App review Android – Angry Birds Star Wars II

Net als de films, heeft ook Angry Birds een tweede serie Star Wars-geïnspireerde games naar de smartphone gebracht. Star Wars II biedt een ongeëvenaarde gameplay ten opzichte van de eerdere versies.

App review Android - Angry Birds Starwars II screenshot-0 

Maar liefst dertig nieuwe vogelsoorten moet je in de vingers krijgen. En daarbij zijn ook de varkens, die ditmaal terugvechten. De rollen worden omgedraaid, en ze spelen niet eerlijk. Ze vuren bijvoorbeeld krachtige vuurwapens op de arme vogels af.

App review Android - Angry Birds Starwars II screenshot-1 
App review Android - Angry Birds Starwars II screenshot-2 

Ook is deze nieuwe Angry Birdsversie geschikt om met speciale poppetjes te spelen, tokens, die op een figuurtje uit het spel lijken en vooral voor de gameplay op een tablet zijn bedoeld. Maar de game kan ook gewoon zonder al die toevoegingen op een gewone Android smartphone worden gespeeld en is dan al vet genoeg, met al die nieuwe toevoegingen, omgevingen en karakters die weer allemaal hun speciale mogelijkheden hebben.

De filmmuziek van Star Wars is weer alomtegenwoordig, en de geluiden tijdens het spel doen ook sterk aan de Star Wars-sferen denken. Allemaal prima doordacht. De vogels en de varkens hebben allemaal wat weg van de Star Wars-personages uit de tweede filmserie, die in de tijd voor de eerste werd geplaatst. Je begint je reis dan ook op de lieflijke planeet Naboo, die een invasie van slechteriken te verwerken krijgt. Met diverse Jedi-birds moet je de slechte krachten zien te weren.

App review Android - Angry Birds Starwars II screenshot-3 
App review Android - Angry Birds Starwars II screenshot-4 
App review Android - Angry Birds Starwars II screenshot-5 

May the birds be with you, parafraseert de game zo’n beetje het bekendste filmzinnetje aller tijden (may the force be with you). Wil je voor de varkens spelen, dan steek je over naar de ‘porc side’. Dat is de dark side natuurlijk, voor wie de films niet kent.

Lichtsabels, lasers en brute kracht zijn ook hier weer de hoofdingrediënten, maar de dertig karakters kunnen nog veel meer. En in het begin krijg je bijvoorbeeld ook de beschikking over de tamelijk primitieve katapulten van de bevolking van Naboo. Gebruik die goed, en de varkens liggen aan je voeten.

App review Android - Angry Birds Starwars II screenshot-6 
App review Android - Angry Birds Starwars II screenshot-7 
Onze review score
Pluspunten
  • Als vanouds boeiend
  • Makkelijk te spelen
  • Moeilijk te winnen
  • Veel nieuwe karakters
  • Muziek uit tweede serie Star Warsfilms
Minpunten
  • Niet kunnen ontdekken

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters