App review (Android): Amazing Alex

Rovio is bekend van de Angry Birds, waar al vele versies van zijn geproduceerd. Van vogeltjes in eenvoudige aardse omstandigheden tot Angry Birds in space. De makers hebben het nu eens over een andere boeg gegooid en Amazing Alex gemaakt. Een spelletje dat weer eens iets heel anders biedt.

Amazing Alex is geen vogel, maar een eigenwijs jongetje dat probeert een bal op een plek te krijgen en daarbij moet hij ook nog sterren verzamelen. Gedurende de eerste fases van het spel krijg je steeds meer voorwerpen tot je beschikking om de bal op de goede plek te krijgen. Planken, buizen, veren met bokshandschoenen erop, zware ballen, zelfs ballonnen zijn af en toe nodig om je bal – soms ballen – op de juiste plek te krijgen.

App review (Android): Amazing Alex screenshot-4 

De onderdelen die je nodig hebt om de bal op zijn plek te krijgen, staan in een balkje onder het scherm. Die sleep je met je vinger in het speelveld en daar moet je het mee doen. Als je de balk met hulpstukken niet wilt zien, kun je hem onzichtbaar maken. De voorwerpen zijn in verschillende posities te brengen. Een pijl geeft aan waar de bal heen moet. Meestal in een mandje.

App review (Android): Amazing Alex screenshot-0

 

App review (Android): Amazing Alex screenshot-1

 

Alex is zelf niet in beeld: je bent aan jezelf overgeleverd. Er is een play-knop in beeld. Als je de installatie klaar hebt, kun je daarop drukken en afwachten of de bal zijn bestemming bereikt. Als dit niet lukt, kun je straffeloos eindeloos opnieuw proberen. Voorwerpen verslepen, het weer eens anders doen: alles is mogelijk.

Hints krijg je niet in beeld, net zo min als bij Angry Birds. Je moet het met je eigen skills doen.

App review (Android): Amazing Alex screenshot-2

 

App review (Android): Amazing Alex screenshot-3

 

Onze review score
Pluspunten
  • Goede gameplay
  • Veel levels
Minpunten
  • Niet zo spannend als Angry Birds
  • irritant achtergrondmuziekje

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters