App review Android: Bad Piggies

Bad Piggies is een spel van Rovio, de maker van Angry Birds. In dit spel kun je de wereld eens van de andere kant bekijken: de kant van de varkens. In dit spel komt geen vogel voor.

App review Android: Bad Piggies screenshot-0 

Bad Piggies is net zo verslavend als Angry Birds en net zo populair. En dat begin je te snappen als je begint met spelen. Net als bij Angry Birds word je steeds moeilijker levels in geleid, totdat er niveau’s komen waar je echt wel een uurtje aan kwijt bent om er doorheen te geraken. En er zijn bonuslevels voor wie de maximale score weet te behalen.

Wat moet je doen? Niet met varkens op vogels schieten. Maar je krijgt een varkentje waarvoor je met behulp van allerlei wisselende bouwspulletjes een voertuig moet maken. Daarmee moet je het varken via een paar bonussterren naar een finishvlag zien te krijgen. En dat is heel divers.

App review Android: Bad Piggies screenshot-1 

In de eerste serie levels, Ground Hog Day, concentreert het zich vooral om voertuigen die over de grond rijden. Al dan niet aangedreven door een motor. Je varken moet plaatsnemen in zo’n zelfgebouwd voertuig en als je dat klaar hebt, moet je er maar het beste van hopen, want veel invloed op de route kun je dan niet meer uitoefenen. Valt je voertuig uit elkaar, dan kun je opnieuw beginnen. Het is de bedoeling dat je varken – het voertuig is verder onbelangrijk – die finishvlag haalt. En dat kan met houten of stalen vierkante bouwblokken, bomkisten, vele soorten wielen en motoren en zelfs ventilatoren en blaasbalgen ter aandrijving van het voertuig.

Voorts gaan de varkens vliegen. En krijg je onderdelen die daarbij horen: vleugels, staarten, propellors, maar ook ballonnen en paraplu’s. Het simpelste voertuig dat in het hele spel zit, bestaat uit slechts een ballon waar je je varken aan hangt. Maar er zijn veel moeilijker luchtvaartuigen mogelijk.

Je kunt uren puzzelen om het ideale voertuig samen te stellen. Tijdens het ritje of de vlucht naar de finish kun je naar believen bewegende onderdelen aan of uit zetten. Soms is dat nodig als het te hard gaat.

App review Android: Bad Piggies screenshot-2 
App review Android: Bad Piggies screenshot-3 
App review Android: Bad Piggies screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Net zo verslavend als Angry Birds
  • Veel levels
  • Urenlang speelplezier
Minpunten
  • Geen minpunten

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters