App review Android: Beautylish

Dit is een app review voor de vrouwen. De app Beautylish biedt elke dame die zichzelf opmaakt, allemaal dus, bijzonder veel informatie over producten, trucs en artikelen over ontwikkelingen op dit gebied.

App review Android: Beautylish screenshot-0 

De app verschijnt als een soort online tijdschrift op het scherm. Wij vonden het mooier om hem op een tablet te testen dan op een smartphone; dan komen de foto’s beter tot hun recht. Er zitten veel foto’s in de app, waarop je kunt zien hoe het moet met alle make-upproducten die op de markt worden gebracht.

Wie de artikelen en de foto’s nog niet duidelijk genoeg vindt, kan ook nog op een tabblad ‘videos’ tikken. Dan verschijnt een aantal filmpjes die een soort hands-on weergeven. Nagels lakken, oogwimpers verlengen, hoe je je moet opmaken als een fee of wat je moet doen om er romantisch uit te zien. Hoe je je lippen zó rood stift dat je wel een stoplicht lijkt, wat je moet doen met een knot in je haar en hoe verschillende kleuren nagellak op één hand er stijlvol uit kunnen zien.

De afdeling ‘talk’ in de Engelstalige app is voor vrouwen erg handig. Hoe moet je je overvolle make-uptas inrichten? Een hele cursus in drie delen wordt hier gegeven, compleet met handige producten om bijvoorbeeld al je nagellakflesjes in één wonderlijk uitziende houder te steken. Scheelt ruimte en tijd bij het zoeken naar het juiste flesje. Dus meer opmaaktijd, juicht het bijbehorende artikel.

App review Android: Beautylish screenshot-1 
App review Android: Beautylish screenshot-2 
App review Android: Beautylish screenshot-3 

Ook de minder leuke onderwerpen komen aan bod. Acnebestrijding bijvoorbeeld. Of een complete cursus hoe je een oog dat lager hangt dan de ander, met make-up zo kan ‘corrigeren’ dat er niets meer aan de hand lijkt te zijn.

Onze review score
Pluspunten
  • Stampvol informatie over make-up en aanverwante artikelen
  • Interactie met andere app-gebruiksters mogelijk
  • Artikelen, foto's, video's in één
Minpunten
  • Video's openen in de YouTube-app, niet in Beautylish zelf

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters