App review Android: Angry Birds Star Wars

Angry Birds van Rovio is er al in vele varianten. De versie die er het laatst is bijgekomen, heet Angry Birds Starwars. Waar je met vogels met lichtzwaarden, speciale krachten en een lasergeweer op jacht gaat naar de als Stormtroopers vermomde varkens.

App review Android: Angry Birds Star Wars screenshot-0 

Wie Star Wars kent, zal geen moeite hebben om de nieuwe vogelsoorten te kunnen plaatsen. De eerste aan wie je wordt voorgesteld is de Luke Skywalker-vogel. Dat is eigenlijk de rode vogel waar de hele serie ooit mee begon, maar dan met een blonde pruik en een lichtzwaard dat bij inslag kan worden gebruikt.

App review Android: Angry Birds Star Wars screenshot-1 
App review Android: Angry Birds Star Wars screenshot-2 

Voorts krijg je er in een herkenbare Star Wars-omgeving, zoals de Death Star, de woestijnplaneet Tatooine en de moerasplaneet waar Skywalker ooit Yoda ontmoette, steeds meer herkenbare karakters bij in de vorm van vogels. De hele zware rode vogel uit andere versies is hier duidelijk de Chewbacca.. Jedi-master Obi wan Kenobiheeft speciale krachten, die kan spullen in beweging krijgen zonder ze aan te raken. En Han Solo heeft een lasergeweer op zak waar hij drie rode laserstrepen mee kan afvuren.

App review Android: Angry Birds Star Wars screenshot-3 
App review Android: Angry Birds Star Wars screenshot-4 
App review Android: Angry Birds Star Wars 2012 11 10 073909 
App review Android: Angry Birds Star Wars 2012 11 10 073918 
App review Android: Angry Birds Star Wars 2012 11 10 074234 

De varkens laten zich ook niet onbetuigd. Darth Vader komt af en toe in beeld; die houdt met zijn krachten een aantal voorwerpen in de lucht. Vernietig je Darth Vader, dan vallen al die voorwerpen naar beneden. Een leuke truc is dat als een laserkanon op je schiet, je die laserstrepen dan met een hak van het lichtzwaard van de SKywalker-vogel naar de varkens kunt sturen.

Er is in het spel ook geleend uit Angry Birds Space. Sommige levels vinden niet op een planeet plaats,maar in de ruimte, waar het spel met de zwaartekracht rondom planeten moet worden gespeeld om bij de varkens te komen.

App review Android: Angry Birds Star Wars 2012 11 10 102622 
App review Android: Angry Birds Star Wars 2012 11 23 204748 
App review Android: Angry Birds Star Wars 2012 11 23 204237 
Onze review score
Pluspunten
  • Beste Angry Birds-versie ooit
  • Verrassende nieuwe effecten
  • Verslavend als vanouds
Minpunten
  • Het blijft 'gewoon' Angry Birds

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters