App review Android: Carmageddon

PC-spel Carmageddon is sinds vorig jaar ook op smartphones en tablets te spelen. Wij speelden het spel op een Android telefoon, en het viel niet tegen.

App review Android: Carmageddon screenshot-0 

Carmageddon kwam in 1997 uit voor de PC en was meteen een van de meest besproken racespellen. Vooral omdat het niet alleen om het racen ging, maar ook het uitschakelen van tegenstanders en het doodrijden van voorbijgangers.

In het Carmageddon is het niet belangrijk om als snelste over de finish te komen, maar vooral veel extra tijd en geld te scoren met het doodrijden van mensen. Het spel was nogal omstreden en in sommige landen was de maker ook verplicht om de voetgangers te vervangen door zombies vanwege het gewelddadige karakter van het spel.

Op een mobiel apparaat ziet het spel er nu beter uit dan vroeger op de pc, dankzij de betere grafische mogelijkheden en de betere schermen van nu. De touch besturing is echter wel even wennen en voelt niet zo vertrouwd als de toestenbordbesturing van vroeger.

App review Android: Carmageddon screenshot-2 
App review Android: Carmageddon screenshot-3 
App review Android: Carmageddon screenshot-4 
App review Android: Carmageddon screenshot-10 

Het doel van het spel wordt voor de duidelijkheid aan het begin aangegeven: voltooi alle rondes, vernietig al je tegenstanders of dood alle voetgangers.

De bediening vindt plaats met onscreen buttons aan de zijkanten. De besturing vergt aardig wat gewenning, mede door het hoge tempo van het spel.

Elke keer als je een voetganger raakt, gaat die met een gil en een bloederige spetterpartij naar de haaien. Het is zaak niet al te lang stil te staan als je even bent gebotst met iets of iemand, want je tegenstanders zijn naar je op jacht en de tijd tikt door.

Het uiterst gewelddadige karakter van het spel wordt nog eens ondersteept door de voortdurende hardrock die je te horen krijgt, en de scheldwoorden die je eigen speler verlost als hij wordt aangereden.

App review Android: Carmageddon screenshot-6 
App review Android: Carmageddon screenshot-7 
Onze review score
Pluspunten
  • Spel doet het net zo goed als op de pc
  • Verbeterde grafische weergave
Minpunten
  • Erg gewelddadig spel
  • Besturing met onscreen knoppen niet altijd even makkelijk

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters