ik heb deze mobiel ook
  maar de computer pakt hem niet als ik er muziek op wil zetten!!
  wie weet hoe dat kan??
  x henk

 61. Emmie -

  Ik heb vandaag en alcatel 800 gekregen.:)
  Leuk toestel, alleen krijg ik mijn agenda niet gesynchroniseerd vanaf de computer.
  Weet iemand hoe ik dit kan doen?

 62. Lies -

  Ik heb gisteren de alcatel 800 gekocht, en mijn eerste indruk is positief. Leuk toestel, makkelijk in gebruik, Ik heb alleen 1 (dom) vraagje, kom er zelf niet uit. Hoe kan ik een eigen geluid kiezen bij mijn alarm?

 63. Connie -

  Hallo, ik ben van plan de telefoon te kopen, enkel heb ik nog een vraag, kun je je ringtone en sms-tone in naar jou gewenste lied veranderen?
  Alvast bedankt

 64. Connie -

  Hallo, ik ben van plan de telefoon te kopen, enkel heb ik nog een vraag, kun je je ringtone en sms-tone in naar jou gewenste lied veranderen? 🙂
  Alvast bedankt.

   1. Jasper -

    In de mediamarkt stond in het menu facebook en twitter maar is dat ook bij die van T-mobile
    Alcatel TO-800 Vairy Text ? 😛

  1. ismael -

   als je fotos naar laptop wilt sturen dan moet je eerst de telefoon uit doen en dan de kabel aan de laptop plaatsen en dan moet je kort op het aan knopje druken en dan gaat het alemaal zelf.:Y

 65. wendy -

  hallo ik heb deze telefoon sinds een dag heb geprobeerd namelijk om me mobiel internet in te stellen van vodafone omdat deze telefoon sim lock vrij is kan die er in ik heb dus gedaan wat ik moest doen om internet in te stellen maar hij geeft aan als ik naar de internet ga dat hij geen verbinding tot stand kan brengen

  iemand nog een idee of heeft hetzelfde probleem

  wie wil me hierbij helpen??

  vriendelijke groet
  wendy

   1. NNate -

    Haha gratis internetten?
    Als dat zou kunnen zou iedereen het wel veel vaker doen hea:P

   2. internet -

    heyhey,
    ik heb gister ook deze telefoon gekocht,
    maar hoezo is internet gratis? bij mij kost het gewoon geld, maximaal 2.50 per dag. dan kun je de hele dag internetten nog. of zijn er speciale instellingen voor? of hoe krijgen jullie het gratis? DAT WIL IK OOK :P!!
    en ik snap niet wat palringo is? net zoiets als pingen, maar dan met de alcatel mensen? is dat ook gratis?
    ik hoor het graag van jullie 😉
    en ik begrijp ook niet hoe ik een e-book erin kan zetten, is wel gaaf zo!!

    LEUKE TELEFOON, ZEKER AAN TE RADEN!! :Y

    groetenn

  1. tjerda -

   ik heb van vodafone interblox. kon eerst ook niet op internet. maar bij de instellingen stond als provider ingesteld kpn. dat heb ik omgezet na vodafone. en nu kan ik gewoon internetten.
   alleen grote pagina's bijv hyves. en iets met veel plaatjes. kan ik niet opene! kijk bij je instellingen of de goede provider ingesteld staat!

   1. Chris -

    Hallo, Ik heb zojuist Interblox aangevraagd.. maar kan niet op Internet.. "host niet gevonden". Nu zag ik dat ik de instellingen moest veranderen.. maar zie alleen maar T-mobile en nergens Vodafone !!

   2. Marloes -

    Je moet via opera mini internet openen, dan kun je hyves etc wel openen. Daar kwam ik gisteren achter :)!

    Groetjes Marloes

  2. maud -

   hoi ik wil ook een Alcatel OT-800 kopen en dan simlockvrij weet iemand waar ik hem dan zou kunnen kopen please help me ik WIL HEM!!!!!! dankje ….:):):):););):P:P

 66. manon -

  Hallo,

  Ik vind het het een hele leuke en makkelijke telefoon.
  Aangezien ik niet heel veel poespas gewend ben, vind ik dit een erg leuk speeltje.
  Makkelijk smssen (met extra T9) opzoeken en je eigen menu samenstellen door bepaalde programma's uit het menu te plaatsen via een ander pictogram dat in het menu staat! Het enige dat ik minder vind is dat het geluid van de wekker maar 1 melodi is. Of ik kan nergens vinden waar ik dit moet veranderen.
  Verder een goede telefoon!

  🙂

 67. rian -

  Prima ding, ben er tevreden mee. vind de camera zelfs nog aardig en het menu is handig. enige nadeel is dat wanneer je bij melding van een bericht of gemiste omroep, het hele menu in moet duiken om te zien wat het is.

  1. vraagvoorjullie -

   Hoi,
   ik heb een vraagje.
   Ik wil de alcatel ot 800 chrome graaag kopen!
   Maar ik kan hem nergens meer vinden behalve 2e hands.
   Is er nog een mogelijkheid dat ik deze telefoon ergens kan kopen, want ik vind hem zo leuk!
   bedankt alvast!

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters