Android app review: Nemo's reef

Nemo, het clownvisje van de Disneyfilm, is nu in een game verwerkt. Het is in het spel jouw taak om hem te helpen een heel rif op te bouwen en daar steeds meer vissen en andere zeedieren heen te lokken, die er willen wonen.

Android app review: Nemo's reef screenshot-0 

Het is net zo’n spel als Ice Age Village, of The Simpsons Tapped Out. Je bouwt langzamerhand een soort dorpje op, ditmaal onderzee, en elke uitbreiding brengt ook nieuwe mogelijkheden en nieuw ‘geld’ om weer meer uit te breiden.

Nemo en zijn vader presenteren je een leeg rif. Alleen hun eigen huisje staat er, de anemoon waar ze beiden in wonen. De jongens geven je gelukkig bij elke stap advies. Je moet zanddollars verzamelen, algen, en die komen op een gegeven moment in flinke aantallen binnen, net als sterretjes die je moet verzamelen om een niveau hoger te komen in het spel. Maar er zit een adder onder het gras met de parels. Die zijn zeldzaam en je kunt er maar beter zuinig op zijn. Als je die wilt aanvullen om er wat bijzonders me te kopen, moet je namelijk de creditcard trekken voor een in-app aankoop.

Android app review: Nemo's reef screenshot-1 
Android app review: Nemo's reef screenshot-2 

Stukje bij beetje breidt je kleine rif-imperium zich uit, en komen er steeds meer vriendjes bij. Af en toe krijg je nog wat aanwijzingen in het spel. Dat worden er steeds minder, maar ze zijn zeer hulpvaardig. Wil je vriend x naar je rif toe halen, bouw dan koraal y. Met een linkje naar de winkel waar je al die uitbreidingen kunt kopen voor je algen, zanddollars of parels.

Als je het spel even niet speelt, loopt de tijd door en zijn je planten, koralen en andere bouwsels zanddollars en algen aan het produceren. Via push-messages op het scherm van je telefoon of tablet word je regelmatig herinnerd dat je even moet ‘oogsten’.

Android app review: Nemo's reef screenshot-3 
Android app review: Nemo's reef screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Onderhoudend spel
  • Grafisch geweldig
  • Samen met anderen te spelen via internet
Minpunten
  • In-app aankopen nodig om spel te versnellen

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters