App review Android: Calltrack

Calltrack doet iets heel handigs op je Androidtelefoon. Als je belt of wordt gebeld, slaat Calltrack informatie over dat telefoontje automatisch op in de agenda op je toestel.

App review Android: Calltrack screenshot-0 

Calltrack is een zeer klein programma, maar het biedt wel groot gemak voor iedereen die wil weten wanneer hij met wie heeft gesproken. Of wanneer een gemist telefoontje binnen is gekomen. Die informatie wordt namelijk ook in je agenda opgeslagen. Het programma draait op de achtergrond, je merkt er niets van. Pas als een gesprek is gevoerd met je telefoon, merk je dat de app actief is geweest omdat er dan meteen een agendamelding is.

De Calltrackmeldingen kun je naar believen aan- en uitzetten. Een lijstje met slechts vier vinkjes die je aan en uit kunt zetten verschijnt als je het programma opent. Je kunt met het eerste vinkje het hele programma uitzetten. En voorts kun je kiezen of je alleen binnenkomende, uitgaande of gemiste telefoontjes wilt opslaan in je agenda. Of allemaal.

In die agenda komt de mededeling over een telefoontje onmiddellijk binnen zodra is opgelegd, of wanneer de verbinding is verbroken als er niet wordt opgenomen. Bij een telefoontje dat wel is gevoerd, staat het nummer erbij en van wie het is (als de beller die informatie met je deelt, bij geheime nummers zie je niets.) Bij contacten uit je lijst krijg je de opgeslagen naam te zien. Ook krijg je informatie hoelang het gesprek heeft geduurd.

App review Android: Calltrack screenshot-1 
App review Android: Calltrack screenshot 2013 01 20 21 27 38 
App review Android: Calltrack screenshot 2013 01 20 21 40 52 

Bij gemiste telefoontjes krijg je de mededeling dat dit gemist is. Calltrack gebruikt dezelfde kleur voor alle meldingen. Dat is jammer genoeg niet in te stellen; het was nog mooier geweest als de gemiste telefoontjes bijvoorbeeld rood waren en de gevoerde gesprekken groen.

Je kunt ook kiezen in welke agenda je de meldingen wilt zien: op die van je toestel of in de Google agenda’s die je op je toestel beheert. En daarmee is de koek alweer op. Meer instellingen zijn er niet.

App review Android: Calltrack screenshot 2013 01 20 21 41 03 
App review Android: Calltrack screenshot 2013 01 20 21 41 10 
App review Android: Calltrack screenshot 2013 01 20 21 41 42 
Onze review score
Pluspunten
  • Legt al je telefoonverkeer vast in je Google Agenda
  • Houdt duur van gesprekken ook bij
  • Handig voor declaraties
  • Gratis, zonder reclame
Minpunten
  • Geen aparte kleurcodes voor gemiste of gevoerde gesprekken

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters